reklama

Styczeń 2015

Czesc Bellaa! To Twoja puerwsza ciaza?
Co do problemow w ciazy to tez Mi sie wydaje ze teraz jest jakos tego wuecej, kobiety trudniej zachodza w ciaze, nie wiem moze to przez stres, ludzue sa coraz bardziej zabiegani, trudniej jest sie usamodzielnuc w zwiazku z czym mlidzi ludzie przekladaja dziecko na poznuej, zla dieta, naszprycowane chemia I hormonami jedzenie itp. Powodow moze byc wiele

reklama
Nie ma się co sugerować terminem z usg... ja to dopiero miałam z Guciem -wg OM termin na 2maja a wg USG 28 maj :szok: rozbieżność całego miesiąca !!! mogłam urodzić zarówno w połowie kwietnia jak i w połowie czerwca i tak była bym w terminie ! Masakra- całe szczęście urodziłam 7 maja- w wypisie mam napisane że w 40 tyg :-D

agulqa, ale też te 50 lat temu nikt nie słyszał o podtrzymywaniu ciąży, jak dzieciątko było niezdolne do przeżycia, to kobieta roniła i tyle, a teraz się dostaje leki, leży 9 miesięcy, żeby tylko ciążę utrzymać :tak: A z tym USG to może faktycznie coś w tym jest, teraz wszystko można "zobaczyć" i dodatkowo się stresować, jakbyśmy żyły w niewiedzy, to mniej nerwów by nas to kosztowało :tak:

Indi, wydaje mi się, że to głównie przekładanie ciąży na "lepszy czas", dawniej nie było antykoncepcji i w ciążę się zachodziło w młodym wieku, a teraz mnóstwo kobiet czeka z tym do 30stki i później wielkie zdziwienie, że to nie takie hop siup...

malinka,
no to ja też bym miała z Tosią rozbieżność miesiąca, gdybym się sugerowała USG...

i w końcu nie poszłyśmy córa z koleżankami woli po podwórku biegać niż z matką się przejść :-D

ale za to sobie książkę poczytałam w końcu w spokoju :-) zaraz mąż wróci i znowu będzie zawracanie czterech liter :-p

NULINI - no ja też później w 4 miesiącu jakoś może to dlatego ... super z tymi kursami :-) :tak:

A ja na pierwszej wizycie miałam wyznaczony termin na 05.11 i tak urodziłam :-p

BELLA - witaj ;-) dziwny lekarz powinnaś dostać normalnie L4 a mówiłaś mu że chcesz? może powinnaś zmienić ..

MEGAM - o proszę a u nas bezchmurne niebo i skwar

Ja za to odsiedziałam 3 h w ogrodzie bo chłopcy kąpali się w basenie i samych ich nie zostawie,wiadomo
I już pisałam w 2 poprzednich ciążach stracha nie było,a teraz martwię się prawie cały czas, a te upały są nieznośne,wychodzi na to ,że mój organizm lepiej znosi zimno:-D

Famme ja też miałam krwiaka 2 tygodnie temu,a teraz mam już malutki,ale lekarz też nie kazał mi leżeć,mimo że powiedziałam że pracuje fizycznie,w ciągłym ruchu,więc co lekarz to inne opinie

Ostatnia edycja:
to fakt, kiedyś działała natura, teraz rządzi medycyna. niewiadomo co lepsze. mimo wszystko ja mam nadzieję, że i mój spory z tego co wiem krwiak niedługo się wchłonie. co do terminu, z OM mam na 7stycznia, z USG na 5 ;) więc chyba młody rośnie odpowiednio :)

Indi, wydaje mi się, że to głównie przekładanie ciąży na "lepszy czas", dawniej nie było antykoncepcji i w ciążę się zachodziło w młodym wieku, a teraz mnóstwo kobiet czeka z tym do 30stki i później wielkie zdziwienie, że to nie takie hop siup...

Haha Nulini, jak dobrze pojdzie to bede miala prezent w postaci naszego dzieciatka na 30 urodziny:) ale faktem jest ze tak hop siup to nie bylo

nulini- to nie do konca tak jest, bo jeśli dzieciątko jest niezdolne do przeżycia to żadne podtrzymywanie ciązy nie pomoże, obumrze i pomimo leków kobieta poroni. Ciąże podtrzymuje się, jeśli dzieciatko jest zdolne do przeżycia, a organizm matki szwankuje i trzeba jej pomóc.

U nas też była dziś burza

Ach, nulini, to będziesz "tirówka";-);-):-p

bella- witaj

reklama
Bo tak to czasem jest ze jak sie bardzo chce to nie wychodzi,a jak sie nie mysli,nie liczy,nie celuje to samo wychodzi :-) ja dalej nie moge uwierzyc ze w koncu nam sie udalo :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry