• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

alecta, ja nie mam szans na spanie w dzień, bo Młoda od razu leci, że też sobie pójdzie spać i ciągle się wierci, kręci, etc. :cool:

Nocka znowu do bani, ale to chyba przez to, że byłam mega zmęczona i w sumie nawet nie wiem, ile razy się budziłam, bo zaraz przysypiałam :sorry:
Standardowo od 5 rano Młody miał jazdy, bo stęka ch.uj wi czemu, o 7 wstał mąż i ja poszłam do Tosi, a on został z Potworem i spałam do 8.30 :szok:

reklama
A moja mała znów zasneła o 24 i spała do 5:45 to już trzeci raz z rzędu, czyżby się już normowalo to wszystko tak wcześnie? No ale tfu tfu żeby nie zapeszyć.

alecta - u nas dokładnie to samo młody ciągle jeczy i we wszystkim trzeba mu pomagać a już o samodzielnej zabawie to nie wspomnę nawet a do tego zawsze jest mamo to mamo tamto a do ojca nie idzie. Ja to myślę że za długo był jedynakiem i nie zauważyłam nawet jak go rozpiescilam :-(

Witam niedzielnie ;)

Ja to się w sumie wysypiam. Młody budzi się co 2-3-4h ale 5 minut ssania i śpi. Nad ranem też ma akcje. Stęka itd, ale biorę go na brzuch i pośpi jeszcze do 7-8. Tylko ja po tej porannej drzemce obolała, cycki zgniecione :-D Teraz właśnie zasnął. Od 8 miał porę aktywności. I żeby to jeszcze było jedzenie-aktywność-sen to luz, ale to aktywność-jedzenie-ryk-jedzenie-aktywność itd :-D Ale już przywykłam. Jeszcze z dwie takie akcje 3-4 godzinne dziś będą na pewno ;-)

Moje starszaki się sobą zajmą. Młodsza trochę płaczka ostatnio, o byle co ryk, ale to zazdrość chyba :tak:

Rety dawno nie słuchałam głośno muzyki bez słuchawek... Ale młody przy niej zasnął! więc korzystam. A najlepsze, że jak się skończyła, to zaczął kwękać, więc musiałam szybko włączyć jeszcze raz :-D

U nas też zawsze rano 2 godziny aktywności, po południu już się takie długie nie zdarzają ;-)
I Tosia też ma akcje z foszkami i obrażaniem się, ale zwalam to na zbyt długie siedzenie w domu :cool:

Hej

U nas ostatnio ciągle walki wieczorami tzn. mniej więcej od północy, kiedy my chcemy już spać, do 2-3 w nocy mały nie śpi. Marudzi i krzyczy, ale to chyba nie kolki bo na trcohe się uspokaja noszony, standardowo też włączamy mu piosenki Katie Melua :cool2: potem pobudka ok. 6 na jakieś 1-2 godziny, następna znowu po 3 godzinach...

W nocy jeden raz dostaje mm, wypija jakieś 90-120 ml. poza tym karmimy się piersią :blink:

Megami Twój pewnie jeszcze cięższy ale ja też wymiękam przy moim! Jest mega długi i ciężki, a najlepiej zasypia noszony na rękach, wygląda na kilkumiesieczniaka a nie na 1,5 miesiąca...a jakie ubranka zakładacie, w sensie rozmiar?

Ja się cieszę, że chrzest już w głowy :-D miałam polarowe ubranko - komplecik od koleżanki.

Młody właśnie zasnął noszony w pozycji jak w chuście. U nas też jeśli nie przy piersi, nie w wózku, to na rękach zasypia.

A rozmiar 62-68, zależy jaka firma. Teraz ma na sobie niby 68, ale długość ma ten ciuch jak inny 62 :-D Młody specjalnie długi nie jest, z 60-62 cm ma, trudno mi go w domu zmierzyć. Za to przypakowany jest. Pieluchy 2 już małe, nosi bo jeszcze zostały, ale następne to 3kupimy.

Witam się i ja :)
U nas nocka podobna jak u większości z Was... czyli Młoda pół nocy nie śpi, drze się jak dzika i strzela fochy. No i od niedawna śpi tylko na brzuchu - nawet w nocy już ją tak kładę.

Moja nosi jeszcze ubranka na 56 lub 62, zależy jakiej firmy. Wczoraj Mąż mnie zabrał na "walentynkowe" zakupy. ;) Bo już mu od miesiąca marudziłam, że nie mam się w co ubrać.. i oczywiście nic sobie nie kupiłam! Za to i jemu i dzieciakom taaaak. :)
Pochwalę się jednym z zakupów - kombinezon dla Olgi na przyszłą zimę (mam nadzieję, że trafiłam z rozmiarem, bo wzięłam 80) - całe 55 zł ;)
cool-club-komplet-dziewczecy-rozmiar-68-m-iext27153118.jpg

Załączniki

• cool-club-komplet-dziewczecy-rozmiar-68-m-iext27153118.jpg
    cool-club-komplet-dziewczecy-rozmiar-68-m-iext27153118.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 68
Jagoda też rano ma kilkugodzinną aktywność.,dzisia zasneła porzadnie dopiero na spacerze przed 12 a wstała rano przed 8.spała 2 godziny,najpierw na dworze potem na balkonie. Za godzine kolejny spacerek bedzie jeszcze.u nas body 56 już przymałe bo Jagoda ma długi tułów.jutro po raz pierwszy zostane sama w domu z Jagoda na cały dzień...

reklama
Sprite my od 4 doby na dworze. A teraz pogoda boska to tym bardziej. U nas tak polozna w szpitalu mowila. Kazala od razu isc na dwor:)

Laydeek pewnie ze pije;) Codziennie rano lub w poludnie.

Susel dasz rade. Ja juz dwa tygodnie cale dnie sama:) I to z 2,5latką w domu. Bedzie dobrze!

Nieobecna piekny zestawik!

Moj tradycjonalista spal od 23 do 5.00 i jak ja mam go czesciej przystawiac. Chyba dzis sobie serio budzik nastawie:) Aktywnosc tez najdluzsza rano:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry