Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Beti, ja po IUI będziesz brała żelazny zestaw leków czy dalej na tym samym? Zrobiłas jakies badania?
Aneta.ck, gdzie Twój suwaczek?
Witam Resztę Dziewcząt
Witajcie:-)
Doris, witaj na innym wątku.
Jestem tu od niedawna, chciałabym dołączyć do starających się.
W zeszłym roku dwa razy obumarła nam ciąża, 22 sierpnia i 13 grudnia. Za mną sporo badań, dużo przede mną, choć gin dał już zielone światło, że możemy się starać. Ale nadal bardzo się boję. Z tego co wiem, mam być na Clexane, Acardzie i sterydzie, do tego Femibion, wit. D (bo mam spory niedobór) i na razie mam Thyrozol (nadczynność i Graves-Basedow). Ale zobaczymy jak będzie.
Trzymam kciuki za Was wszystkie i witam się serdecznie :-)
Metformina na podwyzszona insuline...Witaj Martyśka :-)
A na co jest metformina?
Insulina to co innego jak glukoza... najlepiej zrobić krzywa cukrzycowa cZyli glukoze i insuline na czczo i wypić glukoze i wtedy pobrać krew po godZinie i dwóch...wtedy wyniki sa pewne i widać co się dZieje. ..ja też malutka nie jestem[emoji53]Dzień dobry Kochane :-) Jak się dziś czujecie?
Zastanawiam się na tą insuliną. Bo to nie to samo co poziom glukozy na czczo i po obciążeniu, prawda?
Ja jestem niestety otyła. I przy pierwszym obumarciu lekarz na IP sugerował mi (dosyć chamsko), że to na pewno przez to ile ważę, ciąża obumarła. Jednakże glukoza na czczo i po obciążeniu piękna, książkowa, w normie. PCOS też nie mam. Nie chcę szukać przeszkód tam gdzie ich nie ma. Aczkolwiek, może zrobić dla pewności badanie dot. tej insuliny? Ono jest normalnie z krwi (będę w sobotę robić badania kontrolne tarczycy, wit. D) czy bardziej specjalistyczne?
To sama insuline na czczo zrób...A witaminki jakie będziesz robiła? Powi wam szczerze ze jak widzę jakie wy kwoty płacicie za badania to masakra[emoji53] Ja mam mnóstwo badań A zapłaciłam tylko 330 zl za mutacje MtHFR...Glukozę miałam robioną na czczo i z obciążeniem po godzinie i dwóch,. Ale insuliny nigdy.
Może na początek zrobić chociaż samą insulinę, widziałam że u nas 41 zł kosztuje. Nie chcę zwariować i robić nagle wszystkie badania, które Wy robicie, bo może ja też coś mam nie tak. Po drugie idzie zbankrutować :-)
Na razie muszę skontrolować tarczycę i witaminki. Reszta musi poczekać :-)