Przestaję Was czytać

Serio, później tylko się schizuję.
Jesteśmy już na tych wakacjach, caluśki dzień ok, a teraz poszłam się wykąpać i co chwilę ten puls jak mi skacze, schizę już mam, do tego tradycyjnie zgagę wieczorną, ale tyle bzdetów niezdrowych dzisiaj zjadłam, że mnie ta zgaga nie dziwi (lekka jest), a whodze tu i czytam Juti o często skurczu (pierwsze słyszę). Wolę chyba jednak żyć w niewiedzy

I teraz jeszcze bardziej się nakręcam
Emenems- współczuję choroby. Zmina klimatu czy skąd?
WYprawkę to można kupić za grosze, a można też za grube tysiące. W zależności, co, markowe czy nie, czy na okazjach/przecenach
Atkina- może faktycznie taka uroda Malucha

Trzeba być dobrej myśli. A uwagi koleżanek puszczaj mimo uszu, to nie ich sprawa co zrobisz. Nie stresuj się (łatwo pisać, wiem), ale chociaż postaraj i bądź dobrej myśli
Iwix- może z łożyskiem później się poprawi, ale dobrze, że z Maluszkiem ok
Angelika- chyba koło 18 tygodnia, takie lekkie motylki

Pierwsze slyszę o tych perfumach dla dzieci, taka mgiełka tak?
Marcepanek- ja to musze po pierwsze zakupy dla siebie zrobić- jakiś biustonosz nowy, bo te co mam to mnie już gniotą, za małe się zrobiły i spodenki krótkie na gumce
Przy Młodej to kupowałam chyba po trochu od połowy ciąży, większe zakupy na 2 miesiące przed porodem, na miesiąc przed miałam już gotowy pokój z przygotowanym łóżeczkiem i wszystkim.
Część rzeczy kupowałam na allegro, są sprzedawcy co maja prawie wszystko co do pielęgnacji dziecka jest potrzebne i hurtem zamawiałam, łącznie z wanienką, przewijakiem itp. Pamiętam, że dużo oszczędziłam, niżbym w normalnym sklepie kupowała
Ja mam upatrzony ten AMelis Pro, a fotelik na pewno maci cosi cabriofix- taki miałam dla Polki i 1,5 roku w nim jeździła prawie
żabila- no ja żałuję, że nas nie ma, bo nie pojade na tą inspekcję fotelików.
Pauletahh- gdzieś koło Ikeai chyba
Juti- co do kosmetyków:
Z tańszych- Ziaja- szczególnie płyn do kąpieli, niedrogi, a fajnie natłuszcza, nawet czasem nie trzeba dodatkowo smarowac dziecka
z droższych- emolienty (najlepiej jak coś wyjdzie ze skórą)- my mieliśmy z Oillan i Dermedic Babu Linum i dermedic o wiele lepszy, ale tłuści wannę
Foteliki sprawdzaj na fotelik.info, tam masz testy zagraniczne i ocenę bezpieczeństwa. My najpierw mieliśmy właśnie Maxi Cosi, a teraz Baby Desugn Amigo (9-25kg), co prawda nie ma go w rankingach, bo ma tylko polskie testy, ale stosunkowo dobry fotelik
Smoczki krótko używaliśmy i chyba jakies tanie, nie pamiętam
Butelki miałam różne, z TomeeTippie były fajne
mysiaka- witaj, gratuluję synka
Ulicha- a jakie masz Bebetto? Ja miałam Magnum i jak dla mnie porażka, nigdy więcej i nikomu nie polecę
Julia- jesli chcesz wiedzieć więcej nt. pieluch wielorazowych polecam wpis u mojej koleżanki blogowej-
Budująca Mama: Ile pieluszek wielorazowych na początek?
i
Budująca Mama: Zestaw pieluszek wielorazowtch dla dwójki dzieci rok po roku., jest tych wpisów więcej, tez coś o lanolinowaniu itp
Nad morzem cudnie, po 15 poszliśmy na 1,5 godziny na plażę, trochę wiało, ale jak się parawan rozstawiło to ciepło. Mąż i Polka kąpiel w morzu zaliczyli już, ja nawet w strój się nie przebrałam, dla mnie za zimno

Podróż spoko, nawet nie umierałam na plecy, w brzuch mnie też nic nie cisnęło, ale podróż bez atrakcji, to nie podróż. Najpierw nam sarna przed maską przeleciała, a kawałek dalej ciężarówka (taka mniejsza) z piwem się posypała, droga wąska a tu skrzynki, szkło, butelki, na szczeście nie czekaliśmy jak inni, tylko polem ominęliśmy