reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Marcepanek jak pięknie to nazwałaś:-) hehe Dobrze, że mój ginekolog zawsze zwraca uwagę na wagę. Motywuje mnie do rozsądnego jedzenia jak za dużo w miesiąc przytyje. Tak przynajmniej w pierwszej ciąży było. Mam nadzieję, że teraz też będzie mnie pilnował:-)
Ponad miesiąc to chyba nie jest źle? Zależy ile ponad. Ja zawsze miałam wizyty co 4 tygodnie.

miluniaa pamiętam jak ja w pierwszej ciąży katowałam ginekologa o te zdjęcia z usg:-) Fajna sprawa, fajna pamiątka. Tylko ponoć zbyt częste usg przy prawidłowej ciąży nie jest wskazane. Teraz już nie mam takiego ciśnienia. W ogóle na co dzień zapominam o ciąży i gdyby nie mdłości to pewnie bym sobie przypominała od wizyty do wizyty:-)
karolinaE rozumiem Cię. Też czytałam wszystko co mi się nawinęło. Grunt to nie popadać w paranoje i będzie dobrze;-)
Ulicha
ma rację. Lepiej poczytać dobrą książkę. Przed samym porodem polecę Wam coś fajnego na odstresowanie, ale to jeszcze jest czasu, że hoho:-) Ulicha a mój 10- miesięczny maluch nie ma jeszcze ani jednego zęba. Dopiero czekają mnie cudowne nieprzespane z tego powodu noce:-)

Mnie już mdłości dopadają. I czy tego chcę czy nie o muszę coś zjeść:-)

reklama
Emenems tego nie wiem, nie pytałam. On zawsze powtarzał, że od 9 do chyba 14kg jest w normie. Mniej więcej kilogram na miesiąc powinno wychodzić. Wiadomo, że w ostatnich dwóch miesiącach waga szybciej rośnie, a często w pierwszych nawet ubywa parę kilo. Ja w pierwszym trymestrze chyba coś koło 4kg przytyłam. Aż sprawdzę jutro w ksiażeczce;-)

jeeeeeeeeeestem :)

dzis znowu sami, maz na noc, Olo padl o 18 co oznacza ze wstanie bardzo wczesnie. odsypia chyba chorobe.

witam nowe kolezanki, i zycze spokojnych miesiecy z brzuszkiem :)

zmykam pograc w farme, posluchac muzyki. pozniej wpadne jak nie zasne.

dzisiaj sobie zartowalam ze tym razem bedzie dziewucha bo co zjem to cierpie, wiec chyba delikatna jakas sie trafila :p

milego wieczorka.

Miłego Martusia :)

Sierpniowa ja to koło 1,5/2 juz przybyłam a jedtem w 10 tygodniu i boje sie se to za szybko leci !!

sierpniowa mój miał 5,5 miesiąca jak mu wyszły pierwsze i super bo bez krzyków, nocy nie przespanych ;) na dzień dzisiejszy ma już ich 8 i był luz ;) teraz idą tylnie i jest tak marudny ze nic na niego nie działa, mam ochotę sobie strzelić w łeb :( mam tylko nadzieję, że synka pójdzie i będzie znów sobą :) od znajomej córa nie ma jeszcze roku a ma zębów 12 ;) ogólnie nie ma reguły z wychodzeniem kłów, każdemu inaczej. Może później wyjdą twojemu jeden za drugim i będzie też to fajnie przechodził :)

Witam, nowe koleżanki :)

Mnie to sie wydaje ze jsk przezyje poród to wszystko przezyje i kolki i ząbkowanie :D
U nas nawet nie nacinają tylko sie prujesz ... Czasmi daja epidural ale ogolnie ales naturales

Ja mam wahania wagi :( z 56 na 54, z 54 na 55 :( w weekend nad robiłam bo fasol się zlitował nad matką i dał się normalnie odżywiać, a od wczoraj znów norma czyli suchy chleb, ogórek kiszonym no i dziś do diety dołączyły truskawki :)

reklama
Ulicha ja tez miedzy 54 a 56 dxis było 55.8 i sie przeraziłam !! Zaczelam z 53.7 zobaczymy jutro .... Ale tez leci w gore i w dol waga

Do góry