reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dziewczyny czy przy karmieniu piersią podaje się dziecku jakieś witaminy? Znajoma musiała podawać swojemu dziecku chyba K i D z tego co kojarzę, ale karmi sztucznym i się zastanawiam czy to ma znaczenie..

reklama
Że wszystkim się nie wyrobimy niestety. Chce 2 pokoje salon jadalnię i kuchnie mieć skończona. Resztę juz ba miejscu. Ale wykańcza mnie to już powoli.
Teraz tata wymienia kaloryfery. Później A będzie podłogę w kuchni robił bo we wtorek przyjeżdżą szafki do kuchni.
Musze 3,5h wytrzymać i jocha do przedszkola. Ale mi się chce spac! !!

Martuszka oj jest zle ; p

A na kaszel syrop z cebuli i w aptece sa syropy i tabl do ssania dla kobien w ciazy purelan czy jakos tak.

Martuszka w uk sie nie podaje witamin a w pl slyszalam ze tak.
U nas wit K dziecko dostaje zaraz po porodzie o ile sie nie myle. Ja dopiero jak przestalam karmic zaczelam podawac witaminki Emilkowi.
Ogolnie u mnie zaden wit d nie dostawal ale np jak malo sie przebywa na sloncu to powinno sie dac.

Pupui ale macie zapierdziel ehh..

Ja w nocy spac nie moglam..duszno nie wygodnie i zgaga..bomba ;/

Witamine K mój też dostał zaraz po porodzie w zastrzyku. Mój był głównie na mm więc witamin nie podawałam. Bo w tych mm są już w składzie.

w koncu udalo mi sie znalezzc chwilke zeby napisac:) ostatnio nie moge nadążyć żeby wszystko przeczytać.
od wesela ciągle cos, zakupy, remonty, sprawy urzędowe, a końca nie widać.
Jutro mam obciążenie glukozą 75g co o tym powiecie? Da się przeżyć?
My już 26 tydzień, brzuchol coraz większy a mały szaleje coraz bardziej:)

aneczka - glukozę da się przeżyć... ale to żanda przyjemność. Weź sobie ciekawą książkę / tablet / inne gry - bo powinno się siedzieć i nic nie robić przez godzinę(lub 2, zalezy jaką masz opcję).

martuszka - Ponoć jest w pl tak, ze mamy narodowy niedobór wit.d dlatego się ja suplementuje. Wit K jest stosunkowo nowym wynalazkiem. na MM sie raczej nie podaje - bo jest w składzie mm. Trzeba pogadać z lekarzem.
Generalnie słyszałam, ze niedobór wit d jest mniej groźny niż jej przedawkowanie. Ale z drugiej strony chyba nie tak łatwo przedawkować.

dziewczyny latające z uk - czy na lot miałyście specjalne zaświadczenia od lekarza, ze Wam wolno latac?

Ja ostatnio tzn na święta miałam zaświatczenie ale nikt o nie nie zapytał. Generalnie wolno latać do końca 34tygodnia ja natomiast wyglądm na więcej więc lekarze stwierdzili że potrzebuje. Kazali dodatkowo zabrać blue folder i potwierdzenie zamieszkania bo lepiej żeby w Polsce traktowali jak obywatela UK

Moja kuzynka całą ciążę latała, i nigdy nie miała zaświadczenia. Ale z tego co wiem właśnie po którymś tygodniu jest niby wymagane. Ale nie wiem jak to jest w praktyce.

reklama
Czesc dziewczyny. Ja dzis po wizycie... brzuch juz nie tydzien a 1, 5 tyg za maly... lekarz mowi ze wielkosc ok, ze ladny brzuszek no ale jak kurde jak 2 tyg temu byl za maly o tydzien a teraz juz o poltora :( martwie sie i dupa :(
No i mala wazy 567g... nie za malo ? :( mialam sie juz cieszyc a tu kupa ...

Do góry