Bibi89
Fanka BB :)
Chooj z kasą ale nadzieja i emocje a potem rozczarowanie - kosmosz perspektywy ostatnich dni to już wolę biel niż to co mi zrobiły te gówniane testy. Nie latałabym na beta i proga i nie wywalilabym 130 ziko xD
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Chooj z kasą ale nadzieja i emocje a potem rozczarowanie - kosmosz perspektywy ostatnich dni to już wolę biel niż to co mi zrobiły te gówniane testy. Nie latałabym na beta i proga i nie wywalilabym 130 ziko xD
no, powiem Ci, że mega słabe uczucieChooj z kasą ale nadzieja i emocje a potem rozczarowanie - kosmos![]()
To chyba byłaś u mojego ginaDziewczyny, jestem po wizycie u nowego gina. Zrobił usg i powiedział, ze wszystko wyglada ładnie. Tylko pęcherzyka dominującego brak… wczoraj test owu prawie pozytywny, dzisiaj 16 dc i kreska już słabsza, wiec nadzieje na ten cykl przepadły. Dostałam receptę na 3 opakowania duphastonu, będę brać pierwszy raz. Jeśli następne 3 miesiące się nie uda, to już ruszymy ze wszystkimi badaniami… + mam jeszcze skierowanie na razie na podstawowe badania krwi. Trochę to przygnębiające, że zdrowa 25 latka nie ma owulacji…pytałam czym to może być spowodowane, odpowiedział, że będziemy się badać w kierunku PCO.
Jak masz brać ten duphaston? Na co on ma pomóc według tego lekarza? Duphaston to jest syntetyczny progesteron, a progesteron w organiźmie jest wytwarzany po owulacji m.in. w celu utrzymania ewentualnej ciąży. Jeśli nie ma owulacji to jaki jest cel sztucznego podbijania sobie poziomu progesteronu w fazie lutealnej skoro i tak bez owulacji nie zajdziesz w ciążę? On tak jakby próbował się za to zabrać od tyłu. Chyba, że chce Ci nim wyregulować cykle, ale co z tego skoro będą nadal bezowulacyjne.Dziewczyny, jestem po wizycie u nowego gina. Zrobił usg i powiedział, ze wszystko wyglada ładnie. Tylko pęcherzyka dominującego brak… wczoraj test owu prawie pozytywny, dzisiaj 16 dc i kreska już słabsza, wiec nadzieje na ten cykl przepadły. Dostałam receptę na 3 opakowania duphastonu, będę brać pierwszy raz. Jeśli następne 3 miesiące się nie uda, to już ruszymy ze wszystkimi badaniami… + mam jeszcze skierowanie na razie na podstawowe badania krwi. Trochę to przygnębiające, że zdrowa 25 latka nie ma owulacji…pytałam czym to może być spowodowane, odpowiedział, że będziemy się badać w kierunku PCO.
Duphaston wpływa na prawidłową owulację w następnym cyklu. Przez pierwsze 2 lata starań nie miałam owulacji i po samym duphastonie wracały- po kilku miesiącach brania i dopóki go brałam. Chyba lekarz stara się zacząć od najmniej inwazyjnych metod.Jak masz brać ten duphaston? Na co on ma pomóc według tego lekarza? Duphaston to jest syntetyczny progesteron, a progesteron w organiźmie jest wytwarzany po owulacji m.in. w celu utrzymania ewentualnej ciąży. Jeśli nie ma owulacji to jaki jest cel sztucznego podbijania sobie poziomu progesteronu w fazie lutealnej skoro i tak bez owulacji nie zajdziesz w ciążę? On tak jakby próbował się za to zabrać od tyłu. Chyba, że chce Ci nim wyregulować cykle, ale co z tego skoro będą nadal bezowulacyjne.
Ciekawe, nie wiedziałam, że to może działać tak "odwrotnie". Zawsze myślałam, że progesteron to skutek owulacjiDuphaston wpływa na prawidłową owulację w następnym cyklu. Przez pierwsze 2 lata starań nie miałam owulacji i po samym duphastonie wracały- po kilku miesiącach brania i dopóki go brałam. Chyba lekarz stara się zacząć od najmniej inwazyjnych metod.
Noo coś musi być w tej krwi w snach przed testowaniemŚniło mi się dziś, że zaczął ze mnie lecieć mega płodny śluz jak białko i w nim nitki krwi. Poszłam na betę i babeczka mi powiedziała, że wyniki jeszcze w ten sam dzień, a mi się niby przypomniało na drugi dzień i już wyciągałam telefon z torebki, żeby sprawdzić wynik i mnie budzik obudził![]()