reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Mi najwygodniej sie spi na lewym boku. I jest to ponoc najlepsza, najzdrowsza pozycja bo wtedy nie ma nacisku na zyle glowna dolna.
Kiedys przed pierwsza ciaza uwielbialam spac na brzuchu przez ciaze nie moglam. I jakos mi sie odmienilo i po pierwszej ciazy juz nie spalam tak czesto na brzuchu.

Kopfer ja tez jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic. Bede rodzic prywatnie i mam do wyboru dwa szpitale. W jednym umowilam sie na zwiedzanie na poczatku czerwca a w drugim takich wizyt nie robia. Szkoda. Ale w sumie obydwa sa ok. Ten drugi ciut blizej od domu ale w sumie to chyba z 5min roznicy wiec obojetnie.

Ja dzisiaj wzielam sie za komode mlodej. Przenioslam wszystkie je ciuchy do szuflad w szafie i w ten sposob mam cala komode na hugowe ciuchy[emoji3] ale stoi prawie pusta bo prawie nic nie mam. Caly czas czekam az mi siostra przysle paczke z ciuszkami. Mowila mi ze juz mniej wiecej przygotowala wszystko ale okazalo sie ze jest tego tyle ze w jednej paczce sie nie zmiesci wiec teraz musi zrobic selekcje. Wysle mi najpierw te mniejsze rozmiary. Mam nadzieje ze do konca maja sie wyrobi.

Kurcze juz mnie chyba ze 3 razy pogonilo do kibelka. Mam nadzieje ze to nie jest zaden wirus....

Dziewczyny nie smutajcie[emoji8]

Zuzii kciuki!!!

Zuzzi kciuki..:)

Fioleczka ja bym moze powtórzyła wynik nie wiem albo skonsultowała z innym lekarzem.. Lepiej mieć pewność i byc spokojnym:)

Akuku widać większość z nas ma dzis jakis gorszy dzien.. Ja ostatnio tak miałam bo pochmurno i ciśnienie jakieś kijowe i chodziłam podminowana i tylko płakać mi sie chcialo..

Co do spania Hm ja w kazdej pozycji mogę ale często je zmieniam "w trakcie".. Na plecach. Lewy prawy bok albo polbok z podusia.. U mnie bardziej moj sie przytula przed snem ale potem i tak sie D.. Odwraca bo on na prawym boku śpi.. Na plecach to zaraz chrapie brrr..

Ale mnie w pachwinach boli.. Jak siadam jak wstaje.. A jak chodze to nie mogę zbyt szybko no jak połamana.. W nocy najgorzej jak sie chce na drugi bok przeciągnąć bo zaboli ze alaaa.. Lekarka mi mówiła wczoraj co mogę brać ptaków jakby przeciwbólowe no ale az tak złe nie jest ze tm od razy sie faszerować..

To chyba dzisiaj jakis międzynarodowy dzień smutku, bo tez doła miałam do południa, teraz nieco lepiej.

A ja o dziwo często śpię na plecach, tzn zasypiam na boku a jak sie budzę to jestem na plecach.

\\

Dziewczyny dziękuję za kciuki!! Najwyraźniej znowu zadziałały, bo wynik po dwóch godzinach mam wzorowy tj. 84![emoji16] Następne usg dopiero 15.06 niestety.

Jupiii idę sobie kupić lody!!!

Mój nastrój jak widać super więc wysyłam Wam trochę pozytywnej energii [emoji94][emoji94][emoji94][emoji137]

Fiołeczka ja też uważam, że powinnaś ten wynik skonsultować z diabetologiem.
No i gratuluję córci i życzę zdrowia dla młodego.

Padlam na kanapie.. emil porozrzucal ciuchy ktore byly na drugiej kanapie .. no i obudzil mnie "zapach"kupy.. tzn wiecie jakie to spanie jest na kanapie. Co chwilę chwilke oczy otwieram i sprawdzam czy wszystko ok...ale juz nie mam tez ciezkosci glowy. No i wiecie zamykam drzwi od salonu coby Emil nie mogl wyjsc i broic a w salonie nic za bardzo zrobic nie moze na szczescie. Jeszcze chwilke bym pospala :D
Na szczescie jeszcze poltorej godziny i dzieci ida spac a ja tez pewnie dlugo nie posiedze.. tzn mam nadzieje ze bede mogla spac w nocy.

Nie wiem czemu w nocy mnie tak okropnie te lydki bola.. w dzien usne a w nocy juz chyba jestem tak zmeczona ze nie moge usnac..

Jesli chodzi o pozycje spania to ja spie raz na pewym /prawym boku i plecach ale w zadnej pozycji nie jest mi wygodnie..tzn jak juz usne to spie ale mnie te lydki tak bola ze usnac nie moge.. wczoraj 1.30 jeszcze lezalam ;( tzn co chwile wstaje rozchodzic te nogi.. probuje masowac i mwcham nogami po lozku.
Dzis wredna krowa jestem bo rano zamiast sie ucieszyc ze m prasuje 3 duze prania bo pralka na 9kg jakos.. t jeszcze warcze na niego..eh
Ja juz nie mam sily naprawde.
Sama rano szykuje chlocow do szkoly..sama wieczorami... i nie mam sil juz poprostu ;(

Fioleczka gratuluje coreczki i kciuki trzymam za badania synka. Duzo usmiechu zycze :-)

Anney spie roznie na obu bokach i na plecach bo na brzuchu nigdy nie lubilam i nie umie - dusilam sie i slinilam hahhaa

Kurcze mała mi się przeziebila :( myślicie? Ze mogę jej dać *spam*, ten dla kobiet w ciąży?

reklama
Werci zapytaj ale moj Michas ma czas kiedy jest aktywny najczesciej wczesnie rano lub pozno wieczorem w ciagu dnia prawie w ogole i tez zalezy od dnia takze no stres.

Kopfer odnosnie porodowki to ja nie mam wyboru wiec albo na Klinicznej albo Zaspa wlasnie ze wzgledu na cukrzyce.
Nie do konca sie zgodze ze jak cukier po 2h byl ponad 140 to po 1h byl wyzszy - nie koniecznie ale dla pewnosci bym powtorzyla ta krzywa tak by pomierzyli na czczo, 1h i 2h po obciazeniu bo to jest najbardziej miarodajny wynik.

Dziewczyny zycze Wam duzoooo usmiechu :-)

Zuzzi kciuki za wyniki.

Do góry