• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Laydeek ja zawsze tylko masuje
A co docjedzenia przez mala moze masz za twarde piersi od nadmiaru mleka? Moze wystarczy troszke sciagnac i splaszczyc brodawke i wlozyc trzymajac brodawke do buzi?

Gdzie mozna ten termofor na pestki dostac?

Jenn mi wystarczyl 1dzien aleambitny i aktywny ;-)

reklama
Delicol zawiera laktazę, jak brzuszek boli z powodu problemów z trawieniem laktozy to powinno sybko przynieść ulgę. Infacol ogólnie na nadmiar gazów.

Jenn w szpitalu gdy młody całą noc wisiał na cycu to następnego wieczoru miałam dreszcze z nawału :-)

Agulqa w rossmanie widziałam, a poza tym to na allegro.

Laydeek a konsultowałaś u jakiegoś doradcy to chwytanie małej? Może to jakiś łatwy to usunięcia problem?

LayDeek te problemy z brzuszkiem mi wyglądają na kolke.

Kurde zachciało mi się nowego telefonu i kusi mnie Lumia :P
Mam nadzieje, że szybko mi przejdzie :P

Nulini odezwij się do nas!

Łukasz kupił mi tą herbatkę laktacyjna Babydream, ale w smaku mi srednio podchodzi, Lactosan z Herbapolu jest lepszy, bo ma bardziej intensywny smak.

Nikola dzisiaj w przedszkolu miala stan podgoraczkowy i coś zaczyna pokaslywac.
Jutro oboje zostają w domu i może uda się zwalczyć dziadostwo w zarodku.

Agulqa jakoś wątpię żeby mi po jednym dniu normalna produkcja się zaczęła.. ale może się mile zaskoczę. Po ile ml udało Ci się odciągać jak tak rozkręcałaś w ciągu jednego dnia?

Była położna środowiskowa. Próbowaliśmy z cycem, ale bez efektu. Nic nie pomaga.

Alecta, na kolki to jeszcze za wcześnie :/ ona ma dopiero 5 dni, a kolki zaczynaja sie po ok 3 tyg.
Jezyk, stopy masakrycznie mam opuchnięte :/
Rwie mnie cos dzisiaj nacięcie. A było tak fajnie. Nie wiem czy to nie na zmianę pogody.

Jenn, ja ściągam z jednego cyca ok 40ml w 10 minut. Jestem w stanie ściągnąć z obu na dwa karmienia. A mała apetyt ma. Bardzo bym chciała by cyca ciągnęła.

Ostatnia edycja:
Jenn raz z obu piersi 60, pozniej 40 i na koniec tylko 20. Ale mlody potrqfi dluzej spac w dzien, nie jest taki niespokojny no i ja przede wszystkim czuje ze to mleko w piersiach jest i sie produkuje. A wczesniej jak oproznil jedna piers to potrafila przed dwa kolejne karmienia byc jak flak. Jakby nic sie nie dzialo

reklama
hej

U nas dzisiaj lepsza noc, mały nie spał 4.00-6.00, ale wczoraj nie spał całą noc do 5.30, byliśmy wszyscy troje wykończeni :no:

Dzięki za wskazówki dotyczące ulewania!

Suseł, nie wiem czy za dużo pije ale chyba nie? Karmiony co 3-4 godziny (tak się wybudza w dzień i jak ma lepszą noc), w dzień zjada z piersi (zazwyczaj tylko z jednej) , wieczorem i w nocy dostaje mm butla ok. 90 ml na 1 karmienie. Ja nie wiem czy to nie za mało wręcz...

alecta o co chodzi z tym zagęszczaczem do mleka? mój pije łapczywie

Megami, agulqa u mnie to samo - odbicie, ulewanie, czkawka

Żelka , Tasia - zdrowia dla dzieciaczków ! jakie są objawy zapalenia płuc u takiego malucha??

Co do krwawienia to ja jeszcze mam plamienia! A jestem prawie 4 tygodnie po porodzie i w dodatku po cc!

Rana po cięciu źle zszyta i caly czas leci mi trochę ropa w jednym miejscu, macie tak? Poza tym boli i brzuch mi opada na tę ranę, okropnie to wygląda jak tak wisi :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry