• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2014 :)

Witam niedzielnie :)

Vinga, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

Akuku, fajnie, że już masz wszystko porobione. Chociaż ja też tak zrobiłam i teraz nie mam już co robić - wszystko poukładane w komodzie, mebelki stoją, lampeczki pozawieszane i co tu teraz robić?

Fifka, współczuję Ci z tymi skurczami, ale coś mi się wydaje, że do grudnia jeszcze doczekasz :)

A ja się muszę pochwalić, że Mikołaj dostał rolę Józefa w jasełkach przedszkolnych - dumny jak paw chodzi :tak: Tylko nie bardzo mu pasuje, że w "sukience" musi wystąpić ;-) Dzisiaj się zaczniemy uczyć tekstu na pamięc.

reklama
Vinga nadmanganian potasu super leczy takie rzeczy, ja moja mala w nim kąpalam wlasnie jak miala problemy skorne, to sa takie fioletowe malutkie tabelteczki ktore sie rozpuszcza w wodzie a pozniej wlewa do kąpieli dziecka, dzialaja odkażajaco ale wiem tez ze ludzie kąpia w takim roztworze zrobionym z mąki ziemniaczanej, ale ja nie stosowanalam nigdy, acha i wietrzyc to musisz, jak najwiecej bez pieluszki z goła pupa niech biega, takie świeze powietrze czyni tu cuda

Kasienka ja tez ręcznie obcinam moją mała a ze nie ma grubych i dlugich wloskow wiec nie ma problemy, ale maszynki tez nie dalaby sobie przylozyc do glowy, nawet suszarki sie boi

Ja mylam pupcie wkrochmalu, czyli woda zagotowana z maka ziemniaczana i zamaist chusteczek nawilzonych maczalam waciki w tym krochmalu i obmywalam. Plus zasypka z maki ziemnaiczanej i jak najdluzej z gola pupa.

Dona a ja corcia?

VINGA u nas sprawdza sie tormentiol. W szpitalu po porodzie nawet lezalo w szufladzie. Jak pouzywasz poki odparzenie zniknie nic sie nie stanie. U nas wszyscy go uzywaja. Wiadomo, ze tego nie uzywa sie codziennie

FIFKA trzymaj sie, bardzo ci wspolczuje

AKUKU super ze umeblowanie sie udalo i efekt jest zachwycajacy
DELEWARRE gratulacje dla synka

hejka niedzielnie
u nas sudokrem się sprawdzał
dzisiaj popołudnie u mamy :)
właśnie robię ptasie mleczko z galaretką i owocami :)
Czy któraś się orientuje, jak maluch urodzi się po terminie, to od wyznaczonego dnia porodu leci już macierzyński czy nie? Kiedyś tak było, a teraz to totalnie nie wiem ...

Sylka córka od wczoraj po poludniu nie wymiotowala i mam nadzieje ze tak zostanie, ale jest na dietce jeszcze, chociaz chyba jest lepiej bo rano juz pytalam o wafelka z czekolada:), ale za to jest zmierzla jak nie wiem co, mysle ze i pogoda robi swoje i 3 kolejne bardzo kiepsko przespane noce, bo stale to pic, to siuku, to kupka i my wiecznie na nogach. mi tez oczy sie zamykaja, ale co zrobic, wszystko co jej proponujesz jest na doslownie minute i juz sie nudzi, stale o cos placze, a polozyc spac sie nie chce. ale ciesze sie ze wymioty przeszly.

Kaczuszka te przepisy chyba sie nie zmienily i macierzynski liczy sie od dnia terminowego porodu:(, nie rozumiem tylko dlaczego to dziala tylko w jedna strone, bo np jak urodzisz wczesniej, a zwlaszcza wczesniaka to nie czekaja z macierzynskim do terminu porodu.

cześć babeczki! Witam w niedzielne popołudnie.

Ja czytam teraz cały czas na moim telefonie (nowy nabytek) ale przyznaje mam problem z odpisywaniem - jak tylko chce odpisać to znika mi klawiaturka z ekranu:wściekła/y: nie wiem może coś źle robię.

Bandytka gratulacje samozaparcia że w tym 36tc masz jeszcze tyle siły i chęci i trzymam kciuki&&& oby wszystko poszło ok.

Akuku fajnie że przemeblowanie za Tobą czym więcej zrobione tym spokojniejsza będziesz. U nas łóżeczko stoi od czwartku ale muszę jeszcze wywietrzyć materac, wyprać pościel itd., a jako że nam ocieplają blok to balkon odpada:-(, a wiadomo wszystko inaczej pachnie jak schnie na dworze.

Salli rzeczywiście fajny pomysł - może dojdziecie z twoim kochanym do jakiegoś kompromisu;-)

Donka cieszę się że z córcią już lepiej. Teraz to i rodzice odpoczną jak dziecko zdrowe będzie.

Delewerre no to się synkowi fuksnęło - jakby nie było to główną rolę zdobył. Dobrze że jest zadowolony to z większą chęcią się będzie tekstu uczył.

Miałam jeszcze coś komuś odpisać - sorry kobitki ale już zapomniałam:szok:

Pozdrawiam buziaki pa

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry