Mongea
Fanka BB :)
hi
bedac w pierwszej ciazy zorganizowalismy wsrod czerwcowek cos w rodzaju zakladow-typowan... przyznam ze bawilismy sie przy tym swietnie i proponuje bysmy jesli chcecie rowniez i tu je przeprowadzili ...
jako pomyslodawca stworzylam nawet stronke poswiecona tamtej zabawie:
Typowania czerwcowek 2005
regulamin:
1. Udzial jest dobrowolny, wklejajcie swoje typy na forum, ja wszystkie je zbiore i zainteresowanym przesle (zrobie zestawienia - ciekawe jak wyjda)
2. Jezeli plec dziecka ktorejs z mam jest juz znana na 100% lub bardzo prawdopodobna (po ostatnim usg) prosze byscie podaly by kazdy mial rowne szanse
3. Po 15 wrzesnia jak juz beda wyniki (czyli urodzi ostatnia spoznialska z nas) obliczymy kto najlepiej typowal. W przypadku tej samej liczby poprawnych typowań (punktów) uwzględnione będzie dodatkowe kryterium: zgodność płci własnego dziecka z tym co same sobie typowalysmy. Jeśli i to kryterium nie przyniesie rozstrzygnięcia (w co wątpię), wówczas zastosujemy kryterium dodatkowe: minimalna rozbieżność między podanym na początku terminem porodu, a terminem rzeczywistym. Gdy nie będziemy znać płci dziecka którejś z nas do 15-tego września, wówczas po prostu nie będą przyznawane punkty za typowania dla tej konkretnej osoby. Inne wątpliwe sytuacje (oby nie) rozstrzygnę wg własnego uznania
.
4. Kazdy zwyciezcy moze ufundowac skromny prezent - drobiazg np. smoczek, sliniaczek - nie jest to konieczne, ale milo by bylo
5. Po zakończeniu zabawy zwycięzca przekaze swoj adres, na ktory kazdy ze sponsorow oddzielnie przesle nagrode.
6. Termin przyjmowania zgloszen typowan uplywa 30 kwietnia, z tym zastrzezeniem ze osobom ktore beda typowaly po tym jak niektore mamy pochwala sie na forum kogo (coreczke czy synka) nosza pod sercem punkty za te znane plci nie beda przyznawane
a to juz sama ankieta i formularz typowan:
Na poczatku odpowiadamy na proste pytania:
1. moja ksywka na babyboomie:
2. chcialabym miec (plec dziecka):
a) jest mi to zupelnie obojetne
b) obojetnie z lekkim naciskiem na dziewczynke
c) obojetnie z lekkim naciskiem na chlopca
d) dziewczynke
e) chlopca
f) zdecydowanie dziewczynke
g) zdecydowanie chlopca
3. ojciec dziecka chcialby miec (plec dziecka):
a) jest mu to zupelnie obojetne
d) dziewczynke
e) chlopca
g) zdecydowanie chlopca
4. sama czuje ze bede miala:
a) dziewczynke
b) chlopca
5. najblizsza rodzina (moi rodzice, rodzenstwo) obstawiaja (lub wola):
a) obojetne (lub nie wiem)
b) zdania podzielone
c) dziewczynke
d) chlopca
A potem bawimy sie w zaklady obstawiajac ktorym mamom sierpniowkom 2007 urodzi sie dziewczynka (DZ), a ktorym chlopczyk (CH) - wpisujemy "DZ" lub "CH" obok ksywki
bazujemy na ostatniej liscie (z pierwszego postu watku "Terminy porodow"):
01. AniaD23
02. evelinakol
03. Bazylia
04. Viviana
05. Celestynka
06. Magda25
07. daria79
08. Syla242
09. Syska241
10. Katarzynka2000
11. Lena3004
12. Lidka
13. Kira24
14. Mongea
15. mania78
16. Kamilka.
17. Zdanka
18. Gosia7
19. Naur
20. Muszelka
21. Asiasota
22. Antylopka
23. Atas
24. Marcheweczka
25. Madziara
26. Asik i Julia
27. Frosti
28. Marzenie7
po typowaniu okreslamy co ewentualnie moglybysmy zasponsorowac (jakis drobiazg - fajnie gdyby kazdy wymyslil cos innego)
info dodatkowe:
a) jesli kogos nie ma na powyzszej liscie a tez chcialby byc uwzgledniony to prosze szybciutko dac znac ! (wiem ze nie ma np. czarnula83 mania78)
b) doszedl pkt. 6 regulaminu
lista sponsorow i nagrod:
Mongea - smoczek
Atas - sliniaczek
Syska241 - skarpeteczki
Madziara - gryzaczek
bedac w pierwszej ciazy zorganizowalismy wsrod czerwcowek cos w rodzaju zakladow-typowan... przyznam ze bawilismy sie przy tym swietnie i proponuje bysmy jesli chcecie rowniez i tu je przeprowadzili ...
