reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Kurde Maciurka :/ no to lipa, bo imię samo nie jest złe ale rzeczywiście w polskich realiach raczej sie nie sprawdzi i niestety mały będzie miał troche przechlapane bo wszyscy raczej bedą myśleć o rodzicach... W sumie to straszne ze musimy dobierać imię pod społeczeństwo :baffled:

izka, trzymaj sie mam nadzieje ze tylko nie nudzi ci sie za bardzo :sorry2:

reklama
Iza troche nudzi, ale mam forum(co prawda nie lubie na tel ale jak mus to mus), tv i ksiazke wiec jakos leci, pozniej wpadnie mezulek to kilka h posiedzi, kolacyjka, obchod i spac haha

Jagoda matowe sa bardzo ladne, my mamy biale zloto razem z zoltym i zolte wlasnie mialam matowe ale po kilku miesiacach sie wyswiecilo ;p

Pandora no mysle ze jak ordynator probuje przejsc na tablety znaczy ze nie jest zle, robilo mi morfologie, mocz i crp wiec chyba nie wyszly najgorzej ;)

Izka trzymaj się jakoś w tym szpitalu! Mam nadzieję, że wszystko ułoży jak najlepiej i szybko Cię wypuszczą!

Jagoda23 Lenka - bardzo mi się podoba :)

Ja własnie wróciłam z IP, rano lekko podplamiłam na brązowo i szybko pojechalismy. Trafilam na rewelacyjną lekarkę i pielęgniarkę. Empatyczne i dokładne. Przebadały mnie, zrobiły ktg, dokładne usg i zapis skurczów. Z dzidziusiem wszystko dobrze, szyjka też ok. Odmówiłam przyjęcia na oddział, bo mieszkam nieopodal szpitala, Pani doktor też sugerowała, że lepiej jak poleżę i poobserwuję się w domu. Co za stres z samego rana.

Cześć Wam :-)

Jaka dziś piękna pogoda za oknem, aż chce się żyć. Zaliczyliśmy już spacer, niestety krótki, bo Jasiek wjechał rowerem w śnieg, wywalił się i cała ta mokra breja naleciała mu do butów :baffled: Więc przyszliśmy się suszyć i na obiad przy okazji :-D

Jagoda - bardzo ładne obrączki :tak:

Miciurka - ja myślę, że jeśli nie wykluczacie powrotu do Polski to lepiej jednak zdecydować się na imię trochę mniej niezwykłe u nas w kraju :-p Bo w szkole to by mu żyć nie dali :szok:

U nas z imionami fajnie wyszło - jak byłam w pierwszej ciąży to ja wybierałam imię dla chłopca, a M dla dziewczynki - i jest chłopak. Teraz zrobiliśmy na odwrót - ja wybrałam dla dziewczynki, a on dla chłopca - i będzie dziewczyna :-D Więc dobrze na tym wyszłam :-) Ale chyba pozwolę mu wybrać drugie :-D

Lewan - dobrze, że nic złego się nie działo :tak: Teraz wypoczywaj

My też wróciliśmy ze spaceru. Piękna pogoda:-)

Niestety mojego M coś bierze:baffled: synek się wykurował, to teraz tatuś przed wyjazdem się rozkłada:wściekła/y:

Jagoda ładne obrączki, a wygrawerowana data ślubu jest bardzo pomocna:-D

Maciurka latać możesz do końca, ale od 27 tc czasami wymagają zaświadczenie od lekarza, że z ciążą wszystko ok.
Co do imienia to pamiętam, że przy starszym synku jeszcze w czasie porodu kłóciliśmy się jak ma się nazywać. Ale jak już się urodził M był taki wzruszony i dumny ze mnie, że stwierdził, że mogę wybrać. Polecam ten sposób na " biednego misia- ile to kobieta musi przejść, żeby urodzić";-):-D

Domi to rzeczywiście udało Ci się z wyborem imienia:-D

Izka my jak szliśmy na chrzciny do znajomych, kupowaliśmy najczęściej jakiś wisiorek ze złota np z pierwszą literką imienia, albo krzyżyk, raz kolczyki i raz srebną łyżeczkę. Tak do 300zł.
trzymam kciuki za szybki wypis.

Lewan dobrze, że trafiłaś na dobrą opiekę i wszystko ok. A skąd to plamienie mogło być?

Toska lekarka mówiła, że możliwe, że to było trochę śluzu z szyjki macicy, która jest dość miękka. Faktycznie plamienie było małe i raczej brązowe. Ale bardzo się zestresowałam :(

reklama
hej dziewczyny przedstawiam wam mojego synka Marcela- od wczoraj już wiemy na 100%, ze to chłopak. calkiem dorodny, bo ma już ok 400g. ufZobacz załącznik 550551 tylko problem polega na tym, ze moje lozysko trochę przoduje. czy ktoras z was ma ten sam problem?

Do góry