reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A właśnie! Pytałam jeszcze lekarza o to kłucie w pochwie. Powiedział, że to jest normalne i teraz będzie coraz częściej się zdarzać. I nie świadczy o skracaniu szyjki.

I jeszcze czy to normalne, że czasem dzieciaki nas tak niziutko kopią czy smyrają. I okazuje się, że tak się może dziać nawet w ułożeniu główkowym. Bo albo rączkami albo potrafią sobie nawet nogę za głowę zakładać i nogą nas tam kopać.

Takich mamy gimnastyków w środku! :-)

reklama
No ja mam głownie ruchy na prawo od peka i na prawde daleko w strone pleców ale to nie boli tylko czuc i lubie to :) czuje w nocy sle nie przeszkadza mi.
Zaczelam niedawno jogę dla ciężarnych i rewelacja , zadnych boli pleców cxy cos podobnego - polecam

Dzień dobry dziewczyny :)

Juti - u nas 30/31 tydzień. Widzę, że waga podobna chociaż wszędzie pisze, że na tym etapie ciąży to każde dziecko już rozwija się po swojemu :) Jestem ciekawa ile mierzy Mała, bo lekarz mi nie podał... sprawdzę na wydruku z monitora chociaż nie pamiętam, żeby mierzył w ogóle całe dziecko więc może nie być tej informacji?

Informacje o kłuciu potwierdzam hehe bo też pytałam lekarza o to :yes: Powiedział, że to normalne i nie ma się co dziwić. Moja właśnie główkowo ułożona.

martusia - też tak mam czasami, Młoda ma takie dni że nie wiadomo gdzie uciec i komu brzuch zostawić ;) niestety, jedyna rada to podobno zmienić pozycję szybko jak zaczyna walić tam gdzie boli - jest szansa, że straci równowagę :-D

I w ogóle dziewczyny dowiedziałam się rzeczy o której nawet nie pomyślałam - że nie wolno rodzić w soczewkach. Wiadomo, że może to zaburzać odczyt reakcji oka przez lekarzy itd, w sumie nie ma w tym nic zaskakującego... ale i tak byłam zdziwiona.
No i muszę sobie sprawić okulary :szok:

Czesc mamusie :)
Nie wiem jakie kosmetyki do pielegnacji preferujecie dla maluchow, ale w Rossmanie jest promocja ze drugi produkt za 1 zl z karta rossnę, za oilatum doplaca sie 5 zl. To tak tylko informacyjnie jakby ktoras chciala skorzystac ;) milego dnia!

Inis mi lekarz powiedział, że na tym etapie już się długości nie mierzy standardowo, bo maluchy są za duże i te pomiary są trudne i trochę na oko.
Mi podał bo zapytałam o to. Ale na zasadzie, że ok tyle centymetrów ma.

Ja jestem okularnicą i nie przepadam za soczewkami. I właśnie zastanawiam się jak to będzie przy małym dziecku z okularami...

Dzień dobry :)

Mój starszy już wstał a ja bym chętnie dalej spala ;)

Inis a Wiesz że to też nie pomogło? Musiałam wstać i połazić, taki to uparty ten mój młodszy ;)

Ilo zamiast Oilatum to ja polecam Babydream. Oilatum to emolienty dla dzieci z problemami skornymi. W składzie pochodne ropy naftowej-nie, nie, nie.

W poniedziałek wielkie zakupy kosmetyczne dla chłopaków, mam kartę Rossne to troszkę taniej :)

Ja mam kartę rossne ale zakupy dla dziecka będę robić z apteki internetowej. Chociaż Oilatum kupie dla siebie, skoro jest w promocji bo ostatnio mam mega sucha skórę... A tak to dolewam do kąpieli i jest super :)
Dzięki ilo za info! :)

Juti - a ja wlasnie zawsze soczewek używam ale z małym dzieckiem mogę nie mieć czasu założyć np. jak trzeba będzie do lekarza pojechać czy nagle wyjść.

Martusia - no niestety z kopaniem będzie coraz gorzej tak czuję ;)

Nie pomyslalam w ogole o tym ze ze sie rodzi w soczewkach. Uzywam ich od zawsze bo wada calkiem spora i chodze codziennie. To potwierdzone z lekarzem info?

Jaki kosmetyczny zestaw startowy kupujecie?
Sa jakies zasady wydawania kart rossne czy tak po prostu od reki?

reklama
Dziewczyny z wadą wzroku wiecie, że po 30 tc powinniśmy iść do okulisty i sprawdzić czy nie odkleja nam się siatkówka? To w ciąży się zdarza ze względu na obciążenie organizmu.

To odklejanie jest przeciwwskazaniem do naturalnego porodu, więc to ważne badanie.

Do góry