reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Swedzenie

reklama
jakie leczenie bylo? Odrazu szpital?
U mnie cholestaza była wykryta dosyć wcześnie, pojawiła się już w 25 tygodniu w 1 ciąży i w 24 w drugiej. Najpierw dostałam leki - Proursan/Ursocam i byłam w domu. W szpitalu wylądowałam w 34 tygodniu w I ciąży i w 29 w drugiej, jak wyniki (zwłaszcza kwasów żółciowych) szły do góry, mimo tych leków.

U mnie cholestaza była wykryta dosyć wcześnie, pojawiła się już w 25 tygodniu w 1 ciąży i w 24 w drugiej. Najpierw dostałam leki - Proursan/Ursocam i byłam w domu. W szpitalu wylądowałam w 34 tygodniu w I ciąży i w 29 w drugiej, jak wyniki (zwłaszcza kwasów żółciowych) szły do góry, mimo tych leków.
W którym miesiacu urodzilas

W którym miesiacu urodzilas
Pisałam w poprzednim poście. Córkę urodziłam 2 tygodnie przed terminem (38+0). Poród się sam zaczął, bo mi wody odeszły, chociaż już pomału była mowa o wywoływaniu. W drugiej ciąży było gorzej, bo wyniki dużo gorsze miałam, i w 36 tygodniu zapadła decyzja o wywoływaniu, syn się urodził w 36+2, czyli jeszcze się załapał na bycie wcześniakiem, mimo, że wagę miał solidną:p

Mnie swędziały dłonie i stopy, ale nie tylko. Okazało się, że dostałam jakiejś reakcji alergicznej, chociaż pierwsze poleciałam zrobić badania na cholestaze, ale wyszły dobrze.

reklama
Do góry