reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szafa malucha

Dziś się spięłam i wreszcie poprasowałam wszystko co było. Mam jeszcze jedno pranie, ale też już policzyłam. No i mój stan ciuszkowy wygląda tak:
- czapki - 30 szt
- kaftany - 17 szt
- body z kr. ręk. (i bez) - 16 szt
- body z dł. ręk. - 14 szt.
- bluzki z kr. ręk. (i bez) - 11 szt
- bluzki z dł. ręk. - 35 szt
- śpiochy - 47 szt.
- pajace / rampersy (długi i krótki rękaw / nogawka) - 42 szt
- skarpety - 13 szt
- buty - 6 szt
- śliniaki - 4 szt
- majtki z folią - 3 szt.
- komplety (sukienka + majtki, bluzka + spodnie) - 2 szt.
- spodnie - 17 szt
- majtko-bluzki - 7 szt
- sweter - 1 szt
- kurtka - 1 szt.
- śpiwór - 1 szt.
- pieluchy flanelowe - 3 szt.
- pieluchy tetrowe - 10 szt.
- pościel - 3 szt. (z ochraniaczami) i 2 szt. (bez ochraniaczy)
= pościel do wózka
- przybornik
A to wszystko właściwie z tych najmniejszych rozmiarów (max. do 6 m-cy). Resztę mam w 2-óch 120 litrowych workach na pawlaczu i przysięgam że nie zajrzę tam póki dna nie ujrzę w obecnym stanie a Magda nie będzie miała co na siebie włożyć.:-D
Jak pomyślę że pewnie w prezencie dostanę jeszcze full rzeczy, to mi się słabo robi.;-)

reklama
Uwierz mi Luka, że ja też. Zupełnie inaczej to wyglądało, jak mi kumpela to w worze przywlokła i jednego wieczoru to powyciągałam i "rzuciłam okiem". Wtedy mi się wydawało że np. body czy bluzek jest za mało i sama dokupiłam jeszcze chyba po 5 szt. każdego. Dopiero jak to zaczęłam prać i prasować.... O Matko jedyna! Te czapki mnie dobiły, a słowo daję nie widziałam ich prawie za pierwszym razem i nawet miałam kilka dokupić.:-D

Dzagud to sie nazbierało, ja mam chyba podobną ilość. Muszę się w końcu zmobilizować i to wszystko policzyć, jak na razie policzyłam tylko skarpetki i jest 28 par, a reszty jakoś mi się nie chce liczyć, bo jest tego za dużo.

wiem ze wiekszosc z was tego nie kupowala ale moze jednak ktoras ma. chodzi mi o posciel do wozka w jakim rozmiarze macie kolderke bo ja mam 80x70 ale ona strasznie olbrzymia jest.

Pyciu ja jeszcze nie kupiłam, choć mam taki zamiar i z tego, co wiem właśnie takiej wielkości ta pościel jest dostępna bez wzgl na producenta, bo ją się podwija

reklama
Do góry