Agnieszka2929
Fanka BB :)
Tak wpisuja pesel i wyskakujeMnie tak samo.Jakos znalezli,mysle,ze po peselu pacjenta.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tak wpisuja pesel i wyskakujeMnie tak samo.Jakos znalezli,mysle,ze po peselu pacjenta.
Kobieta w ciąży nie musi miec w ogole ubezpieczenia.Ja mam ubezpieczenie w sumie że szkoly, to chyba starczy karta NFZ. No zobaczymy jak to będzie, bo ja nadal nie wiem gdzie i jak będę rodziła [emoji1787]
Dzisiaj zamówiłam wszystko do szpitala+ kosmetyki dla małego, więc coś do przodu poszło w końcu [emoji3590]
No właśnie wiem, ale w tym szpitalu jak nie chce się płacić, to trzeba mieć aktualne ubezpieczenie, bo oni głównie porody prywatne robią, a na NFZ tylko aktualnie ubezpieczonych.Kobieta w ciąży nie musi miec w ogole ubezpieczenia.
Ale jak to ma byc porod na NFZ to bez prawnie żądają ubezpieczenie.No właśnie wiem, ale w tym szpitalu jak nie chce się płacić, to trzeba mieć aktualne ubezpieczenie, bo oni głównie porody prywatne robią, a na NFZ tylko aktualnie ubezpieczonych.
Muszę się już zorientować i zdecydować w końcu gdzie chce rodzic, bo mnie zaraz złapie i zostanę z ręką w nocniku ;/ za późno się za to zabrałam [emoji19]
W ogóle na Śląsku najwięcej zachorowań, a w kolejnym szpitalu porody rodzinne dozwolone, nie rozumiem ich logiki [emoji848]
Tam pisze że trzeba być ubezpieczonym i tyle, zadzwonie i zapytam co w takiej sytuacjiAle jak to ma byc porod na NFZ to bez prawnie żądają ubezpieczenie.
Tam pisze że trzeba być ubezpieczonym i tyle, zadzwonie i zapytam co w takiej sytuacji [emoji16]
Ale ja nie wiem jak to wygląda. Mają takie coś jak cennik dla osób nieubezpieczonych i tylko tyle tam pisze, więc zastanawiałam się jak to wygląda jeżeli umowę mam do dnia porodu, czy nadal mnie ubezpieczenie obowiązuje.Slaby ten szpital skoro nie znają tak podstawowych przepisow.
Chyba sie nie rozumiemy, bo porod w ramach NFZ nie wymaga zadnego ubezpieczenia, ŻADNEGO! czy to prywatnego, czy z pracy itp. Wychodzi na to, ze nie mają podpisane umowy z NFZ i za wszystko placisz. Zadzwon i dopytaj.Ale ja nie wiem jak to wygląda. Mają takie coś jak cennik dla osób nieubezpieczonych i tylko tyle tam pisze, więc zastanawiałam się jak to wygląda jeżeli umowę mam do dnia porodu, czy nadal mnie ubezpieczenie obowiązuje.
Chyba sie nie rozumiemy, bo porod w ramach NFZ nie wymaga zadnego ubezpieczenia, ŻADNEGO! czy to prywatnego, czy z pracy itp. Wychodzi na to, ze nie mają podpisane umowy z NFZ i za wszystko placisz. Zadzwon i dopytaj.