milka.s
Fanka BB :)
Ja mam cykle 29-30 dniowe, dam znać co mój lekarz ustali.Nie zawsze. Ja brałam od 5 do 9. Generalnie zaczyna się brać między 3 a 5 dniem - lekarz na podstawie wcześniejszych cykli ustala od kiedy.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja mam cykle 29-30 dniowe, dam znać co mój lekarz ustali.Nie zawsze. Ja brałam od 5 do 9. Generalnie zaczyna się brać między 3 a 5 dniem - lekarz na podstawie wcześniejszych cykli ustala od kiedy.
Ja dzisiaj robiłam ostatnią część porządków w ubraniach na strychu i w szafie. Teraz mam worek do wyrzucenia, trzy worki do oddania do kontenera, cztery reklamówy ubrań zaniosłam sąsiadom - mają przekazać jakiejś biedniejszej rodzinie i oprócz tego jedna pralka ubrań, które jak wyschną to zawoiozę nastolatce z rodziny.Cześć dziewczynyjakie macie plany na weekend? Ja dzisiaj do 15 byłam w pracy, wiec taki weekend prawdę mówiąc z doopy bo raptem jeden dzień wolny, a w domu mam taki armageddon, ze pewnie niedzielę spędzę na szmacie
dziś rano z ciekawości zrobiłam sikacza 3 dni po podaniu ovi, jakbym zobaczyła takie krechy za dwa tyg to nie miałabym żadnych wątpliwości, ze się udałozaczyna się dla mnie najgorszy okres oczekiwania, te dwa tygodnie od owulacji do miesiączki zawsze ciągną mi się w nieskończoność
![]()
Cześć dziewczyny. Melduję się i trochę tu przycupne. [emoji846] Obserwuje Was już jakiś czas. Staramy się z narzeczonym od czerwca 2021. Niestety bez rezultatu. Wasze wpisy to skarbnica wiedzy i wielka nadzieja. Cieszę się, że Was tu znalazłam. [emoji6] Trzymam kciuki za Was wszystkie. [emoji3590]
Nie opowiadałam.Dopiero doczytuje, wiec może już odpowiedzialas ale jeszcze do tego nie doszłam, ale rozpoczęliście już diagnostykę czy jeszcze czekacie?
Ale jak to. Nie miałaś diagnostyki. Masz podejrzenie endometriozy ale tylko podejrzenie. I od razu jak się nie uda przez pół roku to in vitro? Ale co się nie uda? Naturalne starania bez żadnej pomocy medycznej czy jest jakiś plan na stymulację, wyciszenie endometriozy itp?Nie opowiadałam.
Generalnie mam "podejrzenie" endometriozy. Na ten moment nie trafiłam na żadnego lekarza który chciał pomóc w tej sprawie. Żadnej diagnostyki. Moja gin stwierdziła, że jeśli nie uda się przez pół roku to in vitro. Teraz zapisana jestem do poradni leczenia niepłodności na konsultacje 4marca. Widzę, że dziewczyny piszą o monitorowaniu cyklu, różne suplementy, inne niż kwas foliowy i omegi itd. Ja nie miałam monitoringu.. dzisiaj mam 24 dzień cyklu. Z ciekawości zrobiłam test, oczywiście negatywny. Z forum dowiedziałam się więcej niż od lekarzy
W planie mamy badanie nasienia.
Jestem świeżakiem, ale dzięki Wam wiem o co pytać lekarza, co sama dodatkowo mogę robić.
Cieszę się, że tu jestem![]()
W pierwszej kolejności komputerowe. Potem w zależności od wyników pewnie lekarz Was wyśle na więcej albo uzna, że jest super i nie ma na razie potrzeby.Dziewczyny które wysyłałyście swoje cudowne połówki na badanie nasienia - które to jest? Komputerowy czy podstawowy? Fragmentacja, posiew, hba? Co na pierwszy rzut żeby wykluczyć starego jako problem w naszych staraniach?
![]()
Tak jak @lady_in_blue napisała, komputerowe, ale zwróćcie uwagę, żeby zawierało badanie morfologii, bo czasami jest tak, że badanie komputerowe zawiera tylko te podstawowe parametry. To zależy oczywiście od kliniki, w której jest wykonywane badanie.Dziewczyny które wysyłałyście swoje cudowne połówki na badanie nasienia - które to jest? Komputerowy czy podstawowy? Fragmentacja, posiew, hba? Co na pierwszy rzut żeby wykluczyć starego jako problem w naszych staraniach?
![]()