reklama

Sierpniowe mamy 2015

Aneczkaa oj a powiedzieli chociaz czemu zemdlalas?ja mysle ze nie ma to noc wspolnego z ulozeniem dziecka teraz. Ja mialam ppdobnie q pierwszej ciazy ale w 34 tyg bylam I powoedzieli ze dziecko w kazdej chwili moge urodzic bo juz skurczE o rozwarcie bylo. Ale zaczelam sie oszczedzac I dotrwalam do samego konca prawie. Dlatego to niekoniecznie musi byc juz teraz Aneczka postaraj sie przystoppwac I odppczywac I lezec jak najwiwcej. A ktory to tydzien dokladnie?

reklama
Aneczka ja tez na tym etapie w pierwszej ciazy zemdlalam ...oczywiscie poza ktg i sluchania serduszka nic nie zrobili..ale urodzilam 3 dni terminie. Oszczedzaj sie kochana.

Anney ja mysle ze w uk mozna trafic na dobrego lekarza ale wlasnie ile trzeba sie naszukac...
Oni se strasznie trzymaja ramek i poza nie boja sie wyjsc.. np urodzilam emilka 25 g po odejsciu wod.. przez to musialam zostac dobe w szpitalu tak naprawde dluzej.. bo przez 24 g co godzine mierzyli mu temperature ciala... gdybym urodzilam godzine wczesniej to juz by nie musieli.

Jak chodze do lekarza to mowie co podejrzewam i z regoly mi przytakuje haha. To jest chore... ja tu mam taki probpem ze tu nie ma nic prywatnie.. wszystkie wazniejsze badania sa w szpitalu i tyle.

Ale np jak byla tu moja mama to ja akuraty ladie przebadali.

Kolezanka w ciazy byla mocno kontrolowana ale to tylko dla tego ze na drugim usg wyszlo ze cos jest z serduszkiem malej.. no i teraz sie zastanawiam kiedys tu robili jedno jedyne usg w 12 tyg.. czyli skazali by iej dziecko na smierc... w kazdym razie zrobili jej cc wczesniej bo mala bardzo spuchla i jakis czas po porodzie jak wydobrzala miala operacje na serduszko.

Ja za 2 godziny mam polozna... beda z nia o tym cukrze rozmawiac. Ah

Na Wegrzech tez jest do kitu cala opieka medyczna- czasami wydaje mi sie ze tu czas w szpitalach i przychodniach zatrzymal sie w latach 70 ubieglego wieku.... Duzo ludzi narzeka jak zle jest w Polsce ale ja po 8 latach zagranica widze ze nie ma co narzekac....
Nadal nie wiem gdzie bede rodzic bo warunki wszedzie sa tragiczne a Budapeszt daleko- totalna zalamka

Aneczka będzie dobrze, dużo odpoczywaj i bądź dobrej myśli a poza tym duży ten twój Szymek :-)
Anney jak po randkowaniu? :-)
Cinamona super krok :-)
Zuzzi pięknie się prezentujesz w tych kieckach :-D
Pupui biedaczko ty nasza podziwiam twoje samozaparcie:-) wczoraj wspomniałam o tobie mężowi który zajmuje się wykańczaniem wnętrz i pytał czy nie potrzebujesz pracy :-D

Ja też dzisiaj do położnej się wybieram po południu :) całkiem możliwe ze będzie drugi raz pobierać krew żeby sprawdzić poziom żelaza ale nie wiem czy nie poczekać jeszcze z tym 3 tygodnie

martuszka, cudownie po randkowaniu ;) najedzona (w koncu kucharz nie? :-) ) wyglskana, dopieszczona, wykochana :-) az sie spiewac chce ;-)

akuku, tak ja la jozia kiedys dostalam cudownego pediatre (juz niestety nie a go). teraz tez nie moge powiedviec, bo po tym zazaleniu w koncu porzanie zaczeli sie mna zajmowac, ale niedociagniecia spore sa, choc biorac pod uwage uk'anskie standardy, to i tak mam luksus. jak np. ten cukier... w moim szpitalu wyniki krwi sa po 3-8dniach, czy 3-7. tego samego to tylko na a&e.
za 2.5tyg mam usg :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry