reklama

Styczeń 2013 :))

Ada ja mam podobne plany. Tzn punkt 1 i 2 u Ciebie. Zwłaszcza prawko, bo czuję się jak więzień we własnym domu:baffled: A przy 3 dziec, to na prawdę porażką jest nie mieć prawka. Co więcej mój mąż był 7 lat instruktorem jazdy, a ja ciągle nie mogę znaleźć czasu na naukę jazdy. Dlatego teraz już ostatnie dziecko i czas pomyśleć o sobie:happy2:

Mykam już na górę, bo młody spokoju nie daje. Normalnie rządzi mną. Pozycja mu nie pasuje, to kopie jak szalony. I jak tu mu nie ulegać?:nerd:

Dobranoc:-)

reklama
hej
witam niedzielnie
me dziecko spało calkiem dobrze, tylko ja spać nie mogłam, budzilam sie co chwila, boli mnie to spojenie łonowe jak nie wiem , jak tylko sie ursze, eh mowie wam masakra....
do tego chyba jakiś duch mnie nawiedził przysiegam wam dziewczyny myslałam że zawału w nocy dostane ;(( obudzilam sie i miałam wrażenie że ktoś jest w pokoju po czym nie mogłam sie ruszyć ani słowa z siebie wydobyc, próbowałam krzyknąc ale nic!! Dopiero po chwili jakby mnie puściło i usłyszałam swój głos taki próbujący sie przedrzeć, no qrwa myslałam że na zawał zejde :((((

Witam z rańca :-)
O jak dobrze przespać noc bez skurczu ani innych boleści! mąż od miesiąca tak się wkręcił w remonty że do łóżka przychodzi o 3 w nocy! więc obowiązkowa pobudka jest.. ale za to można pospać dłużej :-) i już po śniadanku.. jakoś ostatnio mnie naszło na parówki berlinki nie wiem czemu.. potrafię codziennie na śniadanie zjeść z jakimś pomidorkiem. Też tak macie że jak na coś się uprzecie to tygodniami to samo jecie? ;-) masakra..
marzenixx
może ci się coś śniło co? chociaż ja znam niejedną taką historię i coś w tym jest że jak jest jakaś inna obecność to człowiek nie potrafi się ruszyć ani nic powiedzieć.. masakra.. ja chyba też bym na zawał serca padła!
mnie ostatnio nawiedzają sny że mała wyciąga z brzuszka rękę i my z moim mężem ją głaszczemy, dotykamy a później zaciska piąstkę i chowa z powrotem do brzuszka.. i to już nie pierwszy taki sen.. jakaś masakra! :szok:

uciekam relaksować się niedzielnie.. do zobaczonka po południu albo nawet wieczorkiem bo dzisiaj z mężem zaplanowaliśmy cały dzień razem :-) jakoś ostatnio praca, te remonty i prawie się nie widzimy więc trzeba nadrobić! :-) buziaki

Witam w szara niedziele :/ Ojoj nie bylo mnie od wczoraj od rana i nie wyrabiam z czytaniem, staralam sie przeczytac wszystko mam nadzieje z enic mi nie umknelo :)
Wczoraj caly dzien latania mialam jak umowilismy sie ze znajomymi na soczek na wyjscie wkoncu po ladnych paru miesiacach bo wydawalo nam sie ze wreszcie jakis wolny wieczorek bedziemy mieli tak jak na 13 przystalo z rana zadzwonili ze piec nam przywoza bo niebawem maja zaczac ogrzewanie na pieterku robic, do tego babcia slabiej sie poczula trzeba bylo podjechac na zakupy dla niej i dla siebie, na cmentarz do dziadkow, potem wzielam sie za dynie maz dostal od szefa w pracy 4 ogromne dynie bo ten nie mial co z nimi zrobic wiec chetnie wzielismy no i pol dnia z mama robilam sloiki a jeszcze dzisiaj nam dwie dynie zostaly jedna zrobimy na slono, troche takich jak wczoraj z inna galaretka (dzisiaj tez zamietrzam zapasteryzowac cos dla malucha jakies kilka musikow moze znacie jakies fajne przepisy?), no a wieczorem szybka kapiel i wyjscie, nie posiedzielismy dlugo bo spanie wzielo nas obojgu tylko maly sie cos przed wyjsciem z imprezy rozszalal ;) Ale milo bylo wkoncu wyjsc w starym dobrym towarzystwie :)
MAMAAGA4 milo ze wrocilas na forum, :) Tak juz jest jak sie wali to wszystko naraz, po burzy przychodzi slonce ale to z reguly trwa krocej niz burza :( Nie rozumiem jak ktos moze kwiaty z grobu krasc tym bardziej malego dziecka,oj pieklo czeka takich ludzi.
Malinka Ja wlasnie zastanawiam sie jak zapasteryzowac dynie dla malucha takiego niemowlaka, zeby na pierwsze proby jedzenia czegos innego jak mleko byly i rowniez niemam pomyslu a w i9nternecie wszystko w occie albo z cukrem :/
Indziorka, elisse ja rowniez dlugo juz nie mieszkalam z siostra pod jednym dachem nie widywalysmy sie na kawki nie rozmawialysmy tyle co do rodzicow zagladalam wiec ona tez jak byla w domu akurat jak przyszlam tyle sie widzialysmy, ale zawsze bez slowa zamienionego ze soba teraz na kilka miesiecy niestety musielismy sie wprowadzic i juz jej to nieodpowiada, bo mamy zyc tak jak ona sobie to wymyslila i dostosowac sie do jej warunkow psikala mi pod nosem perfumami domestosem gdy w poczatkowym trymestrze mialam cholernie wech wyczulony i mdlosci na zapach czego kolwiek kompletnie nie rozumie co to znaczy byc w ciazy wydaje jej sie ze mozna robic wszystko bo to tylko duzy brzuch a wymadrza sie bo kolezanka byla w ciazy i robila wszystko nawet palila i smrod jej nie przeszkadzal (szkoda gadac), rodzice chca nam pomoc z wykonczeniem domu tak wspieraja jak moga i foinansowo rowniez takze jej sie mniej dostaje niz jak byla sama z nimi pod jednym dachem i to ja boli teraz najbardziej.Nie odzywam sie do niej ale chcac niechcac pod jednym dachem korzystajac z tych samych rzeczy bo naszych nie pomiescilibysmy w jednym pokoju poza lodowka ktora wsciekla kazalm mezowi i tacie wniesc do pokoju bo jeszcze tego brakowalo zebym ja ja karmila, nie da sie unikac siebie czasami czuje sie jak wiezien w swoim pokoju nie moge wyjsc bo gdzie sie nie rusze tam odrazu ona :/ Ale po wyprowadzce ciesze sie ze nie bede musiala znow jej ogladac, a to mam nadzieje juz niebawem :)
Magda z uk Dokladnie tak bylo jak u ciebie jestes starsza madrzejsza ustap ze jej(choc to trudne bede sie starala moim dzieciom tlumaczyc tak jak ty swoim dziewczynkom, ze obie sa sobie rowne pomimo wieku).U mnie tez co badanie to maluch w ruchu., wczoraj troche mi sie macica spinala i jakos mniej go czuje dziaiaj i wczoraj (ale jak wspomnialam wczoraj mialam zabiegany dzien) ale mam nadzieje ze na jutrzejszym spotkaniu u poloznej bedzie wszystko ok. Gratuluje wymarzonego synusia :) Magda z uk, Milusia 83, Hanus U mnie takie bole zaczely sie jakis ponad rok temu jak zaczelam nowa prace 8 godz na nogach z tym ze pojawialy sie rzadko i raz z jednej raz z drugiej srony myslalam ze to od kregoslupa i stania po 8h, a teraz w ciazy tylko na lewa strone zdarzaja mi sie takie uciski, troche sie zaniepokoilam czy to nie rozejscie o ktorym ostatnio pisze tak wiele z was, ale zeby na jedna strone tylko bylo? Dlatego wydaje mi sie ze to chyba rwa kulszowa bo wg ksiazki objawy podobne :/ A rogal mam od poczatku ciazy praktycznie uzywam i jest bardzo pomocny. Dzisiaj juz mnie nie bolalo spalam ok ;)
EmiliaM Gratuluje wygranego meczu, teraz to juz wogole dumna musisz byc z meza:)
Dorotqua ja u rodzicow mieszkam na 4 pietrze sigam codziennie fakt slimczym tempem nie tak jak kiedys ale troche ruchu w ciazy tez musi byc ;) U mnie tata pali strasznie mnie to denerwuje, na poczatku gdy ten moj wech byl bardziej wyczulony wychodzil na balkon teraz juz mu sie odechcialo bo widzi z emi mniej to rpzeszkadza, ale powiedzialam mu ze przy dziecku palic mu nie pozwole wiec albo sie wyprowadzam bo nie dam truc swojego malucha, albo nauczy sie chodzic na balkon i wiesz co kupil sobie papierosa elaktrycznego, niezbyt mu wchodzi ciezko sie przestawic ale dla dobra wnuka stara sie ciesze sie bo na dobre mu to wyjdzie teraz z dwoch paczek dziennie pali jedna niecala a tyle co z tym elektrycznym zaczol, moze dzieki malemu rzuci calkiem kiedys, ewentualnie na tym eko zostanie tylko i sam bedzie zdrowszy i bogatszy :) Moze swoim rodzicom sprezentujesz na swieta droga rzecz ale w opakowaniu sa dwa takie i dokupuje sie tylko plyny ktore wystarczaja na dlugo :)
Marzenixx moim rodzicom i ciotkom zdarzylo sie kiedys cos podobnego opowiadali to niedlugoi po smierci mojego dziadka ja mialam wtedy 5 lat jak zmarl podczas snu widzieli biale swiatlo, otwierali oczy krzyczeli ale nie wydawali z siebie zadnego dzwieku nie mogli sie ruszyc, jakby ich ktos trzymal trwalo to chwile mama dlugo nie mogla iuwierzyc w te opowiesci ciotek i mojego taty az przytrafilo jej sie to samo :/ wrrr po latach gdzies uslyszeli ze to cos z sercem sie dzialo i spotkali ludzi ktorzy mieli podobnie,ale ciezko uwierzyc zeby to biale swiatlo i proba krzyku to objaw czegos od serca :/

