• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Słodkie mamy :-)

Ja czekam na jutrzejszą wizytę u gin. Może mi paski zapisze, to będę grzecznie mierzyć...

Kinderek: moja recepta na zaparcia (a miałam teraz w ciąży takie, że ho ho- nie chcę obrazowo opisywać , bo to niezbyt estetyczne jest...;-)) codziennie: kiwi albo jabłko plus activia plus 3 suszone śliwki. Kolejność dowolna. I się wyregulowało. Tylko muszę pilnować by codziennie to zjeść lub przynajmniej 2 z w/w rzeczy. POLECAM:tak:

reklama
evi ja wszystko rozumiem tylko po co mierzyć skoro aż takie błędy wskazują? przecież od tych wyników uzależniona jest insulina i ew. dawki a okazuje się że czasami niepotrzebnie daja:wściekła/y:
Nie mówiac już ze zużywam 2 razy wiecej pasków bo niektóre pomiary po 2 razy robię a tanie nie są:baffled:

no sliwki suszone, kiwi też activia tez- wszystko ma cukier. Więc ja także polecam czopki glicerynowe- mi nawet 15 min nie potrzeba- duzo szybciej i duzo lżej- uff
Teraz codziennie jem albo blonnik albi otreby zamiennie i powiem że zaparcia mineły- no puki co.
za chwilke mam pomiar po kolacji. zobaczymy :eek:
Dziewczyny nie wiem jak wy ale ja potrzebuje jakiegoś porządnego kopa w d...e bo leniwa jestem jak nie wiem
któraś chętna- >???? hihi

już pomiar wykonany 125.

Ostatnia edycja:
edyta cos Ty nie bedziemy Cie bic:-D a w ciazy jestes- masz prawo byc leniwa:tak:

u mnie po obiedzie nieco ponad norme, wiec juz powoli ok sie robi.

No to kinderek 3mam kciuki za wizyte!

Natalia no daj znac jak Ci dr powie co z tym glukometrem. Banana to i ja bym zjadla ale troche sie boje, caly czas mam chec na tego arbuza!

Evi no to ladnie rosnie dzidzia Twoja:) A do porodu mowisz daleko? no to zdazy jeszcze nabrac na wadze :) Ja jutrem sie troche stresuje...na 19.00 przelozyli mi wizyte.

Ostatnia edycja:
Aisha będzie dobrze, zobaczysz:-)
Ja zjadłam na podwieczorek płatki z mlekiem, brzoskwiniami i suszonymi truskawkami..... jeju jakie to dobre było:-):-):-)
Zobaczymy jaki cukier będzie po tych pysznościach:baffled:

Tak mają cukier, ale jak kto może sobie pozwolić, to dobrze wkomponować w dietkę. ;-) W kalkulatorze słodkich mam są śliwki suszone: jedna porcja, czyli właśnie 3 szt ma 10g węglowodanów i jest dozwolona na II śniadanie, obiad lub podwieczorek. To samo z kiwi: 1 porcja czyli 1 średnia sztuka, to 10g węglowodanów- dozwolone na II lub III śniadanie, obiad lub II kolację. :tak: Jedynie jogurtu owocowego nie ma, więc activia tylko dla tych, którym cukier nie skacze za bardzo- tak myślę, ale to tak na chłopski rozum. ;-)

Kurde.....nic z tych dobrodziejstw na mnie nie działa...jem jabłka codziennie i to czasem 2, kiwi też w miarę regularnie, śliwki pochłaniałam swego czasu paczkami.....jogurty też wcinam.....wszystko o kant d....rozbić....miałam dziś iść po czopki, ale oczywiście się nie wybrałam.....ale jutro nie popuszczę, bo mi brzuch rozsadzi chyba.....
Moje cukry dzis dobre- zważywszy na to co i ile zjadłam.....91/135 ( zpomniałam insuliny)/ 121 już po insulinie i dojedzeniu/ 110/ 107/ 116/ 126..... W koncu doszło do tego że wciągnęłam wnet całego arbuza sama, i trochę czekolady było, jakies 3 cukierki jajka wielkanocne, 1 krówka, 2 jogobelle rozłożone w czasie ( tu akurat z myślą o kibelku), śniadanko, obiadek, kolacja.....oj chyba musze do kibelka hura....no i cos tam wydusiłam, ale to jeszcze mało.....Jutro mam nadzieje, ze już dzień świni mi odpuści i będę jadła jak trzeba....:eek:
a teraz szybki skrót spraw remontowych: ścianki działowe podobno stoją- nie wiem na górę nie właziłam, wejście w suficie co było- zlikwidowane, sufit u Klaudii zwalony, czyli nowy otwór na schody wycięty,ogrzewanie doprowadzone, chata odkurzona, podłogi umyte,, fachowcy poszli, a raczej zostali odwiezieni....Klaudia przemeldowana na razie do moich rodziców.....rano będzie stolarz....kurzu wszędzie pełno, a to podobno dopiero najgorsze przed nami.....az mi sie pypć od kurzu na języku zrobił, a fujjjjj....:baffled:

Czesc dziewczyny, u mnie dzis sloneczko swieci az chce sie zyc :-) a jak tam u was ? cukier narazie dobry .
Aisha trzymam &&& za dzisiejsza wizyte oby wszystko bylo dobrze .

reklama
Kinderek -idz po te czopki ja jestem z nich zadowolona jakbym dostala nie wiadomo jaki prezent :)))po uzyciu odrazu kilorgram mniej :)) ,a co do remontu to tez zabarzo nie lubie ale coz bedziesz za to miala ladnie .
Dziewczyny mialyscie robiony posiew ? bo moja gin kaze mi zrobic w poniedzialek w szpitalu, mam sie polozyc na pol dnia i mi wtedy zrobia tylko niewiem czemu tak wczesnie jeszcze przeciez 6 tyg .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry