bylam dzis u poloznej w szpialu. zalozyla teczke.
ale sie usmialam. babka po spisaniu wszystkiego zaczela mnie glaskac i mowi, oh... you didnt have much luck in your pregnancies

haah
i w zwiazku z historia ciazowo zdrowotno porodowa, powiedziala,ze nie podejmuje sie powadzenia mojej ciazy i zostalam skeirowana do poloznika- szok :-):-)
podwoili mi na start liczbe usg, ale mowila, ze moze byc ich nawet wiecej w zaleznosci co zdecyduje poloznik.
spotkanie z lekarzem mam 26.1
ponadto pobrali dzis krew (7 fiolek) oprocz standardowych bada moja tarczyce, prolaktyne, beda robic baanie szyjki co miesiac przez poloznika (oprocz usg)
polozna super, jajcara.
na koniec jak juz wychodzic mialam na pobranie mowi, przepraszam, ale musze zapytac, czy byla pani kiedykolwiek ofiara przemocy.
wtedy to juz parsknelam smiechem, bo biedna juz po spisaniu historii chorob widac,ze bylo jej mnie zal a teraz jeszcze to.
wiec mowie, a ktore pani chce, fozyczna przemoc czy psychiczna, wyborow i form jest kilka.
ona usiadla i mowi, you don't seem like you need counselling, but if you do, here is the number and please let me know anytime, I will be happy to arrange it. movie,ze in potrzeba, to bylo i juz jest dobrze, a on a biedna siedziala i nie wiedziala co powiedziec. haha
na prawde dlugo sie tak nie usmialam, ona taka pozytywna wariatka, mala drobna i z jajami.
takze jestem pozytywnie zaskoczona, ze bede miec LEKARzA! ha!
obawiaja sie donoszenia tej ciazy, co mnie martwi, ale damy rade. oszczedzam sie bardzo, najwyzej bede lezec jak bedzie taka potrzeba.
Martuszka ja nie mierze temperatury ale nie którzy maja bzika na tym punkcie
Jutro idę do lekarza na 10 z tą nogą a później mam szczepienie przeciw grypie.
Pytalam w przychodni o wyniki krwi i wszystko ok.
Ale cały czas czekam za listem na usg, dziewczyny w UK czy juz dostalyscie list na pierwsze usg? Widziałam się z położna równy tydzień temu i nic.. Ale mówiła mi ze jakby nie przyszedł do 12 tygodnia to mam do niej dzwonić.. Tylko czemu z gory zakładała ze może nie przyjść?
zadzwon.
ja umowilam usg wraz z wizta u poloznej.