reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Starania 2019!

No właśnie ja akurat tylko przy synu dostsłam bo miał rh po tatusi ale on jej powiedział że to jakaś nowość ten zastrzyk i doztają w ciąży niby każde z rh - ?!!

Każda kobieta która ma rh- w pierwszej ciąży nie dostaje ale dostaje po porodzie . W kolejnej już ciąży podobno zalecają dwa razy, drugi raz jakoś w 28 tyg a potem po porodzie . Jak to lekarz kiedyś w szpitalu mi powiedział ze nieważne jaka grupę ma mąż. Skoro ja mam - to muszę dostać

reklama
Lh 6.65 tsh2.127 a amh 2.63 i szczerze to niewiem czy to dobrze czy zle bo niewiem jak to zinterpretowac gin powiedzial ze wyniki sa ok ale wynikow dokladnie nie tlumaczyl.
Samo amh nie da Ci obrazu . Ja miałam robione tez odrazu fsh i lh razem z amh i powiem ze oba wyniki były sprzeczne z amh. Po roku zrobiłam amh w tym samym labo i wynik był wyższy.. i teraz lekarz sam nie wie o co chodzi bo ten z teraz bardziej pasuje do wyników lh i fsh. Normy w moim labo są jakoś 0,07 do 7 a ja miałam pierwszy wynik coś 0,89 czyli mniej niż 1 a teraz mam coś 1,57 jak dobrze pamietam . Musiałabym poszukać tych wyników a Ty jaki masz ?

Ostatnia edycja:
Każda kobieta która ma rh- w pierwszej ciąży nie dostaje ale dostaje po porodzie . W kolejnej już ciąży podobno zalecają dwa razy, drugi raz jakoś w 28 tyg a potem po porodzie . Jak to lekarz kiedyś w szpitalu mi powiedział ze nieważne jaka grupę ma mąż. Skoro ja mam - to muszę dostać
Mi po porodzie pierwszym nie dali bo córka miała też rh- po drugim też nie bo również córkamiała rh- po mnie dopiero po trzecim mi dali bo syn miał rh+ po tatusiu.
Jak byłam w tej drugiej i trzeciej ciąży to 1 2 i 3 trymestrze zawsze robiłam badania na przeciwciała .

Chyba weszły
Mi po porodzie pierwszym nie dali bo córka miała też rh- po drugim też nie bo również córkamiała rh- po mnie dopiero po trzecim mi dali bo syn miał rh+ po tatusiu.
Jak byłam w tej drugiej i trzeciej ciąży to 1 2 i 3 trymestrze zawsze robiłam badania na przeciwciała .
Chyba weszły nowe wytyczne w 2012 jeszcze tego nie było moja siosyra też bardzo zdziwiona

reklama
Do góry