spekoppar_
Fanka BB :)
Trzymam kciuki za te wibracjeTak w ogóle to wibrował mi dziś lewy jajnik, także na bank zachodzę właśnie w ciążę.![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymam kciuki za te wibracjeTak w ogóle to wibrował mi dziś lewy jajnik, także na bank zachodzę właśnie w ciążę.![]()
www.dietahashimoto.pl Wzięłam sobie jadłospis 21-dniowy na próbę, żeby zobaczyć co ciekawego proponuje.Możesz podrzucić linka?
Nie powiem, ten excel mnie zachęcił xD
dostałaś dietę bez glutenu i nabiału?Ale jak to tak bez glutenu i bez mleka...![]()
Dietę póki co przejrzałam tak pobieżnie, ale dołączony jest poradnik z "zasadami" diety, a w nim informacja, że powinno się zrezygnować z glutenu, bo ma podobną budowę cząsteczkową do tarczycy. Układ immunologiczny, który w tej chorobie nie pracuje prawidłowo produkuje przeciwciała przeciwko tarczycy (istota Hashimoto), a oprócz tego również przeciwko glutenowi, co powoduje nasilenie degradacji tarczycy i przyspiesza rozwój choroby. A co do nabiału, to kazeina może pobudzać produkcję przeciwciał i nasilać stan zapalny. Dieta bezmleczna ma też obniżać poziom TSH.dostałaś dietę bez glutenu i nabiału?![]()
Czytałam ze ból jak przy okresieNieee. Nawet jak boli to ten ból trwa tylko moment. Także nie taki diabeł straszny![]()
dla jednej jak przy okresie, dla drugiej mocnej, dla innej lżej. Nie sugeruj sę tym. Badanie jakie by nie było trwa chwilę i jest do przeżyciaCzytałam ze ból jak przy okresie
Wygrałaś !bo mam już ponad 40![]()
Mnie trochę skręciło z bólu ale to była dosłownie chwilka i po wszystkimCzytałam ze ból jak przy okresie