• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

ja o spacerówce też już powoli myślę, tylko muszę ją narjpierw kupić :D co polecacie na spacerów wóz?
Jesli chodzi o rozszerzanie diety to karmie tylko piersią tak że jeszcze o tym nie myślałam.
Wczoraj mieliśmy ładną pogodę i tak o to z Tymkiem kosiliśmy trawę bo trochę zarośliśmy:
11262400_899471693428972_600966291401418786_o.jpg
posadziłam też poziomki które kiełkowały mi w domu od lutego a nie mogłam się doprosić mojego H żeby mi ziemie przekopał - 2 miesiące proszenia o 5 min kopania ;)
dziś niestety pogoda nędzna, pada tak że w ogrodzie nic nie zrobimy a pracy dużo.

Indi fajne to urządzenie ale ja to marzę o thermomixie...

jeśli chodzi o pobudki w nocy to u nas 2 lub 3 to klasyk tak że już się przyzwyczaiłam :) pierwsze spanie jest dłuższe bo czasem to nawet 5h ale zazwyczaj koło 4h a później to jak z zegarkiem w ręku co 3h.
obracanie sie z brzuszka na plecy Tymko już dawno opanował teraz próbuje w drugą stronę ale z pleców to jak na razie tylko na boczek.

Załączniki

• 11262400_899471693428972_600966291401418786_o.jpg
    11262400_899471693428972_600966291401418786_o.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 83
Ostatnia edycja:
reklama
karpanna, ja pasów w spacerówce nie zapinam, wymontowałam je póki co, bo przecież i tak leży na płasko jak w gondoli...

femme, u nas MAX żarcia to porcja ze 120ml wody... Więcej nie ma bata, nie zje :-p

licja, ja mam wózek 3w1, więc nie pomogę ;-)

Ależ mnie dzisiaj rodzinka męża drażniła - byliśmy na obiedzie z okazji rocznicy komunii i wszyscy "ooo, ząbki zaraz będą, bo się ślini i pcha rączki do buzi!".
I weź tu wytłumacz, że to naturalny etap rozwoju dziecka, a nie ząbki od razu...

U nas zero obrotów. Nie fika z brzuszka na plecki, to i tymbardziej nie robi tego z pleców na brzuch :-) za to bardzo garnie się do siadania.

Pojawił się wątek styczniowych mam na 2016! Ale mnie sentyment ogarnia :)

Ostatnia edycja:
Karpanna, ale ten sprzet ma distlyc duza pojemnosc, wyglada soludnie I pisluzy chyba jeszcze przez dlugo czas.

Nulini, nasz tez na raz zazwyczaj wypija 120 ml, 150 zdarzylo mu sie doslownie kilka razy. Teraz to on wlasciwie tak je mniej a czesciej.

Co do zebiw to u nas w sumie dosyc szybko o tym jak zaczal sie slinic I wkladac rece do paszczy zabki sie pijawily, ale to chyba jwestia indtwidualna.

Licja, my tez mamy 3w1, wiec nie doradze. Na wozkach sie nie znam, kupilam dosliwnie pierwszy ktory mi w sklepie w oko wpadl I ktorym sie fajnie jezdzilo I mam nadzieje, ze wytrzyma do konca wozkowych dni mojego lobuziora :)

Moj syn podczas kapieli chyba sobie wydumal, ze dalej jest na basenie. Cala lazienka zalana woda a moje ciuchy nadaja sie do wykrecania :) hehe ja Ostatnio przykukalan, ze jak ma takiego porzadnego w*****, bo kaxdy go olewa a on bardzo chce byc noszony, to robi mostki

Ja mam doła...po pierwsze Jagoda odparzyła sie pod paszką,aż ma tam ranke...kurcze że wcześniej nue zauważy£am...a na dodatek to znamie co ma pod pachą zaczęło sie zmieniać,kiedyś by£o gładkie a teraz jest tam taka grudka...już dzwoniłam do lekarza,czekam na wyznaczenue wizyty...boje sie...

Młody dziś lepiej po marchewce :-D

Wczoraj ledwie kilka łyżeczek, pluł, wzdrygał się, wypluwał, a na koniec zwrócił wszystko, dziś 1.3 kapsla od butelki i ładnie jadł, nawet co niektórą łyżeczkę ładnie połykał, zamiast wypychać jęzorem :-D

Nulini moja teściowa też za każdym razem jak się widzimy mówi, że zęby idą bo się mała ślini i rączki do buzi wkłada.
I nie wytłumaczysz, że się ślini bo taki okres rozwoju. I jeszcze drugie pytanie - czy przepajam.
Za każdym razem odpowiadam że przy kp się teraz nie przepaja. Więc nie wiem dlaczego pyta - może czeka aż zmienię zdanie :)

A w ogóle to Majka nie śpi oczywiście. Wykąpana, najedzona i gada.
Gdzie jest moje dziecko które usypiało w trakcie karmienia ?

Yggam dzieci coraz starsze i juz kp tak nie meczy
R tez wirczorem po wykapabiu musi sie jeszcze zmeczyc zeby zadnac

Susel trzymsm kciuki za Jagode, oby to nie bylo nic groznego

Franek zjada 150 i śpi 7 godzin, potem je i śpi do 6 i koniec. Witamy nowy dzień.

Do spaceroeki jeszcze się nie szykijemy. Może po wakacjach.

Suseł kciuki żeby było ok.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry