reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Hej dziewczyny,

Mnie tez tak plecy bola u dolu, szczegolnie jak za duzo sie pozginam, ale jak dluzej poleze to przechodzi.

Maciejkaa ja jezdze do lublina co 2 tyg, a to jakies 250 km i ginekolog nic nie mwila ze nie moge. Dlaczego twoja ci zabrania??

reklama
Dziewczyny pomocy!!!
Dzisiaj zauwazulam inny odcien skory wokol pepka - ciemniejszy. Pepek jedt na maxa rozciagniety a jak naciskam na skore obok to wydaje mi sie bardziej miekka jak reszta brzucha- jak bym miala tam dziure!! Laaaa!!
Pomocy!!!

all-me - ja mam dokładnie identycznie ale nie uważam tego za coś niepokojącego, chyba że powinnam? ;) ja myślę że to jest objaw tego że pępek nam wyskoczy :/ u mnie skora jest bardziej miekka na samym pepku a dookola wlasnie bardziej napieta, hmm...

Pozdrowienia z Mrągowa.

IzaV zastawiałam się nad tym co pisałaś odnośnie uciskania przez maluszka i twardnienia, w moim przypadku też jest uciskanie i rozciąganie ale wydaje mi się, że to nie maluch tylko trening przed porodem, lub sygnał, że za duży wysiłek wykonaliśmy.

Madziasek miłego wypoczynku. Nie trzeba zapinać pasów w ciąży, ale ja wolę to robić bo czuję się bezpieczniej.

Agata w czerwcu nie powinno się jeszcze coś dziać. Poza tym zależy gdzie pojedziesz na Mazury tu przecież też są szpitale.

My2013 co do tych ruchów, to jeszcze za wcześnie na tyle ruchów, mój maluszek czasami w ogóle się nie rusza w ciągu dnia, wielu z tych ruchów nie czujemy.

Jagoda23 wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze życia.

Izka87 cieszę się, że na wizycie wszystko ok.

Zaczarowana79 miłego odpoczynku

Agata może spróbuj porozmawiać z mężem.

Basia89 ja nie biorę leków na schorzenia więc nie pomogę.

Wczoraj byłam padnięta, jak dojechaliśmy to czułam się jakbym wypiła połówkę, odwiedziliśmy też po drodze piękny Toruń, droga wyszła nam 9 godzin w tym 1,5 godziny na zwiedzanie Torunia i mąż się śmieje, że czas jazdy się wydłużył przez ciągłe przystanki na stacjach i odwiedziny toalety. Dziś zwiedzaliśmy i pogoda super, tylko gorzej z moją formą, rok temu na Krecie od rana do wieczora biegałam a tu nie daję rady, no i niestety maluch się chyba przeprowadził wyżej bo od kilku dni mam zgagę i czuje się wykończona, bólem żeber, muszę porozmawiać z ginekologiem odnośnie leków, ponieważ choruje na refluks mam nadzieję, że zgodzi się, żeby coś wziąć.
Pisałyście też o seksie i u nas w ciąży jest na odwrót tak często to chyba jeszcze nie było a dziś usłyszałam przepiękny komplement, że wyglądam sexi i atrakcyjnie z brzuszkiem.
A i jeszcze coś dziś mnie babka przepuściła w kolejce do toalety

Dziewczyny pomocy!!!
Dzisiaj zauwazulam inny odcien skory wokol pepka - ciemniejszy. Pepek jedt na maxa rozciagniety a jak naciskam na skore obok to wydaje mi sie bardziej miekka jak reszta brzucha- jak bym miala tam dziure!! Laaaa!!
Pomocy!!!

All me serio? Looool ty chyba zaraz będzie miała zakaz panikowania!
Az mnie korci zeby ci powiedzieć ze powinnas jechać z tym na IP bo to cos dziwnego że ci sie w końcówce 6mc pępek naciaga ^^
Spokojnie, oddychaj...teraz juz bedą sie tylko dziwne rzeczy robić z naszymi brzuchami
tutaj masz listę ewentualnych niepokojących objawów na koniec 2trym

dodam kilka uśmiechow i mrugniec, zeby nie było wątpliwości ze mój post nie miał być "oschly" i niemily

Ostatnia edycja:
Bry wieczor:-)

Ledwo zyje dzis, tak mnie plecy bola, ze szok. Narobilam sie dzis troche, zakupy, sprzatanko, obiad i zaraz po obiedzie naszla mnie ochota na sernik na zimno, wiec poszlam znowu do sklepu kupilam co trzeba i lezakuje sobie serniczek w lodowce teraz;-)

Jagoda najlepsze zyczenia na Nowej Drodze Zycia i witaj wsrod mezatek:-)

marzycielka fajnie, ze choc na chwile wpadliscie do mojeg miasta;-)

Izka
super, ze wizyta ok

Zycze wszystkim mamusiom i dzieciolkom w brzuszku udanej majowki:happy2:

Czesc :-D

melduje grzecznie ze dojechalismy na 22 tak jak planowalismy ;-)
tylko 4 przystanki na siuski heh az dziwne!
Babel zamiast spac to szalal jak nigdy, myslalam ze pepek mi wypchnie na zewnatrz haha

Zaczarowana, Marzycielka udanego odpoczynku :-D

Zabila powodzenia na glukozie ;-)
wspolczuje boli kregoslupa!

Ewelinka ojejku to ty w Lublinie studiujesz i bidulko az tyle km jezdzisz?

All me moja skora wokol pepka tez jest miekka :-D

Milego i udanego majowkowania ;-)

All me - nic się nie stresuj, mam tak samo, choć skóra się nie przebarwiła. Niedługo może się nam też zacząć pojawiać pionowa linia po środku brzucha (ciemna, spowodowana bodajże jakimiś hormonami) - i to też nic nadzwyczajnego, także no panic;-)

Agata może spróbuj porozmawiać z mężem.

Rozmów było już tysiące w ciągu tego 1.5 roku. Mąż chodzi na terapię, może to coś zmieni.
Ja też słyszę od niego masę komplementów, podoba mu się mój brzuch, często go głaszcze. Terapeuta powiedział, że brak ochoty na seks (jak i inne syndromy, które mąż ma), to reakcja na stres i przemęczenie. Ale i tak ciężko sobie z tym poradzić, nawet z tą wiedzą. Krew nie woda, jak to mówią;-)

Dziś szykuję przyjęcie - więc będę pewnie tu rzadko zaglądać. Idę zaczynać robotę, bo muszę upiec ciasto, zrobić tort, przygotować sałatkę, pasty różne, zrobić ciasteczka i kanapeczki. Niby goście przychodzą koło 17, ale jak wiadomo czas lubi szybko uciekać.

Także miłego dnia kochane:-)

reklama
All me serio? Looool ty chyba zaraz będzie miała zakaz panikowania!
Az mnie korci zeby ci powiedzieć ze powinnas jechać z tym na IP bo to cos dziwnego że ci sie w końcówce 6mc pępek naciaga ^^
Spokojnie, oddychaj...teraz juz bedą sie tylko dziwne rzeczy robić z naszymi brzuchami
tutaj masz listę ewentualnych niepokojących objawów na koniec 2trym

dodam kilka uśmiechow i mrugniec, zeby nie było wątpliwości ze mój post nie miał być "oschly" i niemily
AMEN!
miałam to samo napisać, ale się bałam, że mnie ktoś zlinczuje za uszczypliwości :-p:-p

Agata szaleńcu!! się nie przepracuj!! no i przede wszystkim WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! :*
ja mam urodzinki w sobotę ehhh latka lecą..

Do góry