reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

hey!

ja juz po przeprowadzce :D padam po weekendzie... jeszcze zgubilam gdzies 100 zl i nie moge odzalowac :no:

pojutrze ide do ginekologa, mam nadzieje, ze z maluszkiem wszystko ok bo sie w ogole w ciazy nie czuje.. jestem tylko senna i mam rozne apetyty... no i brzuszek jest :p

reklama
Straszna noc... wzięłam tabletke i zaraz zwróciłam... Dziś trochę lepiej.
Ci sądzicie o oscypkach? Można czy nie bardzo bd w zakopanym 6dni i chyba nie dam rady się oprzeć ;)

gratuluje dxiewcxyny!

werci! :-)

dxiewcxyny, chyba cxas na liste x dopisaniem plci, co wy na to? (beatkaaaa :-D )

Sann slyszalam ze lepiej nie ale napewno sa kobitki ktore zjadly i nic im nie bylo :) no ale napewno jest ryzyko bo one sa chyba z niepasteryzowanego mleka

Hej kobitki. Ja juz po wizycie I usg. Niestety bobo mi nie pokazali:( nunie tylko widziałam bo usg " od dolu" Za to lekarz fajny I konkretny dzisiaj.
Tylko usg szyjki zrobił. I tu niestety wiesci nie dobre. Przez 10 dni szyjka skrocila sie z 33 mm na 26 mm :O
I od ręki mnie umowili na jutro rano na zabieg szycia. Dxis juz mi badania porobili.
Przeszlam juz przez to w poprzedniej ciąży w 20 tyg.
Teraz jest dopiero 13 tydz I 5 dni ale nie będą już czekać.
Ech boje sie kobitki jak nie wiem ale wiem ze to najlepsze wyjście. Oby wszystko poszło dobrze.
Bo jak przedstawiają możliwe komplikacje to się jednak w żołądku przewraca.
Trzymajcie jutro kciuki.
Musi byc dobrze.
Ps. Takie mnie przeczucie od kilku dni prześladuje ze to jednak mężczyzna u mnie mieszka. Choc wszystkie objawy dziewczynkowe mam:)
Choć dzis to juz mi bez znaczenia. Byle bym mogła tulic w sierpniu.
Powodzenia reszcie wizytujacych ciężarówek! !

Właśnie czytałam różne opinie jedne objadaly się i nic się nie stało ;) może kilka nam nie zaszkodzi. Czasami jestem wsciekla ze są takie kobiety które wogole nie uważają na nic nawet biorą narkotyki piją alkohol a ich dzieciatka rodzą się zdrowe, a te które tak bardzo uważają na wszystko mają kłopoty... ;/

Little me dobrze ze jutro zaloza szew..najlepsze co mozesz teraz zrobic.. odpoczywaj duzo i postaraj sie nie martwic! Trzymam kciuki.

A ja znowu próbowałam serduszko znalez i jakby sekunde slyszalam i uciekl..ja nie wiem co to za wstydzioch..

Lucalew, Werci Gratuluje, cieszę sie razem z wami :)
Little.me bardzo dobrze,że konkretny, kawa na ławę trzeba zrobić to trzeba, cycki do przodu i heja! Dzieciak bedzie rósł jak na drożdzach sobie dalej :))

Ja właśnie przed chwilka odebrałam badanie moczu ogólnego i posiew bo miałam złe wyniki krwinek białych 11-18wpw i posiew bo bakterie dośc liczne (na poprzednich wynikach). Lekarz po rozpytaniu oświadczył,że jesli nic mnie nie piecze,swędzi,boli, to najprawdopodobniej źle wykonałam oddanie moczu i się jakieś "brudy" zewnetrzne dostały. Dał mi wskazówkę jak oddawać mocz aby był bez zewnętrzych zabrudzeń, które fałszują wyniki. I dziś sie okazało się,że posiew- bekteri nie wyhodowano w moczu, a krwinki białe ujemne a więc wszystko dobrze :). Lekarz cieszył sie telefonicznie razem ze mna :) Uwielbiam tego faceta hahaha

reklama
Little me dobrze ze jutro zaloza szew..najlepsze co mozesz teraz zrobic.. odpoczywaj duzo i postaraj sie nie martwic! Trzymam kciuki.

A ja znowu próbowałam serduszko znalez i jakby sekunde slyszalam i uciekl..ja nie wiem co to za wstydzioch..

hahaha po mamusi pewnie taki wstydliwy hahaha ;)

EDIT. Magduś bo ma pewnie duzy mózg ;))

Ostatnia edycja:
Do góry