reklama

Sierpniowe mamy 2015

yoohoosek dziwna kobieta przecież wiadomo że facet też chce zobaczyć SWOJE dziecko. Przecież nie bierzesz jakiegoś przypadkowego gościa z poczekalni tylko swojego faceta i ojca dziecka. No nie wiem ja na jego miejscu poczuła bym się pominięta i urażona za jaj zachowanie.
cinamona oj to nie ciekawie człowiek tu się nastawia coś planuje a tu ci zlikwidują dział i martw się teraz człowieku:no:
natka24 korzystaj póki możesz! I zbieraj siły na później gdy już się dziecko urodzi. OO i gratuluję powodzenie na froncie!! :-D:-D AGENTKO 007.. JEJ żadnych badań ci nie zleciła no co za konował! i to prywatnie szok!

reklama
Witam was jako nowa sierpniowa mamuśka.
Do tej pory trochę was podczytywałam, ale postanowiłam się w końcu przedstawic bo już mam więcej siły na to.
Termin mam na 3 sierpnia. Wczoraj byłam na usg- moja fasolka pieknie rosnie i ma już całe 3,5 cm.

Poczatek był cieżki bo mimo że nie wymiotuję to mam non stop mdłości i zawroty głowy.
Mam już jednego wyjątkowego łobuza Igora. Ma obecnie 2,5 roku.
To drugie maleństwo kompletnie nieplanowane i efekt wpadki ale takiej że sama nie wiem kiedy to się stało i jak to możliwe :-).
Ciesze się jednak że Igi będzie miał rodzeństwo ale jestem przerażona tym jak sobie dam radę z dwójką.
Znam sie już tu z jedną mamuśką Pupui. Byłyśmy lipcówkami 2012 a teraz będziemy razem sierpniówkami.

Pisałyście tu o wadze w ciąży. Ja poprzednią ciąże zaczynałam z waga 68 kilo przy wzroscie 164 cm. Przytyłam 12 kilo ale dzień po porodzie już tego nie było.
Za to przerosło mnie macierzyństwo i chyba dopadła depresja z powodu mojego wiecznie krzyczącego łobuza że w pół roku przytyłam 15 kilo.
Jak sie wzięłam teraz w garść i zaczełam ćwiczyć i dbać o to co jem to okazało się że jestem w ciąży. No i teraz zaczynam ciążę z wagą 82 kilo i wyglądam jak w 6 miesiacu w poprzedniej. Ale tym razem obiecałam sobie że po porodzie szybko się wezmę za siebie i nie dam się żadnym baby bluesom.

Pupui na przeziębienie mi pomógł ostatnio imbir. Łyżeczkę startego imbiru zalewasz wrzątkiem, trochę musi to postać, potem dodajesz miód i taką miksturkę ja wypijałam 2 razy dziennie. Do tego piłam wapno.

Natka 24 a nie pracujesz może w jakimś banku. :) Bo ja własnie z tych samych powodów co ty poszłam na l4, no pomijając mega mdłości.

kopfer - ja zajmuję się pisemnym rozpatrywaniem reklamacji w sieci telekomunikacyjnej :D ale czasami muszę zadzownić, a że zajmuję sie echnicznymi zagadnieniami to prawie wszystko jest niezasadne - także się okazywało potem, że 40 min ktoś na mnie się wydzierał :P postanowiłam więc sobie darować... :P

ja jak na razie waże tyle co przed ciążą czyli 109 kg żywej wagi :P mam nadzieję, że szybko zjadę po ciąży. Mam przytyć max 12 kg czego sobie nie wyobrażam na chwilę obecną ;/ to będę w dniu porodu ważyć 120???? jak czołg normalnie ... no ale coż to moja wina :P

a z tą lekarką to nadal nie wierze, że sie udalo!!! :D

Dziewczyny sorry za takie pytanie ale czy też z was tak leci śluz? Ja caly dzień na wkladkach musze byc. I za kazdym razem jak idę do toalety to pełno tego na papierze mam

Z tym śluzem mam to samo :)
Dziewczyny powiedzcie mi czy któraś z Was miała/stosowała detektor tętna dzidziolka ? Bo właśnie się rozglądam na ebayu ale jest tego multum i sama nie wiem który kupić. Któraś ma jakieś opinie ?

reklama
Beata88 u mnie tez mokro.

Goosiak16 ja miałam w pierwszej ciąży ale to sobie kupilam pod koniec bardziej ale nie pamiętam jakiej firmy ale taki tylko co słychać serduszko a nie taki co pokazuje tętno.

A teraz nie wiem czy będę kupować, zobaczymy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry