reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

U nas na wypisie zalecaja 5-7 dni po porodzie wizyte w POZ. Powoluja sie na jakies paragrafy.
Kiedys tego nie pisali.
Plus wlasnie usg bioderek i info kiedy kalendarz szczepien.

reklama
U nas pediatra przychodzi na wizytę patronażową zaraz po wyjściu ze szpitala, ale nawet nie waży dziecka tylko ocenia ogólny stan dziecka,że tym żółtaczkę a następna wizyta na pierwszym szczepieniu po miesiącu i tam będą dokładnie oglądać małego

U mnie na szczęście problemów z piersiami nie było bo nawet nawału nie odczułam i brodawki synek mi uchronił przed poranieniem, teraz to się nawet obmacuje i zastanawiam z której piersi ostatnio karmiłam bo prawie cały czas są miękkie, nawet przed karmieniem, no chyba że maluch uskuteczni dłuższą drzemkę

Jeśli chodzi o połóg to ja odczuwałam czasami ciągnięcie w okolicach łechtaczki ale na szczęście już przeszło, wypadły mi 4 szwy i też nie wiem ile tam tego było, ale zastanawia mnie ile czasu się krwawi, bo u mnie ostatnio parę dni plamienie a później żywa krew i nie wiem czy to normalne.. w połowie września mam wizytę u gin więc zobaczymy co tam się dzieje :-) i tak zapytam długi po porodzie trzeba się wstrzymywać z przytulaniem? Wiem że te 6 tygodni trzeba wytrzymać a później jeszcze się czeka?

Magduś to fajnie że się udało :-) a ślub to Wasza decyzja i na siłę do ołtarza nie zaciągnie :-D

Akuku jak sytuacja? Domowy szpital opanowany?
Borysiątko, Ola co u Was?

U nas pierwsza wizyta po tygodniu od wyjścia ze szpitala.
Dziś byliśmy na wizycie kontrolnej ostatnio pisałam że mam chyba mało pokarmu a tu się okazało że Lenka przybiera 300g na tydzień :-D więc ma już 3700 :p
Dziś byliśmy na pierwszym szczepieniu kolejne w przyszłym tygodniu niestety mała bardzo płacze po takich wizytach...

U nas wizyta w 6tyg. I nie pediatra a lekarz pierwszego kontaktu.

Sann, obserwuj ten płacz. Czemu macie szczepienie tydzien po tygodniu???

Ech z tymi szczepionkami...:( dziecko musi później przez cały dzień odchorować :/

Sann braliście skojarzone szczepionki?
Kurcze po tej aferze to sana nie wiem co robić "(

Dzisiaj w południe wróciliśmy do domu :) na szczęście nas wypuścili choć mały zaczyna być coraz bardziej żółty no i leci z wagi (urodzeniowa 3830g, wczoraj 3600g ), mimo że od piersi nie odrywa się prawie wcale! Co więcej zrobił już 8 kup, myślę więc że że to przez to wydala więcej niż przyjmuje;)

reklama
Anciikowa,
No to niezly z niego gagatek :-)
Zobaczysz, jak sie w domu rozkreci to sie nie obejrzysz jak bedziesz narzekac ze taki ciezki. Silownia gratis!

Co do szczepionek, to ja staram sie pojedynczo i najpozniej jak sie da.

Do góry