reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Miq oj jak oglądałam filmik to aż mi się łezka w oku zakręciła... przypomniało mi się moje usg 3D... Ekstra sprawa!! Jak będe w ciąży z drugim też na pewno pójdę bo fantastyczne przeżycie! :-D

Ja n pewno nie będę narzucać przyszłej pracy dziecku... niech samo zadecyduję nie ważne co to będzie :tak: Ja miałam tą możliwość i wiem na własnej skórze jak cudowanie jest pracować w zawodzie który się kocha! Wtedy praca staje się pasją :-)

Necia powodzenia na badaniu! Kurcze ja to badanie miałam raz i aż mnie ciary przechodzą na sama myśl.... :sorry2:

Atan ja jakbym miała kupować spacerówkę to kupiłabym jakąś malutką i lekką... Ta wydaje się dość spora... Ja tak jak Ewika mam dużą i ciężka spacerówkę i poszukuję teraz czegoś lekkiego.
Poza tym jej do spacerówki jeszcze daleko.... Mój Konrad jest większy i sztywniejszy, a jest jeszcze stanowczo za mały... próbowałam ale pasy nie trzymają go jak trzeba i biedny się składa... Dziecko w spacerówce sadza sie dopiero jak samo siedzi.

Ewika
rozmiar taki jaki mała ma obwód głowy! Jak nie wiesz to centymetrem krawieckim zmierz :tak:

Hej żonko!! :*

Fasolka!!! Chciałabym cu serdecznie podziękować za wkładki :* JESTEŚ WIELKA!! Akurat skończyło mi się ostatnie opakowanie!! I jak rano dostałam paczkę oszalałam z radości :-D
Kochana daj wielkiej Łu troszkę czasu :* Widzisz, mój mały to niby nie wcześniak ale jednak te 37 tygodni robi swoje... :no: nawet lekarze porównują go do dzieci rodzonych o czasie a ja zauważyłam ze on wszystkie umiejętności zdobywa z 2 tygodniowym opóźnieniem - nie licząc tych siłowych takich jak trzymanie główki, siadanie itp. bo tu akurat ma krzepę i z tym pędzi. - ale na przykład późno zaczął się śmiać na głos... później też nauczył się korzystać z rączek i chwytać przedmioty. Albo dopiero niedawno odkrył ze ma uszy i nogi! A większość dzieci w jego wieku już dawno ssało swoje stópki...

No i wróciłam od mamy! Mały wymęczony jak nie wiem... zdążyłam go wykąpać i zasnął bez jedzenia... kaszka przygotowana cycki pełne a on śpi... Dzisiaj Konrad przeszedł sam siebie... po raz pierwszy dostał takiej "głupawki" że aż płakał ze śmiechu kiedy wystawiałam języka i "pierdziałam" nim. :-) Noż jeszcze nigdy tak długo i tak radośnie nie rechotał! Pod koniec jak wystawiałam języka to już zaczynał się śmiać i łzy płynęły mu po policzkach! Az żałuję ze nie miałam aparatu :-p

Aha i schudłam 3kg!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
wiem ze kubelkowe ale strasznie zuzyte i pekniety daszek z boku podnurzek nie trzyma i kolor wyblakl... a nowe siedzisko drozsze od nowej spacerowki nawet uzywane ...i kazde uzywane ma takie same problemy z podnozkiem i daszkiem...uznalismy ze kupujemy jesli jeszcze aktualne a chce kupic na pozniej by miec ;-)nie teraz ;-)

fifk WAZY 11KG

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :)

widzę, że tu dzisiaj mowa o spacerówkach, my mamy normalną dużą spacerówkę, ale, w związku z tym, że jedziemy w lipcu na mazury na wakacje to postanowiliśmy kupić lekką parasolkę :)
zamówiliśmy na allegro taką: Spacerówka Quatro MINI 2012 +3xGRATIS,promocja !!! (2370033651) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
wczoraj przyszła i dzisiaj była pierwsza jazda próbna:) trochę się stresowałam, bo Julia jeszcze nigdy nie jechała przodem do kierunku jazdy i myślałam, że się wystraszy, ale spacerek bardzo się udał :) Julia byłą zachwycona, całą drogę grzecznie siedziała i podziwiała widoki :) no i ogólnie jesteśmy z zakupu zadowoleni :)

Wczoraj chyba rozmawiałyście o puzzlach piankowych, my jakiś czas temu kupiliśmy takie na allegro, 36 sztuk, ok 1 cm grubości. Polecam taki zakup, bo są miękkie i ciepłe :)
WIELKIE PUZZLE PIANKOWE 36el 30 x 30cm + POKROWIEC (2343048368) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. o takie o:blink:

Ja te puzzle kupię sobie w hurtowni zabawek :tak: będzie taniej niż na allegro!

Atan to wam ma być wygodnie! Według mnie 11 kg to sporo... mój waży około 18 i jak na moje możliwości jest za ciężki... Ja to chce kupić coś takiego jak Lily pokazała :tak:

Pyscku kg to wiesz... ja to uważam za granicę błędu... po kupce już tego kg by nie było :-p i tak laska jesteś :*

A my dostaliśmy dzisiaj od sąsiadów w ramach "odwietek" kocyk z żyrafką!
Zobacz załącznik 474867
I grzechotkę!! No i dzisiaj moja mama kupił małemu grzechotkę więc jest bogatszy o kolejne dwie! Już tak sie ślicznie nimi bawi że aż chce mu się je kupować!

A kocyk jest BOSKI!! Aż normalnie żal go używać :zawstydzona/y: Tak sie śmiałam ze sąsiadka to chyba mi w myślach czytała kupując żyrafkę! :-D - albo sugerowała sie tym ze u nas dużo żyrafek w pokoju :-p

Mały śpi do tej pory... a jadł o 16 ostatnio.... :szok: Normalnie z głodu mi padnie zaraz... butla kaszki stoi.... cyce twarde a on spi.... boże ależ go dzisiaj wymęczyłam... :sorry2:

No i idę teraz spać :* Dobranoc!

Masakra dopadły nas kolki :-(. Walczymy codziennie wieczorem od przedwczoraj. Dobrze,ze teściowa jest to mi trochę pomaga (chyba moja pierwsza pozytywna wypowiedź o teściowej - jak trwoga to do teściowej) przy tych atakach, ale pewnie i tak czeka mnie wyprowadzka z z domu z małą, bo teściu marudzi, a Mąż jakoś nie specjalnie stoi po mojej stronie bo widzę,ze mnie kolkami obwinia jak bym miała na to jakiś wpływ,a to niestety on stres i agresje do domu przynosi. Koszmar jakiś. Podaje już te niemieckie kropelki i nic:-(
Nie nakręcam się narazie na wyprowadzkę, ale...
Nie ma żadnej duszyczki pocieszycielki to śmigam zająć się sobą bo padam na pysk po tym kolkowym maratonie.

Ostatnia edycja:
fasolka wspolczuje

fifka wiesz ja nie lubie swojego wozka (quinny ) mnie dobija.. kazda dziura i dziecko skacze gondola na tych adapterach sie rusza i wogle jakis ten wozek 3 kolowiec mnie wkurza,,

fifka a kocyk to ten sam co ci ostatnio pokazywalam ;-) sliczny i gratuluje 3 kg ;-)

wozek jest aktualny wiec prawdopodobnie w poniedzialek ogladamy ;-)

hej witam z rana
musiałam wstać dzisiaj wcześniej bo jadę zwolnienie zawieźć do pracy i mam w planach odwiedzić hurtownię i tak sobie właśnie planowałam zakupić kocyk. Tam były takie jak Fifka dostała-śliczne:tak: no zobaczymy z czym wrócę

Fasolka współczuje... kurcze widze ze u was też się "pie&przy"... u nas pod koniec ciąży i po porodzie też było okropnie... może mąż mnie tak nie atakował... ale zupełnie mi nie pomagał... jakiś bunt wewnętrzny przeżywał. A teraz? Żeby nie przechwalić jest super! Nareszcie oboje odnaleźliśmy się w nowej sytuacji! Tak wiec wierzę ze i u was tak będzie :* Pojawienie się dziecka to jednak bardzo radosna ale i ciężka chwila dla małżonków...

A co do kolek to niestety ale to jest taki okres który trzeba przejść... Mi nikt nie pomagał, nawet z mężem było różnie... i jakoś przetrwaliśmy więc uszka do góry! Jak mała krzyczy to spróbuj jej brzuszek posuszyć suszarką - dźwięk i ciepło powietrza na brzuszku pomaga na te dolegliwości. Dłuuuga kąpiel też pomaga... ja to jeszcze jak małego bolało to go po prostu przyciskałam pionowo do siebie i w takich objęciach nosiłam kiedy płakał - czuł się bezpiecznie w moich objęciach i jak tylko kolka ustępowała to zasypiał no i taka pozycja pomaga w uwalnianiu gazów. No ale tak jak mówiłam... to jest czas który trzeba przetrwać... po 3 miesiącu to mija, musi układ pokarmowy małej dojrzeć...

Atan o tak! Najlepiej wózek obejrzeć na żywo! :tak:

Miq ten kocyk jest taki mięciusi że az chce się do niego przytulać!

No i dzisiaj my też pojedziemy do sklepu zakupić nowa butelkę i smoczki do nich! :tak: Bo mały wieczorem je kaszkę a te smoczki co ja mam maja za małe dziurki a jak je powiększyłam to po 2-3 jedzeniach zaczęły się rozpoławiać... tak wiec muszę kupić taki specjalny do kaszek! Już widziałam takie :-)

A mój mały wczoraj obudził się na karmienie dopiero po 24... cycki to myślałam ze mi wybuchnął... :szok: przespać póćniej ślicznie całą noc jak aniołek! A dzisiaj wstał w super humorze! :tak: Dzisiaj też jedziemy do lekarza bo mały dostał strasznej chrypki i boje sie ze ma coś z gardełkiem... :no:

No i wylazł mu ząbek!! Dolna lewa jedyneczka!! Prawą też już widać! Lada dzień wystrzeli! :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry