reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Hej Dziewczynki.

A ja juz po wizycie u ginka. Powiedziałam mu że ostatnio cos mi brzuch twardnieje a on pytał szczegółowo: ile razy dziennie, na jaki czas i czy są przy tym bóle.
Bóli żadnych nie mam a skurcze sa u mnie tak ze 3-4 razy dziennie po minutę może i puszcza. On na to że to raczej normalne i dopiero gdyby wystepowały częsciej i trzymały długo a przy tym bóle lub plamienie to pędem do szpitala.
Badał mnie też na fotelu:-( Mówił że musi zbadać szyjkę macicy . na szczęscie wszystko ok. Dzisdzia rośnie i wszystko dobrze.
Dostałam dalsze L4 do 19 października i tak juZ zostanie do porodu:-)

reklama
Tysia moja koleżanka miała też już nawet umówioną cesarkę ponieważ się maluch nie obrócił i zdaje sie, że w ostatnie 2 czy 3 tygodnie jeszcze się obrócił.
Natomiast moja siostra miała takiego buntownika, że chociaż był dobrze ułożony to już po terminie kiedy leżała w szpitalu zbuntował się i obrócił tyłkiem i skończyło się na cesarce a mały nie był bo zdaje się 3960 ważył przy urodzeniu.
Czyli nie ma się co martwi na zapas.

Ostatnia edycja:
malta --moja gin tez badała szyjke mówiła ze własnie z powodu twardnienia brzucha i przepisała mi nospe forte ( bo juz mi sie w domku skonczyła ) kazała mi brac jak bedzie twardniał :)

widze mamusie, ze twardnienie brzucha to wiele z was spotyka mnie nie twardnieje tylko kluje w podbrzusiu i na te bole magnez i podobno ma mi przejsc. narazie lapie mnie przy chodzeniu.
a mnie moja cora chce wykonczyc waka waka chyba z 7 raz idzie bo to jej piosenka :), biala slodki ten twoj synus a pozycja do spania superowa hehe. moja ostatnio jak jej powiedzialam, ze zaloze pieluche jak bedzie sikac w majtki to zaczelka wrzeszczec ze nie i zaczela uciekac hehe lobuz maly.

Malta fajnie ze z dzidzia wszystko dobrze.

Ewcia_822, zazdroszcze Ci drozdzowki. U nas takich pysznosci nie pieka. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia.

Ribi zycze duanej wizyty u lekarza.

Fajne ciuszki dziewczyny. Ten sweterek jast bardzo ladny :-)

b_iala Twoj synus jest slodziutki :-)

U nas dzisiaj ladna pogoda. Ostatnie pare dni byly szare. Az sie z domu wjsc nie chcialo. Mala kopie coraz czesciej. Zycze Wam milego wieczoru.

Hej dziewczynki
u mnie niewesoło.
Całą noc spędziłam w szpitalu, tym razem problemy z żołądkiem. Już w dzień czułam, że czuje się coś niedobrego, ok 22 dostałam tak silnych bólów/skurczy że mdlałam przy każdym z nich. Rodzice w trybie pilnym przyjechali do mnie, tato został z Filipkiem, a my z mamą do szpitala. Chcieli mnie tam zostawić ale się nie zgodziłam bo czułam że z ciążą jest wszystko ok. Co zresztą potwierdzili podczas badania. Dostałam leki i tyle. Dziś byłam u swojego ginia, u rodzinnej i stwierdzili, że to prawdopodobnie wrzody. :szok: W życiu nie miałam z tym problemów, badań (gastroskopii) nie chcą na razie robić. Dali mi leki, kazali obserwować sytuację i w razie co jechać do szpitala i zostawać.
Możliwe też, że to wszystko jest wynikiem stresu, przecież te wcześniejsze problemy z sercem ........... a nerwów we wrześniu miałam ponad miarę.

Witam,
Ja już po wizycie. U nas wszystko dobrze:) Dzidzia rośnie i dziś lekarz potwierdził na 200% że to napewno chłopczyk. Nawet zrobił fotkę fiutka i dał mojemu mężowi (nosi teraz w portwelu). Przy następnej wizycie będę miała robiony cukier.
fogia uważaj dziewczyno na siebie. Pewnnie stres zrobił swoje i pojawiły się rzeczy o których nie mialaś pojęcia (wrzody). Ale wszystko będzie dobrze tylko się nie denerwuj.

a ja już po wizycie u gina. Niestety dorobiłam się stanu zapalnego i zaś dostałam globulki. Mam bardzo niskie ciśnienie, ale wyniki krwi się trochę poprawiły. Za 2 tygodnie kolejna wizyta i wtedy podglądniemy dzieciaczka;)

reklama
to super dziewczynki ze z maluszkami wszystko dobrze!!! fogia kochaniutka uwazaj na siebie... eh jak naj mniej stresów.. tylko dobrze tak pisac a zycie swoje... mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.. dobrze ze rodzice tak szybko i sprawnie zareagowali... taki mały test przed porodem ci wyszedł..

a moj tomcio ma biegunke własnie robilismy zawody w piciu smekty z sokiem truskawkowym no i wypil połowe :) a ja wsuwam lazanie z biedronki mniam uwielbiam ja:)
ariska jak masz niskie cisnienie to pewnie tez masz wskazanie wypiacia kawki takiej normalniej nie zbozowej ... ja narazie uciekam niewiem czy jeszcze dzis bede wiec zycze wszystkim kolorowych snów :*:*:

Do góry