reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tez idę 26 na połówkowe. Mam nadzieję, że dzidzia dobrą stroną się ustawi, żeby stwierdzic płeć, bo to juz moje ostatnie usg prywatnie na dobrym sprzęcie ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
To ja jeszcze nie połówkowe :) ja połówkowe będę miała albo 29 marca albo 5 kwietnia :) zależy jak się umowie z lekarzem swoim prywatnie na dobrym sprzęcie. 26 mam na NFZ, gorszy aparat ale to już 20 tydzień będzie zaczęty. Z synem na tym samym aparacie w 18 tc powiedział że będzie chłopak :)

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
To ja jeszcze nie połówkowe :) ja połówkowe będę miała albo 29 marca albo 5 kwietnia :) zależy jak się umowie z lekarzem swoim prywatnie na dobrym sprzęcie. 26 mam na NFZ, gorszy aparat ale to już 20 tydzień będzie zaczęty. Z synem na tym samym aparacie w 18 tc powiedział że będzie chłopak :)

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
A ja myślałam, że chodzisz prywatnie ;) często masz te wizyty.
Dziewczyny, a jeśli w 12 tyg lekarz powiedział, że chłopak to duże są szanse, że to się zmieni? Bo ja juz imienia szukam 2 miesiące prawie [emoji23]

Dziewczyny, a jeśli w 12 tyg lekarz powiedział, że chłopak to duże są szanse, że to się zmieni? Bo ja juz imienia szukam 2 miesiące prawie [emoji23]

Na NFZ mam co 4tygodnie. Teraz po 3 bo 4 tyg wypada w poniedziałek Wielkanocny. A prywatnie do mojego gin chodzę na badania prenatalne I, II i III trymestru. A w tygodniach zazwyczaj to się tak składa że te wizyty wypadają pół bądź półtora tygodnia po wizycie na NFZ.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

A więc tak, było bardzo ciekawie [emoji4] 3h to trwa ale były dwie przerwy. Ja byłam z mężem, większość ciężarnych była z kimś[emoji4] Czy to z panami, czy z koleżankami[emoji4]Nawet ludzie z dziećmi byli[emoji4]
Pierwsza część dotyczyła doboru fotelika, ogólnie bezpieczeństwa kobiety w ciąży i dziecka podczas podróży. Pokazywali w jaki sposób i co[emoji4] potem były pokazywane wózki[emoji4] Można zapytać ludzie, bo zazwyczaj się wystawiają o wózki i foteliki[emoji4]
Druga część dotyczyła laktacji i zdrowia kobiety w czasie ciąży i po. Najciekawsza była pierwsza pomoc niemowlaka. Wszystkie sposoby na zaksztuszenia, bezdechy, no i utratę przytomności.
Oprócz tego zajęcia były bardzo ciekawie prowadzone[emoji4] Nowinki przedstawiali też. Gratisy do pielęgnacji dostaliśmy.

@karkula309 ja oczywiście miałam przegryzkę[emoji23]ale większość miała[emoji23]

16uds65gf2i39h6o.png
Skoro tak zachwalasz to musze obczajke zrobic kiedy beda we wroclawiu :)

Na tym etapie podobno narządy kobiece jak i męskie wyglądają podobnie . No ale jak lekarz mówił to może był pewny i widział ? :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co wiem to w 20 tyg juz sa calkowicie narzady stworzone wiec 12 tydz to chyba za wczesnie. Dlatego tez czekam na przyszle usg i sie dowiemy co faktycznie maluch tam kryje chyba ze nie pokaze [emoji16][emoji23]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Na NFZ mam co 4tygodnie. Teraz po 3 bo 4 tyg wypada w poniedziałek Wielkanocny. A prywatnie do mojego gin chodzę na badania prenatalne I, II i III trymestru. A w tygodniach zazwyczaj to się tak składa że te wizyty wypadają pół bądź półtora tygodnia po wizycie na NFZ.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Achh to akurat tak sie zlozylo :) u mnie gdyby mi te badania prywatne nie wypadly tp bym 1,5 miesiaca czekala na nfz :/

Achh to akurat tak sie zlozylo :) u mnie gdyby mi te badania prywatne nie wypadly tp bym 1,5 miesiaca czekala na nfz :/

U nas najgorzej na pierwszą wizytę się dostać. Dzwoniłam 12 grudnia jak tylko o ciąży się dowiedziałam to do mojego lekarza termin miałam na 5 lutego dopiero na NFZ. A inny lekarz nie wchodził w grę. Więc pierwsze dwie wizyty prywatnie, potem NFZ 5 luty a 7 lutego już były prenatalne pierwsze. Teraz miałam 5 marca bez USG :( i 26 marca będzie z USG no i potem prenatalne a kolejna wizyta na NFZ pewnie końcem kwietnia.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Z tego co wiem to w 20 tyg juz sa calkowicie narzady stworzone wiec 12 tydz to chyba za wczesnie. Dlatego tez czekam na przyszle usg i sie dowiemy co faktycznie maluch tam kryje chyba ze nie pokaze [emoji16][emoji23]

Czyli jeszcze 1,5 tyg sie wstrzymam z kompletowaniem wyprawki chociaz juz mnie korci :D
Kiedy te ciuszki w lidlu sie zaczynaja? Bo one chyba takie uniwersalne sie wydawaly

reklama
Dlugo czekacie na nfz.. tez chodze na nfz co dwa tyg tyle ze to prywatna klinika ale nic nie place,zreszta sam lekarz mi powiedzial ze mam na nfz chodzic do niego, po co mam placic.

Do góry