No malutko Was tu dzisiaj, ale to znaczy że intensywnie dzien spędzałyście:-) i dobrze
ja po obiadku spiłowałam paznokcie i odnowiłam wzorek, mam własną maszynkę do tipsów więc sobie czasem robie jak mi się zachce ;-D zawsze się lepiej czuje jak sobie coś przy sobie zrobie
No i zaczyna się kolejny tydzień :-) z piątku na sobotę mają odwiedzić Nas znajomi, moja psiapsiółka z Rybnika z mężm i córeczką półtora roczną :-) dawno się nie widzieliśmy, ostatni raz to oni byli chyba w marcu u Nas jak ogarnelismy się na naszym mieszkanku, na parapetówce hehe

już nie mogę się doczekać:-) szkoda, że z kasą krucho bo mogłabym wtedy troszkę przygotować potraw i sałatek, a tak pozostaje obiadek i kolacja jakaś, może sernik na zimno bo akurat mam :-/ ciężkie czasy nastały;-/
Jesli o skurcze chodzi wyczytałam i tu skopiuję:
Ważną rzeczą jest dostrzeżenie objawów przedwczesnego porodu, który występuje znaczne częściej w okresie letnim. Przedwczesny poród może być spowodowany odwodnieniem organizmu, dlatego w upalne dni pij dużo płynów! Jeżeli zauważysz objawy przedwczesnego porodu, niezwłocznie wezwij swojego lekarza.
Objawy wczesnego porodu:
Typowymi objawami przedwczesnego porodu są bóle podobne do menstruacyjnych, skurcze macicy, tępy ucisk w krzyżu, twardnienie macicy, unoszenie się jej do góry, zmiana wyglądu wydzieliny z pochwy na krwisty.
Jeśli jesteś zaniepokojona niektórymi z tych objawów, możesz również wykonać specjalny test, który określi ryzyko wystąpienia przedwczesnego porodu w czasie najbliższych dwóch tygodni. Badanie przeprowadza się tak jak cytologię, pobierając wymaz z szyjki macicy i pochwy.
Już chce środę i zapytać lekarza o watpliwości jakie mam ...
Dobranoc :-) do jutra :-)