reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2013

no i doopa :confused2::no: zrobiłam jednak test owu i jest cień cienia drugiej kreski - coraz gorzej jednym słowem :unsure::unsure: a dziś 12dc... nie wiem, o co chodzi :sad::sad::sad::sad: jedyna szansa, że ten cykl będzie dłuższy niż 28 dni, ale moje dzisiejsze nastawienie jest raczej bliższe powiedzeniu "nadzieja matką głupich" :zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was miała robiony zabieg HSG, słyszałam, że to bardzo bolesne ( czytałam w necie:-)), nie wiem czy to wiarygodne info., czeka mnie to w następnym cyklu. Już się boję:no:

benfica a to nie oznacza, że może już była owulacja? To chyba nie tak źle? Któraś z dziewczyn miała w 8 dc jak dobrze pamiętam.
Poza tym chyba te testy nie są takie super wiarygodne, więc się nie martw na zapas!

benfica a to nie oznacza, że może już była owulacja? To chyba nie tak źle? Któraś z dziewczyn miała w 8 dc jak dobrze pamiętam.
Poza tym chyba te testy nie są takie super wiarygodne, więc się nie martw na zapas!

Wątpię, bo w 8dc nie było drugiej kreski, w 9dc nie robiłam testu, bo byłam w delegacji, w 10dc była słaba, w 11dc była ale bladziutka, no i dziś meeega bladzioch :confused2:

Kinia z tego co wiem to BB ma aplikacje tylko na Apple i android...

ja właśnie dostalam wyniko tarczycy i progesteronu i siedzę w poczekalni do endo. Oba wyniki mi się nie podobają, mam nadzieje ze co do tarczycowych wyników to mi endo cos doradzi, ale nie wiem co z progesteronem. Badała któraś i zna się na normach? Ja mam wynik 7 i niby w laboratoryjnej normie ale na necie wcześniej czytałam ze powinien być >10.

malusiolka - jak Twoja beta?? czekamy :)

benfica - od którego dnia cyklu testujesz? Ja w tym cyklu - przy zwykłych testach owu z allegro miałam tak, że albo kreski nie było, albo byłą cieniutka - potem zaczęła się robić ciemniejsza i następnego dnia nic ... zazwyczaj owu miałam 12 dc i tak pewnie bym testowała do około 16 a potem stwierdziła, ze albo owu już była ale mały pik LH albo nie ma i nie będzie - a była w 18 dc - potwierdzona monitoringiem no i chyba ciążą ;)

i tylko monitoring powiedział mi ze owu jeszcze nie było więc testowałam dalej - w 16 dc (bo robiłam zawsze wieczorem - kreska mocniejsza) a w 17 dc rano - pozytyw, wieczorem pozytyw i w 18 dc - pozytyw około popołudnia - dalej nie robiłam bo mi się testy skończyły ;))

Leemonca U nas we Wrocławiu dzisiaj jest maraton i z tego względu wszystko stoi :happy: a najbardziej ruch w mieście :-D Mój małż też jest zawsze umierający jak mu z nosa leci, albo w gardle drapie. Chyba faceci tak już mają.
A u mnie wszystko zamarło w oczekiwaniu na... 21.09. Ale jak mam być szczera to nic tam nie czuję, żeby się działo. Już tak wstępnie planuję, że w przyszłym miesiącu wyjedziemy sobie na jakiś seksowny weekend w dniach płodnych ;-)

Tak faceci chyba tak mają już genetycznie. Kobieta może mieć 40 st gorączki i będzie wszystko robić, a facet 37 i umiera...

Oo ten weekend to świetny pomysł, napewno się uda coś zmajstrować :D

Susel ja robilam rok temu progesteron to mialam 21 wtedy juz bylam na samym poczatku ciazy i nie wiedzialam ze zaciazylam. Ginekolog powiedzial ze jak na poczatek ciazy to ladny wynik. Niedobor moze swiadczyc o policystycznych jajnikach, mam nadzieje ze nie bedzie to Ciebie dotyczylo. Daj znac co powiedzial endokrynolog.

Malusiolka co tam u Ciebie bo juz rece bola od trzymania &&&

Ja trace nadzieje na owulacje, niby dzis znow byla druga kreska na tescie owu ale jednak dalej slabsza od kontrolnej a dzis 18 dc :(

reklama
Susel - Jeśli chodzi o progesteron to wszystko zależy od dnia cyku, w którym robiłaś badania (i jednostki). Napisz co wyszło i w jakich jednostkach było robione badanie. Jeśli chodzi o prolaktynę, to u mnie jest napisane, że prawidłowe wartości są między: 1,90 a 25,00 ng/ml. 10 to ponoć w sam raz. Masz ładny wynik. Gorzej dla starań jakbyś miała ponad normę. Za wysoka prolaktyna obniżałaby progesteron..

A to co znalazłam w internecie:
[FONT=arial, sans-serif]

[/FONT]Normy prolaktyny:

kobiety nieciężarne 2,8 -29,2 ng/ml

Normy progesteron:
kobiety miesiączkujące:
f.folikularna 0,15-1,40 ng/ml
środek fazy luteralnej 4,44-28,03 ng/ml
f.luteralna 3,34-25,56 ng/ml

Do góry