hejka!
ja wczoraj upichciłam pizze na kolację. była pyszna tylko trochę późno ją zjedliśmy i przez pół nocy mi się w żołądku trawiła. kurcze, nie mogę tak późno jeść, bo potem mam zgagę i wszystko mi do przełyku podchodzi.

milusia83, może masz rację z tymi wkładkami. no ja zmieniam kilka razy dziennie, ale to może za rzadko. będę tak jak mówisz, co 2-3 godzinki, może pomoże. Dzięki!

Deszczyk, no ja tylko bawełniane gatki, żadnych stringów, ani sztuczniaków :) wow, to niezły brzucholek masz, a w sumie tylko 3 kg więcej od wyjściowej wagi. u mnie 85cm i rosnie tak fazami. teraz ostatnio przystopował.

jeśli chodzi o sytuacje z ustępowaniem miejsca, to też różnie się zdarza, tak pół na pół. są tacy, którzy od razu się zrywają z miejsca jak mnie zobaczą, i tacy co udają, że nie widzą. ja dojeżdżam do pracy koleją i tutaj w każdym wagonie jest 8 miejsc zarezerwowanych własnie dla kobiet z dziećmi, w ciąży i starszych osób. i na stacjach często puszczają takie komunikaty, żeby te miejsca zostawić dla osób potrzebujących. póki co jeszcze wytrzymuję te kilka stacji na nogach, ale jak już nie będę dawała rady, to na beczczela będę się o miejsce upominać, a co!

aninek, Twoja mam to na pewno tak z troski powiedziała. moja mama też czasem ma takie dziwne fanaberie. jak moja siostra była w 7 miesiącu ciąży, to jej cały czas powtarzała, że może jeszcze za wcześnie na zakupy dla dzieciaczka hahaha :) ja własnie zaczęłam 7 i mam już ponad połowę wyprawki. my sobie raczej nic nie robimy z tych komentarzy, tylko się śmiejemy :)

ada, ale masz kochanego męża!

elisse, no normalnie jak bym mojego męża widziała :) chociaż teraz jak jestem w ciąży, to przynajmniej pyta czy może zagrać i czy już ma kończyć :)

Magda, jak wy wytrzymujecie z 13 stopniami w kuchni?!?!?!

marzenixx, nie strasz tutaj :szok: może masz bezdech....? słyszałam, że własnie przy bezdechu ma się w nocy takie pobudki i dziwne wrażenia....

Cześć kochane, witam w niedzielny poranek. Kolejny raz dziękuję za wsparcie od Was. Wiele to dla mnie znaczy bo tu w realu nieczęsto się to zdarza. Powiem Wam że ze wzruszenia aż się tak po ludzku zryczałam. Ale dobrze mi to zrobiło.

U mnie też już chłodno, chociaż wczoraj była taka prawdziwa Polska złota jesień. Ciepło i słonecznie. Najgorzej jest wieczorem, w nocy i rano. Ja z natury zmarźluch jestem ale w ciąży zawsze mi się odwraca i gorąca wtedy ze mnie babka. Do tej pory co noc są u nas otwarte na oścież drzwi na taras i zasłonięte zewnętrzną roletą. Wtedy wiem że żyję i oddychać chociaż mogę. Mąż narzeka że zimno ale dostosowuje się. Jak w nocy wstanę siusiu to faktycznie ciągnie ale pod kołderką ekstra.

Nie wiem która z Was pisała że dostała na brzuchu białą kreskę, ale niechcę jej martwić bo to może być rozstęp. Tak to się zaczyna. Moja córka jak była w okresie wzrostu to dostała rozstępy na plecach i zaczynało się od białych pręg:no:

Trzeba o jakimś obiadku pomyśleć. Ja dzisiaj trochę na łatwiznę idę. Rosołek mam z wczoraj a na drugie skrzydełka w miodzie, ziemniaczki i zasmażana marchewka. No i to by było na tyle.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)

kolezanka mi napisala ze to zmora nocna:szok: poczytalam o tym i faktycznie jak nic zmora mnie nawiedzila, dziewczyny nie zasne dzis przysiegam, jeszcze sama jestem przez kilka dni :zawstydzona/y::-(:-(

Witam czytam,czytam i Was nadrobić nie mogę Wczoraj zaczęłam czytać ale okazało się że będziemy mieli gości
No i niestety musiałam przerwać i iść co nieco naszykować

januarka
moja mama też pali i też jej już powiedziałam że przy małej ma zakaz palenia Mnie osobiście bardzo drażni zapach dymu papierosowego Mam taką schizę że jak idę chodnikiem i widzę z naprzeciwka że ktoś idzie z fajką to jak przechodzę koło takiej osoby to wstrzymuję oddech Heee wiem że to głupie No ale przeszkadza mi ten zapach i koniec Jak jadę do mamy to mama wie że tego dnia akurat nie może palić w domu Hmmmm pomyśleć że w liceum sobie z kumpelami popalałam:no:

Hanus nie przejmuj się wagą u mnie 10 kg na plusie Ja mam już postanowienia że jak córa się urodzi to się biorę za siebie Mam nadzieję że dam radę

MAMAAGA4 bardzo Wam współczuję i trzymam kciuki żeby teraz było wszystko ok Co do wandali na cmentarzach to jest normalnie jakaś plaga U mnie w mojej rodzinnej miejscowości jest to samo Szczególnie przed świętami Co niektórzy to niszczą nawet groby Najgorsze co może być to ukraść z czyjegoś grobu stroiki i położyć sobie na swój BEZCZELNE

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE MIŁEJ NIEDZIELKI

Cześć Wam :)

Jest południe, a już mam dosyć tego dnia :/ Najgorsze było na dokładkę... wczoraj kupiliśmy ćwiartki z kurczaka, żeby z nich rosół ugotować, po tym jak sama ogarnęłam kuchnię zabrałam się, żeby nastawić wywar... Jak wyciągnęłam worek z mięsem z lodówki i otworzyłam to miałam dziki pęd do świeżego powietrza- i tu moje retoryczne pytanie- jak można sprzedawać nieświeże mięso? Bo na pewno nie chce mi się wierzyć, że w ciągu nocy w lodówce, zdrowe normalne mięso się zepsuło, jestem tak zła, że chyba pójdę i powiem tej babie żeby sama się tym ścierwem karmiła, normalnie aż mi ciśnienie skoczyło:wściekła/y::wściekła/y:

Januarka to już wiadomo o co chodzi- dopływ gotówki został jej odcięty, to się mści:) A poza tym pewnie zazdrosna, że wiesz Ty masz kochającego męża, dziecko w drodze, a ona bez niczego :) Także głowa do góry i następnym razem, jak powie, że jej koleżanka w ciąży mogła palić itp itd to po prostu powiedz, że Ty nie jesteś bez mózgiem, żeby swoje dziecko truć, bo "mi to nie przeszkadza", i zwróć delikatnie uwagę "Twoje perfumy śmierdzą" :P

Marzenixxx znam to Twoje nocne uczucie, że to nie był jakiś bezdech to wiem na pewno, bo bezdech drzwi sam w środku nocy nie otwiera ;) Mi po takim zdarzeniu i następnej nocy kolejnym "pomógł" przed snem różaniec za dusze w czyśćcu cierpiące... Hm... biorąc po uwagę moje podejście do takich spraw to było przeżycie dziwne... Może ktoś zapomniany chce się upomnieć o modlitwę za nim?

Magda,Ada Ja zaczęłam robić prawko, ale weny mi brakuje żeby skończyć :P A mieszkanie mam takie gorące, że brak słów- w łazience i kuchni idą rury ciepłownicze :P dalej bez grzejników włączonych można bez problemu spać pod cieniutkim kocykiem:P Ja jestem bardzo ciepłolubna, ale mój to już za bardzo tego ciepła za dużo nie lubi :P

Miłej niedzieli dziewczyny :)

reklama
Witajcie!

Powiem Wam, że ja jeszcze w piżamie jestem :) Leniuch mnie nie opuszcza na krok. Do tego nasz piesek jest dziś jeszcze bardziej przytulaśny niż zwykle, bo się rano coś źle poczuł (czyt. zwymiotował) i taki biedny przyszedł i się do mnie przykleił.
Wczoraj miałam fajny dzień, kupiłam sobie świetny podkład, chyba pierwszy raz w życiu mam idealnie dobrany kolor. Jestem bardzo zadowolona.

A dziś na obiad mam smak na kuchnię indyjską, więc będzie kurczak korma, mniam.

Magda Mega aktywne dzieciątko masz w brzuchu :) Może za to po narodzinach będzie aniołkiem? A z tym spaniem to jest jak mówisz i nie da rady leżeć za długo. W fotelu też nie posiedzę, bo wtedy bolą plecy. Najlepiej mi siedzieć w łóżku hehe :) jak obłożę się poduszkami i mam wyciągnięte nogi.
Hanus Nie martw się wagą. Taką chudzinką byłaś, że ciało musiało troszkę więcej zmagazynować i to jest normalne. Moja bratowa, też szczupła, w ciąży na tym etapie miała już +16 kg, a jadła normalnie, do tego pracowała i chodziła na jogę. Ja zaczynałam ciążę mając 10 kg nadwagi i teraz mam tylko 6,5 kg do przodu. Także nie martw się, wszystko wróci do normy.
Mamaaga Glowa do góry! Trzeba zawsze myślec pozytywnie, mimo wszystko. Też czasem mam jakieś głupie myśli, czy np. mały nie okręcił się pępowiną, ale zaraz odganiam od siebie te czarne wizje, mówie do syneczka i wyobrażam sobie, że słodko sobie drzemie itd. Tobie na pewno jest trudniej po wcześniejszych przejściach, ale po prostu MUSISZ uwierzyć w to, że będzie ok.
Milusia Ze spaniem to mam problem i go nie mam jednocześnie :) Bo spać mi się chce na okrągło, ale dokuczają mi biodra, więc nie mogę za długo leżeć ani na jednym ani na drugim boku.
Marzenix Życzę Ci dużo siły i żeby synkowi szybko ząbki wyszły.
Aninek Szukacie mieszkania? A kiedy przeprowadzka do Włoch? Chyba coś przeoczyłam :)
Elisse Też mi się tak wydaje, ale mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle. Zaczynam eksperymentować z większą ilością poduszek, okładam się nimi, kombinuję i szukam najwygodniejszej pozycji. Cóż innego nam zostało? :)
Indziorka Nie znoszę takich cwaniaków, co wciskają stare mięso ludziom. Ja bym poszła i pokazała tej babie tego kurczaka i zapytałabym czy nakarmiłaby czymś takim swoją rodzinę. Bezczelni są ludzie, naprawdę.

Mam pytanie odnośnie kondensacji na oknach (skraplanie sie pary wodnej na szybach) - czy macie jakieś patenty na usuwanie tej wody po nocy? Zazwyczaj używam ręczników papierowych, ale tutaj tej wody jest więcej i takie rozwiązanie nie jest zbyt ekonomiczne. Macie jakieś swoje sposoby?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry