reklama

Sierpniowe mamy 2015

Sann,
Ja bym z lekarzem sprawdzila. Najlepiej tego dnia co krwawisz.

Akuku,
Myśle za antybiotyk cię tak teraz rozwalił żołądkowo...

Blerka,
Tulimy ciebie i Leona i Tatę!!!

U nas tez prezenie na kupę... Dlatego w nocy chyba słabiej śpi. Kładzenie na brzuszka nie zdziałalo cudu... Ale rano pospalismy do 8 jak w końcu kupę zrobił.

reklama
martuszka, ile czasu po porodzie jestes?
ja rodzilam 26, wszystko sie zrasta ale czasami tao zaczyna ciagnac ze ustac sie nie da. normalnie czuje jak sie wszystko sciaga

Blerka moja mloda rzadko kiedy w dzien przespi od karmienia do karmienia czyli ok 2h bo nim zje nim co to akurat jest gdzies te 2h. Tak to buszuje, marudzi i dupa. Dopiero w nocy troche odsypia ale tez bez szalu

Blerka,
To rożnie może być. U nas pierwsze pół dnia jako tako, drzemki po 1,5-2h. Drugie pół potrafi sie budzić co 5 min...
Generalnie śpi tak 3 razy w ciagu dnia.
Starszak ten z kolkami raczej dłużej niż 40 min to nie spal nigdy, z wyjątkiem spaceru a i to rzadko... Po kąpieli miał dłuższy sen tak 3-4h, wiec doszło do tego, ze go o 18 kapałam, zeby trochę odpocząć.

U nas bardzo różnie. Dość duzo spi ale przerywany to sen. Czasem po 40 min a czasem po 10 ale pocyca i usypia i tak moze dojsc i do 4 godz. A ma dni ze i 3 godz przespi jednym ciagiem.

Moj z rana ok 10-11 zazwyczaj ma jedna drzemke ok godziny. Ale czasem jest to krocej lub dluzej. Czasem ok 12-13 podrzemie ale to taki plytki sen i krotki. I zazwyczaj kolo 14-15 ma dluzsza drzemke 2-3 godzinna. I popoludniu tez cos tam pospi ale to tez plytki sen, czasem 20 czasem 30 min a czesem 15 minut.
Jednak ostatnie dwa dni spal bardzo dziwnie, wczoraj prawie wcale a dzisiaj czesto i sporo.

reklama
Akuku, może faktycznie ten antybiotyk Ci szkodzi na i tak osłabiony układ pokarmowy. Może warto jakiś probiotyk, albo kefir pić.

U nas dzisiaj aktywny dzień, tzn. aktywny dla mnie, bo pojechałam na wyścig na Ursynowie (nie wygrałam tym razem, nawet podium nie było, ale to o wiele cięższy wyścig był).
Kaja normalnie w dzień jak jesteśmy w domu, to śpi bardzo krótkie odcinki czasu, tzn. karmię ją, biorę do odbicia, po czym usypia u mnie na rękach, a jak odkładam, to za 15 minut się budzi. Rzadko się udaje, że na dłużej zaśnie, czasem jedna taka dłuższa drzemka w ciągu dnia. W piątek w końcu biogaję kupiłam i chyba trochę pomaga, bo w dzień bez tego było prężenie i ulewanie, a teraz jest chyba lepiej. Za to śpi, jak coś się wokół niej dzieje: spacer, albo jak dzisiaj - w samochodzie. Rano ją karmiłam parę razy, potem zapakowałam do fotelika, nakarmiłam przed wyścigiem, a po to w sumie ze 3-4 godziny pospała, zanim dojechałam do domu. Za to jak przyjechałam, to chyba z półtorej godziny karmienia z przerwami było, 4 zmiany piersi się zeszło, w końcu obie zasnęłyśmy i dopiero na kolejne karmienie i kąpiel się obudziłyśmy po 21. Teraz zmieniłam trochę taktykę i jednak przed kąpielą karmię krótko, potem kąpię i karmię długo na sen - dzięki temu również po kąpieli, w czasie ubierania jest spokojniejsza, bo jak była głodna, to już niedobrze moje zabiegi znosiła. Kąpiel ją wyraźnie fascynuje, szczególnie prysznic.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry