• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Neta no takiej diety to nawet ja na kamieniach nie mam;-)

Ja zamierzam karmic, bo mnie to sprawialo przyjemnosc. Owszem namawialam Danutaski do proby karmienia;-) ale nigdy nie potepialam braku.
Danutaski pomysl z porannym wreczeniem Ninki mezowi...rewelacja:-). Mnie zalamal widok przyjaciolki z dzieckiem przy cycu i na kiblu...no rece i cala reszta mi opadla.

reklama
UJEMNE PRZECIWCIAŁA IGM I IGG!!! Igm jeszcze spadło od poprzedniego badania :)
Teraz czekam na kolejne usg!

Malgoniu nie dziwie się lęku o wyniki, ale dobrze, że je zrobiłaś! Zobaczysz będzie dobrze :)

Kaso to dobrze, że czujesz się lepiej! Ja też często ratuje sie nospą...

Marta daj sobie więcej luzu:)! Nie przejmuj się opiniami innych! Jak ja rodziłam Wiki to pamiętam oburzenie moich babć, że używam pieluch jednorazowych, albo że robię chrzciny tylko zapraszając rodziców i chrzestnych, albo, że w domu młoda jest w samym Body z długim rękawem i owinięta w becik. O wszystko chcieli mnie zlincziwać! Karmienie piersią to tylko czubek góry lodewej powodów, żeby pokazać młodej mamie, że robi coś nie tak! Nie daj się! To Twoje życie, Twoje dziecko i Twoje decyzje :)! Nawet jeśli kobieta nie chce karmić piersią to nie znaczy że jest wyrodną matką! Po prostu taką decyzje podjęła i należy to uszanować!
Trzymaj się kochana!!!
a tak a propo decyzji to ja też ostatnio zostałam ostro skrytykowana przez przyjaciółkę, jak jej powiedziałam, że chce zrobić remont w pokoju w którym ma mieszkać Maluszek! Wnerwiłam się bo tak po mnie pojechała, że po co się wygłupiam, że wymyślam sobie niepotrzebnie itd. Generalnie odpowiedziałam jej że ja się nie pytam o jej zdanie tylko opowiadam o swoich planach i że ja sie nie wtrącać w jej decyzje związane z jej rodziną i sama o swojej też potrafię decydować. Zrobiło się jej głupio i mnie przeprosiła!

Dzięki dziewczyny, jesteście wspaniałe. Myszko jak zawsze podziwiam Twój ,,chłopski rozum":-D Danutaski mój eM bardzo mi pomaga w opiece nad małym, w nocy wstaje karmi i tuli do snu. W domu też coś tam zrobi. Dzisiaj wrócił do pracy i mi dodatkowo jakoś źle samej.
Macie rację we wszystkim co mówicie. Popróbujemy jeszcze troszkę i zobaczymy jak nam pójdzie. Do rozwiązania ekstremalnego nie mam ani siły ani serca. Ale nie będę się przejmować gadaniem innych-to jest nasze dziecko, nasz dom i do nas należy decyzja. Wiem jedno że jak będzie dalej tak jak jest to nic dobrego z tego nie wyniknie.

Marta-l i wreszcie gadasz jak człowiek. Nie ma co się łamać i użalać tylko zastanowić co robić dalej i tyle :-p
super że mąż pomaga i niech pomaga nadal pomimo powrotu do pracy!
Wikama gratuluję!! Kamień z serca rozumiem ;-)

Co do karmienia, jadłam absolutnie wszystko, oprócz kapusty i truskawek, a brokuły i fasola w niedużej ilości.
Położna powiedziała żeby nie schizować i jeść normalnie to na co ma się ochotę, jadłam nawet tatara i surowe żółtko.

Fuma - no ja tez biorę małą dawkę - przez tydzień i 12,5mikrogr., po tygodniu mam zwiększyć do 25 mikrgr czyli 1 tabletki w najmniejszej dawce. A wyniki TSH miałam podobne jak Ty. Wyższe TSH może utrudniać zajście w ciążę, ale nie jest przyczyną poronienia.
Wikama - a pamiętam jak tu przyszłas z krwawieniem, a tu tak mknie Ci suwaczek. Zanim się obejrzysz będzie końcówka. &&&&

Malgonia, Fuma, dużo można poczytać:
Niedoczynność tarczycy w ciąży | Tarczyca
"Niedoczynność tarczycy w ciąży: wpływ na matkę Nieleczona lub nieprawidłowo leczona niedoczynność tarczycy wiąże się ze zwiększoną częstością niepłodności u kobiet. Niedoczynność tarczycy w okresie ciąży zwiększa ryzyko poronienia, odklejenia łożyska, krwawienia poporodowego niedokrwistości, nadciśnienia ciążowego."

Malgonia a więc jak najbardziej tarczyca może być odpowiedzialna za poronienie.

Ostatnia edycja:
IMAG0251.jpg

Wojtuś chciał się pochwalić pięknym prezentem :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry