reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
ja chyba też przestanę bo załamka. MMiała tak któras z was że w sumie z dnia na dzień miałyście różnicę w wielkości brzucha?
Zależy co zjadłam na obiad, to wieczorem potrafiła być spora różnica...

Moje Maleństwo wzięło się dziś konkretniej do kopania, co mnie bardzo uspokoilo i ucieszylo [emoji7] [emoji7]

W sumie tak.sobie myślę,czy chce wogole znać płeć dziecka... U nas jakoś naciskają ja dziewczynkę, bo w rodzinie męża sami chłopcy,plus oczywiście nasz. Jak siostra męża urodziła drugiego syna, to oczywiście nie obyło się bez hasła,że szkoda,że nie dziewczynka. A mnie jest zupełnie obojętne. Nie po to przez pół roku staraliśmy się z mężem, już na głowę dostawałam,że może coś ze mną nie tak,by teraz ktoś mi robił wyrzuty, albo coś. Dziecko to dziecko. Chcę by było zdrowe i to będzie moje największe szczęście dać synowi rodzeństwo,a rodzina niech spada na drzewo... Jakiś nerw po mnie chodzi - sory [emoji28]

Gratuluję pogodzenia się z mężem,Anula :-)

U mnie bywa ostatnio różnie, jakieś drobne niesnaski,a mąż obraza na cały świat. Czasem ma zagrania jak dziecko, a może jest też w ciąży po prostu [emoji6]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Kiki gratuluję wizyty i cierpliwości. Do kolejnego usg szybko zleci.
Nutka dobry pomysł na rozmowę z koleżanka. U nas w domu nie ma kompa. Ja i mąż korzystamy że smartfonow Antosia ma tableta i PlayStation . W playke gra rzadko tera latem to wcale a jak już to tylko w piłkę nożna czasem wyścigi. Na tablecie najchętniej ogląda bajki i słucha muzyki albo w coś pogra ale bardzo to kontrolujemy. Gry są dostosowanie do wieku noo poza maincraftem w którego gra całe jego kuzyn ostro i on też się zaraził. Moje dziecko nie ma teraz czasu na gry teraz to tylko rower i piłka nożna.gorzej zima i jesienią. ....
Leżę już w łóżku i zaraz zasne musiałam spożytkować mój nadmiar energii i pojechalam do teściowej. Zerwałyśmy i obrałysmy wiadro boku narwalysmy wiadro fasoli i ogórków trochę. Wszystko bez nawozu i takie pachnące.do tego przytargalam jeszcze kg pierogów z mięsem i jagodami.pycha

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@MartynaM ja tam ważę się sama, rano, bez ubrań. Taka waga jak dla mnie jest referencyjna.

@HappyBabyMama mi chyba w 16 tyg brzuchol wylazł. Zrobiłam zdjęcie, wrzuciłam na wątek brzuszkowy a dwa dni poźniej był dużo większy i taki został.

@Anula0000 to moj wpis spóźniony był. Dobrze, że się dogadaliście.

A i jeszcze przypomniałam sobie
Mi w nocy często ręka cierpnie. Śpię na boku. Jeszcze nie zwracam uwagi na którym, bo ma to znaczenie przy większej macicy.

@idealka to trzymam kciuki za te 3,5 kg szczęścia i poród bez nacinania :-)
Ja też taki sobie wymarzyłam pierwszy.

Jak już wcześniej pisałam: pierworodny 4,41 kg i 56 cm. Wody zaczęły mi się sączyć dokładnie w terminie wpisanym do karty ciąży.
Co do terminów, to z om plus z usg pierwszego trymestru są najbardziej referencyjne. Poźniej dzieciaczki rozwijają się w różnym tempie i też wielkość różni się przy urodzeniu.

A jak zastanawiacie się jak dużego dziecka mniej więcej się spodziewać to popatrzcie jak duże dzieci rodziły Wasze matki, babki i ciotki. Wielkość idzie raczej po linii żeńskiej. U mnie przez większość ciąży gin mówiła najpierw średnie 3 kg, poźniej średnie 3,5 kg. Na 1,5 tyg przed porodem powiedziała, że dziecko raczej duże jednak będzie. A u mnie w rodzinie dzieci minimum 3600 ważyły a i też przekraczały 4 kg (wujek, kuzyn, brat)

reklama
Hej dziewczyny, ledwo udało mi się nadrobić [emoji4] jedziemy w góry i dZis mam przystanek u rodziców, oj nie ma to jak w domu [emoji173]️ od jutra urlop [emoji4]

Kiki super ze z maleństwem wszystko w porządku. Szybko ćwiczy Twoją cierpliwość hihi jakos ten czas szybko w ciąży mi leci, mam nadzieję, ze do połówkowego Tobie tez migusiem [emoji4] 3 mamy kciuki za brzoskwinkę [emoji171]

Kolorowa mega wkurzająca położna. Tak się zastanawiam, czy w ogóle był jakis sens tego spotkania, cokolwiek zrobiła lub pomogła?

MiMeMi miło widzieć Cię spowrotem [emoji4] powodzenia jutro na wizycie, obyś miała okazje zobaczyć jak najwiecej &

Marcje jutro trzymamy kciuki [emoji4] spodziewamy się samych dobrych wieści !

Anula miło słyszeć, ze z tatuśkiem poprawa!

"Słodkich" snów bez rzygajacych Hitlerow, zdrad i terrorystów [emoji23]

Ps. HappyBaby nie daj się zastraszyć lekarce ( to chyba terrorystka z Twojego snu- bo to Ty miałaś sen o terrorystach?!) z jej uwagami o wadze! Na pewno wszystko jest w porządku. A jesli sie martwisz podaj dokładnie liczby i przeliczymy, jak to księgowe, w kalkulatorze wagi ciążowej [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry