carollina
Fanka BB :)
karolina - ja zawsze owulacje mam ok 18 dnia cyklu (u kazdej kobiety jest inaczej). Objawia sie tym, ze przez kilka dni wczesniej mam sluz rozciagliwy, przejrzysty (konsystencja podobna do bialka jaja kurzego) i w ogole jest mokro, ze wkladka sie przydaje (i wtedy sa te dni plodne, w ktorych plemniki sie dobrze czuja i odzywiaja sie tym wlasnie sluzem) Ja akurat mam jeszcze do tego bol jajnika z jednej strony przez ok pol dnia (i mysle, ze to jest wlasnie ten dzien owulacji), a nastepnego dnia bolu nie ma, sluz robi sie bardziej metny, bialawy, nierozciagliwy (plemniki w nim juz raczej nie maja szans na przezycie, a tym bardziej na poruszanie sie). Wtedy licze 14-15 dni i pojawia sie okres.
Podkreslam, ze u kazdej kobiety jest inaczej. Trzeba nauczyc sie obserwowac wlasne cialo. Wtedy wiesz kiedy mniej wiecej masz dni plodne i kiedy trzeba sie starac. (moze dlatego nam zaskakiwalo najwyzej po 3 miesiacach staran)
Acha, bardzo pomaga w rozpoznawaniu dni plodnych lykanie kapsulek z olejkiem z wiesiolka (ja akurat mam OEPAROL) on powoduje, ze tego sluzu jest wiecej i jest on lepszej jakosci. Bierze sie go od pierwszego dnia cyklu az do owulacji. Jednak nie powinno sie go brac dluzej, bo moze powodowac niechciane skurcze w razie ciazy.
A co do mojego meza, wyczytalam gdzies, ze jedzenie przez niego orzechow brazylijskich (codziennie) pomaga usprawnic jego wyslannikow
Powiedzialam, ze jak ja lykam witaminy i wiesiolka, to on tez niech cos robi
- i moze cos w tym jest bo zajadal je chyba przez miesiac i od razu zaskoczylo... Nawet synus tez chcial jesc bo widzial jak tatus chrupie 
Mam nadzieje, ze nie zanudzilam Cie bardzo tymi moimi wywodami
W razie watpliwosci pytaj smialo 
Pozdrawiam Wszystkie Aniolkowe Mamusie
Podkreslam, ze u kazdej kobiety jest inaczej. Trzeba nauczyc sie obserwowac wlasne cialo. Wtedy wiesz kiedy mniej wiecej masz dni plodne i kiedy trzeba sie starac. (moze dlatego nam zaskakiwalo najwyzej po 3 miesiacach staran)
Acha, bardzo pomaga w rozpoznawaniu dni plodnych lykanie kapsulek z olejkiem z wiesiolka (ja akurat mam OEPAROL) on powoduje, ze tego sluzu jest wiecej i jest on lepszej jakosci. Bierze sie go od pierwszego dnia cyklu az do owulacji. Jednak nie powinno sie go brac dluzej, bo moze powodowac niechciane skurcze w razie ciazy.
A co do mojego meza, wyczytalam gdzies, ze jedzenie przez niego orzechow brazylijskich (codziennie) pomaga usprawnic jego wyslannikow
Mam nadzieje, ze nie zanudzilam Cie bardzo tymi moimi wywodami
Pozdrawiam Wszystkie Aniolkowe Mamusie

to normalne, przecież przecinają kilka powłok :/ mi czasem do tej pory się zdarza, że rana mnie ciągnie. Ja prez kilka tyg nie mogłam sama z łóżka wstać, najgorzej było właśnie wieczorem, w nocy i z samego rana jak wszystko było zastane, Boooże jaki to był ból, aż nie chce pamiętać