Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Na początku sobie tym zaprzątałam głowę, ale raz mi lekarka powiedziała że pomimo że coś wyszło większe niż powinno w danym tygodniu to nic złego nie oznacza bo dziecko rozwija się prawidłowo, także ufam jej i się nie przejmujeHej dziewczyny. Czy analizujecie wielkości podane na usg czy uznajecie ze skoro lekarz nic nie mówi to jest w porządku? Chodzi mi o rozbieżności we wzroście poszczególnych części ciała maluszka. U nas np. BPD czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia wypada na 28+3, HC czyli Obwód główki 27+3, kosc udowa i Obwód brzuszka na 25+4, a licząc od miesiączki usg było robione w 25+3. Więc rozbieżności w wymiarach nawet 3 tyg. Lekarka nie mówiła że coś jest nie tak, a ja pewnie niepotrzebnie się zagłębiam w temat, ale może któraś z Was pytała o to lekarza, I jest w stanie coś na ten temat powiedzieć? Zaznaczę że na każdym dotychczasowym usg główka wypada większa tylko ze wcześniej to była kwestia tygodnia, później 2 tyg , a teraz 3.
A co do wyprawki to nie mam absolutnie nic, nawet jednego body, dosłownie zero zaopatrzeniaCoś tam zaczęłam oglądać, ale póki co bardzo nieśmiało. Myślę że jak przekroczymy 30sty tydzień to zaczniemy się organizować.
Spokojnego weekendu![]()
DużoNa początku sobie tym zaprzątałam głowę, ale raz mi lekarka powiedziała że pomimo że coś wyszło większe niż powinno w danym tygodniu to nic złego nie oznacza bo dziecko rozwija się prawidłowo, także ufam jej i się nie przejmuje
Pytanie do dziewczyn, które już mają dzieci - czy możecie powiedzieć tak z doświadczenia ile mniej więcej potrzeba jakich ciuszków na początek? Nie chodzi mi o dokładne liczby ale przybliżenie tak mniej więcej.
Tez przestałam analizować żeby jakiegoś zawału nie dostać. Za duzo stresów to też niedobrzeNa początku analizowałam i się stresowałam. Potem położna mi powiedziała, że dzieci różnie rosną i najważniejsze, że mieści się w siatce centylowej. Od tego czasu patrzę tylko na te wykresyKażde dziecko jest inne, jedno ma długie nogi, inne jest kluseczką
![]()
Ja zapytam z innej beczki, choć też blisko... Przeglądam to co potrzebne do szpitala, szczególnie dla mamy i generalnie fajne, że jest wypisane ale kurcze, nie wiem ile tego kupić a wolałabym juz mieć jak najwięcej tego typu rzeczy, ... lista poniżej.Na początku sobie tym zaprzątałam głowę, ale raz mi lekarka powiedziała że pomimo że coś wyszło większe niż powinno w danym tygodniu to nic złego nie oznacza bo dziecko rozwija się prawidłowo, także ufam jej i się nie przejmuje
Pytanie do dziewczyn, które już mają dzieci - czy możecie powiedzieć tak z doświadczenia ile mniej więcej potrzeba jakich ciuszków na początek? Nie chodzi mi o dokładne liczby ale przybliżenie tak mniej więcej.
Super, myślę, że w dużej mierze nakładamy same sobie za dużą presję a potem zamykamy się w błędnym kole. Każda by chciała być idealna, jak najlepiej zadbać o dziecko, jego dietę, otoczenie w którym przebywa (czyli sprzątanie bo przecież kurz, brud, zarazki). A potem dostajemy nerwicy, że nie spełniamy swoich własnych oczekiwań i też narzucamy je innym w tym na partnera. Myślę, że to dopiero właśnie przede mną - na razie wpadam w szał pucowania i przejmowania się wszystkim, a co dopiero jak będzie pierwszy noworodek w domu.Wiecie ja wiele rzeczy odpuściłam. Psychicznie i fizycznie. Do niedawna czułam presję, ze musi być posprzątane, wyprane, ugotowane na top ..
wiele spraw i nawet zachowań moich chłopców czy męża wyprowadzało mnie z równowagi. I nie wiem kiedy to się stało i jak, ale moja głowa odpuściła. I żyje mi się lepiej, serio![]()