• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Smoczek do butelki

Witam,
Potrzebuję porady a pro po smoczka do butelki, ponieważ mój syn skończył niedawno rok i chciałabym powoli przestać karmić go piersią a zacząć karmić mlekiem modyfikowanym z butelki i stąd moje pytanie jaki rozmiar smoczka powinien być dla rocznego dziecka głównie chodzi mi o smoczek do butelki Avent z tego co szukałam to jest chyba 6 rozmiarów ale jest tak dziwnie opisany wiek że nie mogę się połapać który dla jakiego wieku.
Z góry dziękuję za pomoc :)

reklama
Witam,
Potrzebuję porady a pro po smoczka do butelki, ponieważ mój syn skończył niedawno rok i chciałabym powoli przestać karmić go piersią a zacząć karmić mlekiem modyfikowanym z butelki i stąd moje pytanie jaki rozmiar smoczka powinien być dla rocznego dziecka głównie chodzi mi o smoczek do butelki Avent z tego co szukałam to jest chyba 6 rozmiarów ale jest tak dziwnie opisany wiek że nie mogę się połapać który dla jakiego wieku.
Z góry dziękuję za pomoc :)
a nie mają podpisanych 12 + ? to by bylo idealne dla ponad rocznego dziecka, avent ma na prwno 0+, 1+, 6+ kojarze tez 18+ , jesli nie ma 12 to musicie chyba zaczac od 6+ ..

wiem i rozumiem, ale teoria nie zawsze idzie z praktyką ...moje dzieci piły/ją znacznie dluzej
Jezeli dziecko pilo z butli to inna sprawa. Ale nie powinno sie roczbiaka uczyć picia ze smoczka.

Roczne dziecko nie potrzebuje mm. Jezeli chcesz odstawić od piersi to odstawiaj, tylko zapewnij posiłko mleczbe w ciagu dnia. Jogurt, twarog itd.
Dziecko w tym wieku moze juz tez pic zarowno mleko krowie jak i roslinne. Nie ma potrzeby wprowadzac mm.

Dokladnie jak wyzej. Uczenie roczniaka picia ze smoczka to uwstecznienie. Szczegolnie, ze juz przy rozszerzaniu diety od poczatku powinien zaznajomic sie z otwartym kubkiem czy bidonem ze slomka.

Jezeli dziecko pilo z butli to inna sprawa. Ale nie powinno sie roczbiaka uczyć picia ze smoczka.

Roczne dziecko nie potrzebuje mm. Jezeli chcesz odstawić od piersi to odstawiaj, tylko zapewnij posiłko mleczbe w ciagu dnia. Jogurt, twarog itd.
Dziecko w tym wieku moze juz tez pic zarowno mleko krowie jak i roslinne. Nie ma potrzeby wprowadzac mm.
istotna uwaga moje pily z butli to tez dlatego przejscie na kubek u nas trudniejsze ale faktycznie jesli nigdy z butli nie pily to moze nie ma sensu butla.
z drugiej jednak strony pytanie bylo o smoczki a nie o sensownosc podawania butli ;)

Łiiiłuuu łiiiiłuuuu policja? Loka znowu daje rady nie na temat łiiiłuuuu łiiiiłuuuu!
All That Nicksplat GIF by NickRewind

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry