reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2015

reklama
goferek niestety w większości dostaje mm, właściwie już tego mojego mleka to może raz dziennie trochę dostaje. Zdarza mu się, że po 2 godzinach jest głodny, także faktycznie z tymi porcjami to bywa różnie. Cały czas jest na bebilonie, natomiast teraz kilka dni jest na enfamilu bo czekamy na przesyłkę z bebilonem ;-) Na enfamilu jest inne dawkowanie, bo między 1-2 miesiąca życia jest 150 ml a na bebilonie 120 ml. W sumie małemu teraz daję 120 ml tego enfamilu bo więcej nie byłby w stanie wypić tak sądzę :-) Powoli nam się kończy ta mała puszka, więc zastanawiam się czy nie przetestować Bebiko do czasu aż nam dojedzie przesyłka.
Któraś testowała to mleko? Porównywałam sobie jego skład z Bebilonem i praktycznie jest identyczny, tylko tańszy..

Chociażby ze względu na opakowanie.
Bebiko masz w zwykłym kartonie więc wychodzi tańsza produkcja ;-)
Jedno i drugie mleko jest produkowane przez tą samą firmę.
To jest coś na zasadzie jak produkty Biedry ;-)

No właśnie - Bebilon i Bebiko to ten sam producent i niemalże identyczny skład.
Ja teraz zrobię tak samo, jak przy Młodej - kupię jedno opakowanie Bebilonu, bo ta puszka jest zaje.bista, a później przesypuję Bebiko :-D

Nulini ja w Biedrze kupiłam ostatnio fajną puszkę za 6 zł info niej przesypałam mleko :p
Taniej wyszło hihi

My jutro na szczepienie. Oboje na 6w1 więc 480zł nie moje:/ Chociaż nie wiem czy mi Olge zaszczepia bo jeszcze nie ma 6 tygodni skończonych. No ale Antek powinien mieć w wieku 18 miesięcy a ma już 22 - ale cały czas ma kaszel. :/ o lekarzach mi nie mówcie... my 3.03 jedziemy do szpitala na operację Młodego:( mam tylko nadzieję, że uda się bez przeszczepu nerwów bo wtedy nie wiem ile będziemy leżeli... a na samą myśl zaczynam ryczec. :(

miłego "wiosennego" dzionka :happy: gratki dobrych wieści od lekarzy
my dziś mieliśmy szczepienia o 11.30 i Gniewko do tej pory śpi,wyjęty z fotelika,włożony do wózka odbył spacer i teraz na kanapie w domu śpi nadal :-paż myślę czy by częściej nie chodzić :-D:szok:;-)waży równo 5 kg,następne szczepienia 2 kwietnia
G wcina czasami Nan pro,jesteśmy wierni tej marce

Aza rozumiem Cię doskonale,mój ogląda już 3 miesiące:-pale podjeliśmy właśnie decyzję,że czekamy do wiosny (kwiecień,maj)z zakupem,bo w sumie teraz głównie wózkiem podróżujemy,a nasze auto nadal sprawne po prostu szukamy 7 osobowego,bo nam ciasno

reklama
a moja właśnie będzie się budzić ;-)

też mnie niedługo czeka maraton po lekarzach. z młodą patronażowe. pierwsza 25.02. potem szczepienia, bioderka, nereczki. z młodym w kwietniu do ortopedy, w maju do chirurga (kontrola siusiaka) :confused2:

jak mnie słabi czekanie na kogoś. między 12-16 a miał byc koleś od nowego dostawcy neta. umówiony na montaż. i co? jest 15 i dalej go nie ma. po co oni podają takie duże ramy czasowe? wrrrrrrr

Do góry