Witam w szara niedziele :/ Ojoj nie bylo mnie od wczoraj od rana i nie wyrabiam z czytaniem, staralam sie przeczytac wszystko mam nadzieje z enic mi nie umknelo

Wczoraj caly dzien latania mialam jak umowilismy sie ze znajomymi na soczek na wyjscie wkoncu po ladnych paru miesiacach bo wydawalo nam sie ze wreszcie jakis wolny wieczorek bedziemy mieli tak jak na 13 przystalo z rana zadzwonili ze piec nam przywoza bo niebawem maja zaczac ogrzewanie na pieterku robic, do tego babcia slabiej sie poczula trzeba bylo podjechac na zakupy dla niej i dla siebie, na cmentarz do dziadkow, potem wzielam sie za dynie maz dostal od szefa w pracy 4 ogromne dynie bo ten nie mial co z nimi zrobic wiec chetnie wzielismy no i pol dnia z mama robilam sloiki a jeszcze dzisiaj nam dwie dynie zostaly jedna zrobimy na slono, troche takich jak wczoraj z inna galaretka (dzisiaj tez zamietrzam zapasteryzowac cos dla malucha jakies kilka musikow moze znacie jakies fajne przepisy?), no a wieczorem szybka kapiel i wyjscie, nie posiedzielismy dlugo bo spanie wzielo nas obojgu tylko maly sie cos przed wyjsciem z imprezy rozszalal

Ale milo bylo wkoncu wyjsc w starym dobrym towarzystwie
MAMAAGA4 milo ze wrocilas na forum,

Tak juz jest jak sie wali to wszystko naraz, po burzy przychodzi slonce ale to z reguly trwa krocej niz burza

Nie rozumiem jak ktos moze kwiaty z grobu krasc tym bardziej malego dziecka,oj pieklo czeka takich ludzi.
Malinka Ja wlasnie zastanawiam sie jak zapasteryzowac dynie dla malucha takiego niemowlaka, zeby na pierwsze proby jedzenia czegos innego jak mleko byly i rowniez niemam pomyslu a w i9nternecie wszystko w occie albo z cukrem :/
Indziorka, elisse ja rowniez dlugo juz nie mieszkalam z siostra pod jednym dachem nie widywalysmy sie na kawki nie rozmawialysmy tyle co do rodzicow zagladalam wiec ona tez jak byla w domu akurat jak przyszlam tyle sie widzialysmy, ale zawsze bez slowa zamienionego ze soba teraz na kilka miesiecy niestety musielismy sie wprowadzic i juz jej to nieodpowiada, bo mamy zyc tak jak ona sobie to wymyslila i dostosowac sie do jej warunkow psikala mi pod nosem perfumami domestosem gdy w poczatkowym trymestrze mialam cholernie wech wyczulony i mdlosci na zapach czego kolwiek kompletnie nie rozumie co to znaczy byc w ciazy wydaje jej sie ze mozna robic wszystko bo to tylko duzy brzuch a wymadrza sie bo kolezanka byla w ciazy i robila wszystko nawet palila i smrod jej nie przeszkadzal (szkoda gadac), rodzice chca nam pomoc z wykonczeniem domu tak wspieraja jak moga i foinansowo rowniez takze jej sie mniej dostaje niz jak byla sama z nimi pod jednym dachem i to ja boli teraz najbardziej.Nie odzywam sie do niej ale chcac niechcac pod jednym dachem korzystajac z tych samych rzeczy bo naszych nie pomiescilibysmy w jednym pokoju poza lodowka ktora wsciekla kazalm mezowi i tacie wniesc do pokoju bo jeszcze tego brakowalo zebym ja ja karmila, nie da sie unikac siebie czasami czuje sie jak wiezien w swoim pokoju nie moge wyjsc bo gdzie sie nie rusze tam odrazu ona :/ Ale po wyprowadzce ciesze sie ze nie bede musiala znow jej ogladac, a to mam nadzieje juz niebawem
Magda z uk Dokladnie tak bylo jak u ciebie jestes starsza madrzejsza ustap ze jej(choc to trudne bede sie starala moim dzieciom tlumaczyc tak jak ty swoim dziewczynkom, ze obie sa sobie rowne pomimo wieku).U mnie tez co badanie to maluch w ruchu., wczoraj troche mi sie macica spinala i jakos mniej go czuje dziaiaj i wczoraj (ale jak wspomnialam wczoraj mialam zabiegany dzien) ale mam nadzieje ze na jutrzejszym spotkaniu u poloznej bedzie wszystko ok. Gratuluje wymarzonego synusia
Magda z uk, Milusia 83, Hanus U mnie takie bole zaczely sie jakis ponad rok temu jak zaczelam nowa prace 8 godz na nogach z tym ze pojawialy sie rzadko i raz z jednej raz z drugiej srony myslalam ze to od kregoslupa i stania po 8h, a teraz w ciazy tylko na lewa strone zdarzaja mi sie takie uciski, troche sie zaniepokoilam czy to nie rozejscie o ktorym ostatnio pisze tak wiele z was, ale zeby na jedna strone tylko bylo? Dlatego wydaje mi sie ze to chyba rwa kulszowa bo wg ksiazki objawy podobne :/ A rogal mam od poczatku ciazy praktycznie uzywam i jest bardzo pomocny. Dzisiaj juz mnie nie bolalo spalam ok
EmiliaM Gratuluje wygranego meczu, teraz to juz wogole dumna musisz byc z meza
Dorotqua ja u rodzicow mieszkam na 4 pietrze sigam codziennie fakt slimczym tempem nie tak jak kiedys ale troche ruchu w ciazy tez musi byc

U mnie tata pali strasznie mnie to denerwuje, na poczatku gdy ten moj wech byl bardziej wyczulony wychodzil na balkon teraz juz mu sie odechcialo bo widzi z emi mniej to rpzeszkadza, ale powiedzialam mu ze przy dziecku palic mu nie pozwole wiec albo sie wyprowadzam bo nie dam truc swojego malucha, albo nauczy sie chodzic na balkon i wiesz co kupil sobie papierosa elaktrycznego, niezbyt mu wchodzi ciezko sie przestawic ale dla dobra wnuka stara sie ciesze sie bo na dobre mu to wyjdzie teraz z dwoch paczek dziennie pali jedna niecala a tyle co z tym elektrycznym zaczol, moze dzieki malemu rzuci calkiem kiedys, ewentualnie na tym eko zostanie tylko i sam bedzie zdrowszy i bogatszy

Moze swoim rodzicom sprezentujesz na swieta droga rzecz ale w opakowaniu sa dwa takie i dokupuje sie tylko plyny ktore wystarczaja na dlugo
Marzenixx moim rodzicom i ciotkom zdarzylo sie kiedys cos podobnego opowiadali to niedlugoi po smierci mojego dziadka ja mialam wtedy 5 lat jak zmarl podczas snu widzieli biale swiatlo, otwierali oczy krzyczeli ale nie wydawali z siebie zadnego dzwieku nie mogli sie ruszyc, jakby ich ktos trzymal trwalo to chwile mama dlugo nie mogla iuwierzyc w te opowiesci ciotek i mojego taty az przytrafilo jej sie to samo :/ wrrr po latach gdzies uslyszeli ze to cos z sercem sie dzialo i spotkali ludzi ktorzy mieli podobnie,ale ciezko uwierzyc zeby to biale swiatlo i proba krzyku to objaw czegos od serca :/