• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Moje zęby to wołają ratunku drukowanymi literami, ale ja tak cholernie boję się stomatologa, że ze strachu płaczę na fotelu. W dodatku mam tak przykre przejścia z dentystami, że najchętniej powyrywałabym wszystkie i założyła sobie "cenkę". Przykładem jeden ząb: grzebała się z nim babka ze trzy wizyty, przy czym kilka dni przed czwartą dzwoni do mnie, że nie ma sensu tego zęba dalej leczyć i poleca mi chirurga do usunięcia...wrrr.... naturalnie leczenie było prywatne.
Ja też zawsze się boję dentysty... cała spięta jestem i mega mocno zaciskam ręce[emoji23] A tak naprawdę nie miałam problemów nigdy, bo przez całe życie leczę ciągle te same dwa zęby, więc nie powinnam narzekać[emoji4]
Niestety nie mogę nic poradzić na strach, który czuję jak przekraczam próg gabinetu [emoji4] W czwartek też się wybieram na przegląd i po nocach mi się już to śni [emoji23]

16uds65gf2i39h6o.png

Ale tak bywa, obezwładniający strach, który skutecznie potrafi zniechęcić do leczenia. A mam świadomość, że dostanę zastrzyk i nie boli leczenie. W ciąży inaczej to wygląda, po kanałówce jak zacznie nap...adowo boleć, to tylko paracetamol, który u mnie jest o kant... wiadomo no.
Na razie na szczęście mnie nic nie boli, ale pomyślę, że trzeba iść na kontrolę, to również sny o nocach :)

Dziewczyny byłyście może na darmowych warsztatach "Bezpieczny maluch"? Polecam w każdym razie[emoji4]Ja byłam na początku roku, przypomniało mi się dzisiaj, bo dostałam informację o nowych terminach w kolejnych miastach[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

A ja się dentysty kompletnie nie boję, baa nawet lubię do niego chodzić :) mam świetnego dentystę, do którego chodzę już dobrych kilka lat. U wcześniejszych dentystów zawsze wszystko mnie bolało i bałam się już kilka dni przed wizytą :D teraz robię wszystko bez znieczulenia i nie boję się kompletnie :) dentysta ma super podejście. Teraz w ciąży już u niego byłam jakoś w 13 tc :) okazało się, że stan uzębienia ok, nic nie trzeba robić :)

p19u43r85mf3dc6h.png

A ja się dentysty kompletnie nie boję, baa nawet lubię do niego chodzić :) mam świetnego dentystę, do którego chodzę już dobrych kilka lat. U wcześniejszych dentystów zawsze wszystko mnie bolało i bałam się już kilka dni przed wizytą :D teraz robię wszystko bez znieczulenia i nie boję się kompletnie :) dentysta ma super podejście. Teraz w ciąży już u niego byłam jakoś w 13 tc :) okazało się, że stan uzębienia ok, nic nie trzeba robić :)

p19u43r85mf3dc6h.png
Ja też miałam takiego dentystę ale potem poszedł na prywatę.. a przy moich zębach to bym ogłosiła bankructwo chodząc prywatnie :)

Ale teraz też znalazłam bardzo fajnego i też nie boje się do niego chodzić :) przeraża mnie tylko leczenie kanałowe .. muszę jakoś przeżyć swój pierwszy raz :)

Czytałam w internecie ze czas na leczenie zębów najlepszy to drugi trymestr. Ja mam plan się wyrobić :D
Oczywiście zapisana do dentysty byłam przed ciążą na przegląd ale wiadomo jak to w Polsce bywa.. przez czas oczekiwania zdążyłam zajść w ciążę :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny byłyście może na darmowych warsztatach "Bezpieczny maluch"? Polecam w każdym razie[emoji4]Ja byłam na początku roku, przypomniało mi się dzisiaj, bo dostałam informację o nowych terminach w kolejnych miastach[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png
Dzięki za informacje właśnie sprawdzam i u mnie w Rzeszowie są jutro :D tylko przeraża mnie wizja 3 godzin .. nie nudziło Ci się ? :)
Przez 3h to chyba musiałabym wziąć przegryzke.. bo zaraz byłoby mi nie dobrze :D

No a powiedz mi jeszcze były raczej same panie ciężarne czy przyszłe tatuski też się zdarzały ?

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry