reklama

Sierpniowe mamy 2023

Hej. Nadrobiłam was od wczoraj, widzę , że większości objawy powoli przechodzą a ja 5+6 mam wrażenie ze się rozkręcają 😅 w szczególności mdłości przez co brak apetytu . Z kuchni to uciekam 😂

reklama
A dobrze kojarzę z początków wątku, że Ty masz możliwość zrobienia prenatalnych na pakiet z medicoveru ale nie chcesz? Bo ja właśnie miałam taki plan, żeby to na pakiet zrobić i zastanawiam się, czy są jakieś argumenty przeciwko 😀

Hmm nie wydaje mi się żebym o tym pisała. 🤔 Mam Medicover, pewnie te badania też mam w pakiecie, chociaż musiałabym sprawdzić. Niestety moim zdaniem Medi nie zatrudnia dobrych specjalistów do takich badań. Po prostu nie chciałabym iść na to badanie do lekarza z Medi. Aczkolwiek usg+papa zrobię na pewno. Bo to badanie jest też ważne pod kątem oceny łożyska z tego, co pamiętam no i generalnie dokładnych pomiarów maluszka. Prawdopodobnie zdecyduje się też na NIFTY. Dodatkowy plus jest też z tego badania taki, że od razu dowiadujemy się o płci. 😉

Hmm nie wydaje mi się żebym o tym pisała. 🤔 Mam Medicover, pewnie te badania też mam w pakiecie, chociaż musiałabym sprawdzić. Niestety moim zdaniem Medi nie zatrudnia dobrych specjalistów do takich badań. Po prostu nie chciałabym iść na to badanie do lekarza z Medi. Aczkolwiek usg+papa zrobię na pewno. Bo to badanie jest też ważne pod kątem oceny łożyska z tego, co pamiętam no i generalnie dokładnych pomiarów maluszka. Prawdopodobnie zdecyduje się też na NIFTY. Dodatkowy plus jest też z tego badania taki, że od razu dowiadujemy się o płci. 😉
Ok to przepraszam, coś pomieszałam pewnie. Prenatalne w medicoverze się robi w ich szpitalu, więc pocieszam się, że może tam mają sensowniejszych lekarzy, niż w przychodniach 😀 ale NIFTY też chce zrobić, albo jakieś podobne badanie.

reklama
Co powiedzieć policji? - Najlepszą odpowiedzią, jakiej można udzielić, to: "dokonałam aborcji, w kraju, gdzie było to legalne, nikt mi nie pomagał i nikt o tym nie wiedział" - podpowiada adw. Anna Szczepaniak współpracująca z Centrum Praw Kobiet.

Niestety niewiele wiem o tym temacie. Muszę poczytać trochę na temat tego rejestru.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry