U nas pediatra przychodzi na wizytę patronażową zaraz po wyjściu ze szpitala, ale nawet nie waży dziecka tylko ocenia ogólny stan dziecka,że tym żółtaczkę a następna wizyta na pierwszym szczepieniu po miesiącu i tam będą dokładnie oglądać małego
U mnie na szczęście problemów z piersiami nie było bo nawet nawału nie odczułam i brodawki synek mi uchronił przed poranieniem, teraz to się nawet obmacuje i zastanawiam z której piersi ostatnio karmiłam bo prawie cały czas są miękkie, nawet przed karmieniem, no chyba że maluch uskuteczni dłuższą drzemkę
Jeśli chodzi o połóg to ja odczuwałam czasami ciągnięcie w okolicach łechtaczki ale na szczęście już przeszło, wypadły mi 4 szwy i też nie wiem ile tam tego było, ale zastanawia mnie ile czasu się krwawi, bo u mnie ostatnio parę dni plamienie a później żywa krew i nie wiem czy to normalne.. w połowie września mam wizytę u gin więc zobaczymy co tam się dzieje :-) i tak zapytam długi po porodzie trzeba się wstrzymywać z przytulaniem? Wiem że te 6 tygodni trzeba wytrzymać a później jeszcze się czeka?
Magduś to fajnie że się udało :-) a ślub to Wasza decyzja i na siłę do ołtarza nie zaciągnie
Akuku jak sytuacja? Domowy szpital opanowany?
Borysiątko, Ola co u Was?