reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

ludwik jest lwem, fajowski jest ale nie jest to charakter latwy :D
a ja dzisiaj piore wszystkie pościele-w sensie wkłady,przy tych 30 stopniach to w jeden dzien wyschną.
powoli ogarnia mnie "wkurw" pt. ile jeszcze.
no co wiem,ze 1.08 ale czlowiek to by zawsze chcial tego co nie ma. irytuje mnie siedzeni eod miesiaca w domu i wychodzenie po 20:00 niczym Nosferatu.
babcia znowu miala gorszy dzien,byla pod tlenem, upal niestety nie sprzyja,a utrudnia.

a i niedawno mnie kolezanka, ktora w Holandii mieszka uswiadomila,ze "lul"(bo tak czesto na fb piszę o Ludwiku) oznacza nic innego jak KUTAS. Barbarka to prawda?

reklama
Fiuufiuu - cierpliwości, już naprawdę niewiele zostało. Aż sprawdziłam w tłumaczu google tego lula i faktycznie tak mi wyszło :-) Z drugiej strony jak nie masz holenderskich znajomych to się problem sam rozwiązuje.

Ja mam na imię Joanna, Asia mnie najczęściej wołają, jeden znajomy z Sycylii sobie zapamiętał tą "Aszie" bo ascia po włosku to siekiera :-)

U nas tez niezla mieszanka, Ja lew, maz skorpion I cora byk. Od poczatku sie cieszylam na kolejnego lewka

Fiufiu doczekasz sie, jak I kazda z nas. Juz czekam na wiesci z dzisiejszej nocy :-)

Ja tam mam termin w lipcu więc nie będę obrażona jeśli i w lipcu mała się wykluje :D jejku....budzę się a na tel wiadomości, SMS y - i w każdym pytanie, czy urodziłam :) nie wiem czy się śmiać czy płakać :p

Fiiufiuu to chociaż koleżanka Cię uświadomiła :D pogoda babci z całą pewnością nie sprzyja :(

A czy dostęp do galerii dzieciaczków nie jest dla wszystkich otwarty? Hmm wydawało mi się, że jest.

Aa oprócz SMS czy urodziłam dostaję pozdrowienia z wyjazdów nad morze...tu już mam ochotę płakać :p

Moja mama jest lwem :) wnusia też będzie :D ja jestem panna, K. to bykkkk typowy :) bo ja to jestem panna mało typowa, chyba mi się znaki pomieszały ;)

Natkusia może dostanie wolne :) wiadomo...człowiek o pracę się boi to i walki o to toczyć nie będzie :(

Madison, U Was to już wszystko takie normalne :) wydaje się być spokojnie :) a ja tu cały czas rozmyślam jak się zacznie, koedy i jaki będzie efekt ;)))

Afja ja od kilku dni bardzo słabo i źle się czuje, ale ciśnienie mam jak zwykle. Jest niskie ale u mnie to norma.

Widzę o znakach zodiaku temat- u nas ja lew 21.08,Kaci lew 22.08 M wodnik. A Antek też ma być lwem ;-)
Ale skwar. Zaliczylismy spacer i zakupy a teraz siedzimy w piaskownicy. Niedługo Młody zostaje z szwagierka a ja jadę do fryzjera ;-)

Hej!
Nie ma co sie martwić o zburzenia teorii 40 tyg. ciąży. Spoko teraz sie sypiemy, ale zobaczycie bedzie grupa, która przenosi, a wszystko dlatego, ze w większości datę porodu liczy wciąż wg reguły Naegelego, a nie z pierwszego USG, gdzie dokładność jest większa. No i, ze nie wszyscy lekarze słuchają kobiet. Niektóre z dokładnością do godziny wiedza kiedy poczęły swoje maleństwo. Ja np. datę porodu mam na 8.8, ale z pierwszego USG wyszło, ze to 21.08 wiec porodu wypatrywac bede gdzieś od 14 dopiero. Wiec pewnie przenosze, a jak do 18.8 nie urodze to idę do gina i skierowanie na wywołanie. Czego wolałabym uniknąć.

Ja tez mam nadzie na lewka. Raka mam męża i ja jako panna świetnie sie z nim dogaduje. Nasi przyjaciele często pytają czy my sie w ogóle kłocimy. Zgodnie z prawda odpowiadamy, ze tak, ale bardzo rzadko i sa to raczej sprzeczki. Także kolejny letni znak mam nadzie dołączy i bedziemy mieli przegląd:D

Natkusia kurcze szkoda, ze mąż nie dostanie tego urlopu:confused: Tez bym sie wkurzyła. Ale w dzisiejszych czasach to pracodawcy bardzo wykorzystują sytuacje na rynku i właśnie odmawiają np. Urlopów, których nie maja prawa odmówić. Myśle, ze jakoś sobie poradzicie z ta sytuacja. No i czekam na wiesci co z dzisiejszym wyjściem.

Madison karmienie M. musiałoby być ciekawe:-D Szczególnie przy bliźniętach i 2 latku. Jakby to powiedziała Gorgusia, ale co Ty nie dasz rady?

Pozdrawiam wszystkie i zgarniam troszkę tych chłodniejszych wibracje od Ewaelinki, bo i mnie Żary z nieba ciąg dalszy dzis.

Ja jak zwykle nieczasowa :sorry2:

Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamuska! :tak:

Ja tez juz bym chciala. Tez dopada mnie juz poirytowanie jak chodzi o czekanie. Tym bardziej, ze upaly mnie wykanczaja, jedyne wyjscie siedziec w domu, ale ile mozna!? :baffled:

Ja juz ogarnelam wszystko, pokoj malej tez juz gotowy, wiec pozostaje czekanie... Oby szybko zlecialo....

A co do znakow zodiaku to ja wodnik, M. panna, a dziewczyny wagi ;-)

Dziewczyny uściski przekazuję od Calthy. Walczy o karmienie ale pisze, że wyjście ze szpitala na razie w sferze marzeń. Emilka ma gorsze i lepsze dni.

reklama
człowiek nie wchodzi jeden dzień i jak zwykle nowe dzieciaczki się pojawiają
u mnie standard, czyli nic.... szczerze, to zaczynam juz wątpić, że urodzę normalnie.... także nastawiam się że 28-go idę do szpitala
będzie mnie teraz mniej, bo córa wrocila z wakacji i nie daje mi sie nudzić :-)

Do góry