jako pomyslodawca stworzylam nawet stronke poswiecona tamtej zabawie:
Typowania czerwcowek 2005
regulamin:
1. Udzial jest dobrowolny, wklejajcie swoje typy na forum, ja wszystkie je zbiore i zainteresowanym przesle (zrobie zestawienia - ciekawe jak wyjda)
2. Jezeli plec dziecka ktorejs z mam jest juz znana na 100% lub bardzo prawdopodobna (po ostatnim usg) prosze byscie podaly by kazdy mial rowne szanse
3. Po 15 wrzesnia jak juz beda wyniki (czyli urodzi ostatnia spoznialska z nas) obliczymy kto najlepiej typowal. W przypadku tej samej liczby poprawnych typowań (punktów) uwzględnione będzie dodatkowe kryterium: zgodność płci własnego dziecka z tym co same sobie typowalysmy. Jeśli i to kryterium nie przyniesie rozstrzygnięcia (w co wątpię), wówczas zastosujemy kryterium dodatkowe: minimalna rozbieżność między podanym na początku terminem porodu, a terminem rzeczywistym. Gdy nie będziemy znać płci dziecka którejś z nas do 15-tego września, wówczas po prostu nie będą przyznawane punkty za typowania dla tej konkretnej osoby. Inne wątpliwe sytuacje (oby nie) rozstrzygnę wg własnego uznania

4. Kazdy zwyciezcy moze ufundowac skromny prezent - drobiazg np. smoczek, sliniaczek - nie jest to konieczne, ale milo by bylo
5. Po zakończeniu zabawy zwycięzca przekaze swoj adres, na ktory kazdy ze sponsorow oddzielnie przesle nagrode.
6. Termin przyjmowania zgloszen typowan uplywa 30 kwietnia, z tym zastrzezeniem ze osobom ktore beda typowaly po tym jak niektore mamy pochwala sie na forum kogo (coreczke czy synka) nosza pod sercem punkty za te znane plci nie beda przyznawane
a to juz sama ankieta i formularz typowan:
Na poczatku odpowiadamy na proste pytania:
1. moja ksywka na babyboomie:
2. chcialabym miec (plec dziecka):
a) jest mi to zupelnie obojetne
d) dziewczynke
e) chlopca
g) zdecydowanie chlopca
3. ojciec dziecka chcialby miec (plec dziecka):
a) jest mu to zupelnie obojetne
d) dziewczynke
e) chlopca
g) zdecydowanie chlopca
4. sama czuje ze bede miala:
a) dziewczynke
b) chlopca
5. najblizsza rodzina (moi rodzice, rodzenstwo) obstawiaja (lub wola):
a) obojetne (lub nie wiem)
b) zdania podzielone
c) dziewczynke
d) chlopca
A potem bawimy sie w zaklady obstawiajac ktorym mamom sierpniowkom 2007 urodzi sie dziewczynka (DZ), a ktorym chlopczyk (CH) - wpisujemy "DZ" lub "CH" obok ksywki
bazujemy na ostatniej liscie (z pierwszego postu watku "Terminy porodow"):
01. AniaD23
02. evelinakol
03. Bazylia
04. Viviana
05. Celestynka
06. Magda25
07. daria79
08. Syla242
09. Syska241
10. Katarzynka2000
11. Lena3004
12. Lidka
13. Kira24
14. Mongea
15. mania78
16. Kamilka.
17. Zdanka
18. Gosia7
19. Naur
20. Muszelka
21. Asiasota
22. Antylopka
23. Atas
24. Marcheweczka
25. Madziara
26. Asik i Julia
27. Frosti
28. Marzenie7
po typowaniu okreslamy co ewentualnie moglybysmy zasponsorowac (jakis drobiazg - fajnie gdyby kazdy wymyslil cos innego)
info dodatkowe:
a) jesli kogos nie ma na powyzszej liscie a tez chcialby byc uwzgledniony to prosze szybciutko dac znac ! (wiem ze nie ma np. czarnula83 mania78)
b) doszedl pkt. 6 regulaminu
lista sponsorow i nagrod:
Mongea - smoczek
Atas - sliniaczek
Syska241 - skarpeteczki
Madziara - gryzaczek