titilaya
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, witam nowe stycznióweczki :-)
Niestety tak to jest z tym światem, że wszystko napędza kasa. Najgorsze jest tylko to, że płacimy składki, niby jesteśmy ubezpieczone zdrowotnie, a i tak jak coś się dzieje to za wszystko trzeba płacić. Do ginekologa, dentysty, dermatologa... można by tak długo wymieniać. Przykry ten nasz kraj...
Niestety tak to jest z tym światem, że wszystko napędza kasa. Najgorsze jest tylko to, że płacimy składki, niby jesteśmy ubezpieczone zdrowotnie, a i tak jak coś się dzieje to za wszystko trzeba płacić. Do ginekologa, dentysty, dermatologa... można by tak długo wymieniać. Przykry ten nasz kraj...

Ja chodze normalnie panstwowo i wszystko mam za darmo.Chodze do tego lekarza co z pierwsza ciaza (moja mama tez do niego chodzila i ja sie u niego rodzilam) nie narzekam i szczerze nie widze roznicy w tych wizytach a w prywatnych poza tym ze kasa zostaje w portfelu.Mysle ze to duzo zalezy od czlowieka czy jest lekarzem z zawodu czy z powolania.Wizyty mam raz w miesiacu jak jakies badania trzeba czy cos to i czesciej.Jedyny minus to ten ze ma tlum ludzi bo jest znanym lekarzem i w poczekalni trzeba z godzinke posiedziec ale czesto jest tez tak ze na oddzial mi kaze przychodzic i wtedy z biegu mnie przyjmuje i robi usg poza tym mam pewne miejsce do porodu na jego oddziale.Jedynie co zrobie tym razem to usg prywatnie bo ten lekarz mi nie chcial powiedziec plci zeby byla niespodzianka a teraz 9 msc nie wytrzymam w niewiedzy ;-) podswiadomie ciagle mowie "ona" ;-)