reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Słoneczka rosną, czyli waga i inne wymiary szczęścia :)

wiecie co? jakis czas temu w rodzinie męża urodziło sie dziecko, chłopczyk o wadze ok 4300. i po miesiącu, będąc tylko na piersi mamy wazy prawie 7 kg:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:. wygląda prawie jak półroczny Filip

szok, szok, szok ..... ja mam takiego kolegę, który gdy był mały to był taki grubiutki, że ponoć do 2-giego roku życia tylko jadł i spał nie podejmując żadnych prób siadania, czy innej akktywności fizycznej :szok::szok::szok:,
.... ale później nadgonił wszystko i wyrósł z niego przystojny i wcale nie okrąglutki kawaler :tak::-D;-)

reklama
Aniay - poniżej zamieszczam wagę Mateuszka w poszczególnych tygodniach życia, którą mam odnotowaną :-):

ur. - 2700
7 tydzień - 4900
11 tydzień - 5600
14 tydzień - 6600
19 tydzień - 7750
25 tydzień - 9000

Tika ale to chyba lepiej jak ma taką wagę niż niedowagę.

Monika - nie, no jasne, że lepiej taka waga niż niedowaga :tak::-) gdy się urodził taki malutki to bardzo się tym martwiliśmy i cieszyliśmy się każdym nowym wałeczkiem i zaokrągleniem jakie z czasem nabywał :happy2: .... ale i tak niestety dla moich rąk i kręgosłupa ;-).
Niedawno wróciliśmy ze spacerku i był taki moment, że ja niosłam Mateuszka kawałek i Sebastian kawałek, no i też wymiękłam tak jak przy tym dzisiejszym upale :tak:;-)

Ja niestety nie moge wam podac wagi w kilogramach bo tutaj obowiazuja funty a przeliczanie nie jest dokladne w funtach Hbcio wazyl 3 tygodnie temu 15 funtow i 8oz to jakies 7110g ale pomiar jest nie dokladny a wzrost 70cm.

Antenka, ja niektore wymiary Oliwci tez przeliczalam z funtow, takze podaj wymiary Hubcia od urodzenia do teraz i daty albo tygodnie ^^

reklama
Do góry