Hej mamusie,jej nie idzie Was nadrobic jak nie zajrze kazdego dnia eh. U nas ok objawow w porownaniu z pierwsza ciaza nie mam prawie wcale tylko mdlosci i to duzo lzejsze(choc i tak czuje sie z nimi okropnie). U ans upaly,nienawidze takiej pogody is zczerze wole zime,lato gdzie jest powyzej25 stopni to dla mnie mordega:/ Moj maly ma alergie leci z noska oczka puchna przez to jest nerwowy i nie daje mi zabardzo odpoczac:/ martwie sie jak to ebdzie gdy urodzi sie 2 czy nie bedzie zabardzo zazdrosny:/ conieco podczytalam i widze,ze byla mowa o tokso,strasznie sie jej obawialam w pierwszej ciazy nie mialam nigdy cale szczescie teraz tez nie mam,ale wiem,ze musze na siebie uwazac,moja przyjaciolka miala,oh swoje przeszli cale szczescie maluszek jest zdrow,ale antybiotyki cala ciaze dodatkowe badania dosc kosztowne,no i teraz czeste kontrole okulistyczne i inne badania rowniez,niestety chyba juz do konca zycia mimo,ze malenstwo zdrowe. Tak jak,ktoras mamusia napisala uwaga na soroe mieso,kocie odchody,myc wszystko i dbac o higiene nadmiernie,od kiedy wiem ze jestem w ciazy myje owoce warzywa 2 razy. A ze swedzaca skora w pierwszej ciazy strasznie mialam sucha skore (ponoc to na chlopca-u mnei sie sprawdzilo) uwaga na cholestaze moze to byc objaw,ale nie ma co popadac w paranoje odrazu bo sucha skora to czesta przypadlosc w tym stanie
mi sucha skora po pierwszej ciazy zostala do dzis a mialam kiedys tlusta cere i to bardzo. Tez chodze prywatnie do tego samego lek co w ciazy pierwszej niestety na NFZ u nas ci lekarze sa tak niemili i niedelikatni,ze wole pozostac u sprawdzonego.