Czy ktoś wie jaki to może być rodzaj wysypki u 5-miesięcznego niemowlaka? Wysypka swędzi, ma jakieś małe grudki/pęcherzyki które są rozdrapywane do krwi. Tylko na policzkach przy uszach. Na zdjęciach błyszczy bo jest posmarowana kremem.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ostatnio dodałam do makaronu śmietankę i tego samego dnia się pogorszyło. Samego mleka już od jakiegoś czasu nie piję. Może faktycznie to jest to.U nas była chyba podobna. Okazało się, że prawdopodobnie Córka ma alergię na białko mleka krowiego. Karmię piersią, więc musiałam odstawić nabiał. U nas pomogło.
Alergia może pokazać się po czasie. Nie wiem jak z białkiem mleka krowiego ale często tak jest, że coś nie uczulało, a potem uczuliło lub odwrotnie. U nas pojawiła się około miesiąca, półtora, nie pamiętam dokładnie. Może faktycznie to coś innego, skoro to już pięć miesięcyOstatnio dodałam do makaronu śmietankę i tego samego dnia się pogorszyło. Samego mleka już od jakiegoś czasu nie piję. Może faktycznie to jest to.
Tylko 3 miesiące temu dodawałam mleko do kawy i z tego co pamiętam nic się nie działo. Taka alergia może się pojawić w późniejszym okresie?
Nie podaje nic innego, tylko moje mleko. Przeczytałam o objawach celiakii i choroby Duhringa i oprócz tego, że ma wysypkę to nie ma żadnych innych objawow, a sama wysypka wygląda inaczej niż pęcherzyki prezentowane na zdjęciach Google i jest tylko i wyłącznie na policzkach. Wcześniej pomogła nam maść ze sterydem Locoid Lipocream, a teraz znowu się to dziadostwo pojawiło. I to chyba w czasie kiedy po dłuższym czasie niepicia mleka zjadłam naleśniki.Czy podajesz coś innego do jedzenia niż mleko?
Moim zdaniem nie jest to alergia na BMK, bo ta by już dawno się pokazała.
Bardziej bym obstawiała celiakię albo chorobę Duhringa.
Alergen też może w rożnym stopniu przenikać do mleka. Po większej dawce mogż być objawy, bo mniejszej nie albo śladowe.Ostatnio dodałam do makaronu śmietankę i tego samego dnia się pogorszyło. Samego mleka już od jakiegoś czasu nie piję. Może faktycznie to jest to.
Tylko 3 miesiące temu dodawałam mleko do kawy i z tego co pamiętam nic się nie działo. Taka alergia może się pojawić w późniejszym okresie?
To jest drugi raz. Pierwsza pojawiła się gdy miała 3 miesiące. A jeszcze wcześniej, gdy była jeszcze noworodkiem to miała trądzik i ciemieniuchę na czole, brwiach i głowie.Czyli to nie pierwszy raz taka wysypka? Jak często się zdarzała?