reklama

Sierpniowe mamy 2015

znajoma dzis urodzila.
32tyd
zien, pierwsze dziecko, posladkowo..... cale uk.
mam nad
zieje,ze nie bedzie w zwiazku z tym zadnych powiklan.

to uk c
zasami mnie przeraza.

reklama
Loveboiled masz racje w kazdym kraju sa przeboje ale wydaje mi sie ze w UK podchodza bardziej do tego ze wszystko super i ok i jakos tak jednak bagatelizuja pewne rzeczy ale to tylko moje odczucia po Waszych i nie tylko opisanych historiach.

naturalnie.

loveboiled, ja sie akuray nie zgadzam.
tutaj mamy ka
zde znieczulenie mozliwe, kanapki i wszelkie luksusy,zeby bylo nam lepiej, rodzacym, ale niestety uk jet w czolowce okoloporodowych uszkodzen.
wiec
z dwojga, wolalabym barviej pomeczyc sie w polsce wiedzac,ze przynajmniej dziecko mi sprawdza.
tutaj nawet usg d
ziecku nei zobia po urodzeniu.

[p tygodniu zadzwnili do mnie,ze z cukrem cos nie tak. (wiedzac,ze malej brzuszek rosnie bardziej niz powinien) po tygodniu od badania i chcieli omowic cukier 17.06, a ja przelozylam sobie spotkanie na ten tydzien, bo fakt,ze ma to wplyw na mala mnie dobija i konsekwencje wiadomo jakie moga byc.
sam fakt,
ze po 2tygodniach dopiero zalecili badania, bo usg brzuszek wiekszy.
wkur
za mnei to strasznie.
sa opies
zali.
jesli beda tak sobie robic badania oddatkowe podc
zas rutynowych wizyt, to ciaza predzej sie zakonczyniz oni zareaguja i nie zazy sie zareagowac na cos, co bylo latwe do unikniecia.
nie twierdze,ze jest tak teraz, bo wierze,ze moja lola jest zdrowa, ale denerwuje sie niepotrzebnie, bo musze im na rece patrzec ciagle i sama pilnowac tego co sie dzieje, a nie tak powinno byc.

albo ja
za duzo wymgam.

Ja w pl urodzilam sie posladkowo... tez przed terminem.. nie bylo szans na cesarje bo juz nogi wychodzily..

Moja znajoma zaczela rodzic naturalnie i w trakcie wiezli a cc.
Mysle ze wszędzie mozna zle trafic i na lekarzy i na polozne...
Np lilka z bonifratow..wszyscy umywaja rece..

Ja mam zastrzezenia do tego ze nas uwazaja za panikary i na wszystko moeia ze jest fine i happy baby.

Anney usg dziecku robia jesli jest taks potrzeba.. oni ogolnie jak najmniej badan.. np krwi nie chca dzieciom pobierac.. a jak sie uparlam na tesy alergiczne u Akexa to nalizyli mu masc znieczulajaca na zgiecis lokci i nadgarstki..zakleili plastrami i biedny pol godziny ponad czejsl i stekal ze go skora ciagnie itd..
Pobranie krwi kilka sekund i bardziej bolalo go sciaganie tych plastrow nuz bolaloby pobranie krwi. .. dziwne ze jak szczepienia daja to sie tak nie cackaja..

Smieszy mnie jak mowia mi np jak trzymac niemowle... jak karmic..jsk klasc do lozeczka ..itd.. i mowia do mnie jak do pierworodki..chodzi mi o polozne itd.
A jak js uwazam ze jest jakis problem i chce to sprawdzic to mnie olewaja.. tak jak z tym cukrem..

wiec wlasnie akuku.

ale zobacz, mlodszemu mojemu podczas porodu zatrymywalo sie serduszko, do prostej kreski podczas skurczu.
myslis
z,ze sprawdvili albo zrobili mu ekg po urodzeniu? a skad.
fioletowy byl caly a
z milo.
sama pos
zlam z nim do lekarza i wiem stad,ze ma arytmie.
charc
zal po urodzeniu, to wzieli mu wymaz z gardla na paciorkowca, ale do domu poszlam z charczacym dzieckiem bez usg, bev pobrania krwi nastepnego dnia.
pojechalam do gp, skierowanie o pediatry
zeby zdiagnozowac co to, okazalo sie ze koniecvna jest operacja, bo ma obluzniony meisien w wejsciu do pluc i jego tak przytykalo,ze nie oddychal jak byl dlugo w jednej pozycji podczas snu. wiec spalam z im do 8miesiaca i wtedy mial operacje w great ormond street hospital. podczas operacj i po zwalnialo mu serduszko tak,ze podawali mu arenaline myslisz,ze dali skierowanie na badania?
ale
z skad.
sama to monitoruje prywatnie. bo sa banda balwanow i wsvystko jest ok, bo chod
zi i oddycha i k///wa happy boy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry