miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Dziewczyny jestem w szpitalu. Szyjki brak rozwarcie na opuszek teraz pod ktg jestem podłączona
Daj znać co u Was, trzymamy kciuki, bądź silna [emoji5][emoji847][emoji8]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Dziewczyny jestem w szpitalu. Szyjki brak rozwarcie na opuszek teraz pod ktg jestem podłączona
U mnie widać taki wypinający się tyłeki przechodzące fale, to ten mały wiercipięta na pewno a czasami to tak zaboli,że aż w dole brzucha czuć. A jak mam skurcze macicy,to cały brzuch jest bardzo napięty i ciągnie do dołu.
Dzidziuś już gotowy do porodu ale jeszcze mu dobrze u Ciebie pod serduszkiem ☺Hej. Mialam dzis wizytę (38+1) i poki co oznak porodu nie widać. Ktg ok. Olek wazy okolo 3300 g. Wszystko w normie tylko ja juz się niecierpliwie. Mialam nadzieję, ze to juz ostatnia wizyta, natomisast gdyby się nic nie działo to mam się jeszcze pojawić 07.08. Ehh
Ja jej sama o nic nie prosiłam [emoji16] Powiedziałam tylko, że mnie już wszystko boli, a ona że wie, że rozumie, bo sama była w ciąży dopiero niedawno [emoji16]Masz jakieś ciekawe układy u lekarzem![]()
A powiedz mi.. jesli bede chciala wykonac najpierw badania to od razu w szpitalu o tym mowie i oni je wykonuja czy co?
Tzn ja przy pierwszym porodzie tez nie doswiadczona i bez wiedzy.. teraz im starsza tym madrzejszaWiesz Ewka ja nie wiem bo sama pierwszy raz rodzę. Nie mam doświadczenia i tak tutaj wypytuję.
Już teraz nasze dzidzie w większości są gotowe na przyjście na świat ale po co ma im się tak spieszyć jak im w brzuszku dobrze☺U nas już po wizycie, szyjka się trochę skróciła, ale nadal jest ok
Mała jest już głową w dół także różnie może być. Dziś 38+2 i ma 3 kg, na wizycie 2 tyg temu było 2,8 kg.
Następnej wizyty już oczywiście nie ma, ale mam zrobić w tym tyg jeszcze krew mocz i to już do szpitala wziąć, a jeśli nic się nie zacznie dziać do terminu to 8 sierpnia zgłosić się do szpitala żeby mnie przebadali dokładnie itd. Bo u mnie to ciężko z tym terminem dokładnym porodu skoro nie miałam okresu pomiędzy tamta ciąża, łyżeczkowaniem a tą teraz.
Widzieliśmy jej buziorka, uśmiechała się. Ale niestety mi nie wydrukował
Płynu owodniowego mam w normie, a nawet idealnie, przepływy i wsio tez
Na poród się nie zapowiada teraz, ale lekarz mówi, że nagle za pare godzin się może coś zacząć dziać, bo takie są uroki końcówki ciąży.
A mój do mnie, ze będzie teraz się codziennie ze mną kochał aż mu opadnie hah xd
Cholera.. czemu mam ginekologa mezczyzne!!!!!! [emoji23][emoji23] mowie mu ze mam dosc bo boli ,a on no w koncu jest pani w ciazy..Ja jej sama o nic nie prosiłam [emoji16] Powiedziałam tylko, że mnie już wszystko boli, a ona że wie, że rozumie, bo sama była w ciąży dopiero niedawno [emoji16]