• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Syn

Marzena p

Aktywna w BB
Co jest dobre dla 6miesiecznego dziecka na mokry katar. Gorączki nie ma a nie chce nie potrzebnie ciągnąć do lekarza wystarczająco tam jest chorych. Może ma ktoś sprawdzony sposób lek

reklama
Rozwiązanie
Hej, u nas pomagało, tak jak dziewczyny pisały poduszka klin, olbas, odciąganie katarkiem( drastyczne, ale jakże skuteczne ;) ) . Na noc naklejałam na łóżeczko, tak żeby Mała nie mogła dosięgnąć plasterki arom activ i nacierałam klatkę maścią arom activ baby. Bardzo fajnie udrażniało nosek. Jeśli masz nawilżacz powietrza, do którego można stosować olejki eteryczne, to fajnie działa ten olbas albo olejek eukaliptus lub mięta( ale dosłownie 1-2 kropelki). Zdrówka życzę:-*
Zasada ta sama co u dorosłych, leczony katar czy nie trwa 7dni. Ale żeby coś gorszego z tego się nie wykluło i żeby dziecku było trochę łatwiej to zakraplaj mu nosek wodą z solą morską, często odciagaj katarek. U nas fajnie też się sprawdził olejek olbas na pieluszkę na noc- łatwiej się dzieciom oddychało. Jeżeli masz inhalator to można też inhaliwac maluszka solą fizjologiczną żeby katar łatwiej spływał. Nie zaszkodzi też Wit. C (np. cebion multi).

Popieram kolezanki z gory. Czysc nosek aspiratorem, uzywaj wody morskiej do czyszczenia noska. Gdyby byl zatkany na wszelki wypadek nasivin baby a kolo lozeczka mozesz wieczorem postawic na talerzyku pokrojona cebule, pomaga na zapchany nos. No i dobrze by bylo zeby malenstwo mialo podczas snu główkę troszke wyzej (mozesz zrobic poduszke klin np z recznika) zeby wydzielina nie splywala na dolne drogi oddechowe.

Hej, u nas pomagało, tak jak dziewczyny pisały poduszka klin, olbas, odciąganie katarkiem( drastyczne, ale jakże skuteczne ;) ) . Na noc naklejałam na łóżeczko, tak żeby Mała nie mogła dosięgnąć plasterki arom activ i nacierałam klatkę maścią arom activ baby. Bardzo fajnie udrażniało nosek. Jeśli masz nawilżacz powietrza, do którego można stosować olejki eteryczne, to fajnie działa ten olbas albo olejek eukaliptus lub mięta( ale dosłownie 1-2 kropelki). Zdrówka życzę:-*

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry